![]() |
ZAinstaluj standardowe sterowniki windy. Jak ona pokazuje ze wykryla stery, to nie anuluj, tylko dalej, jesli chcesz updata, to wczesniej wywal wszysko co ma via w nazwie, no moze viaaudio i po bolu
|
Cytat:
po reinstalce wszystko chodzi ale jest cisza. trzeba dopiero zapodać te stery i jedzie. są dwa rodzaje mostka południowego ale te nowe stery obsługują oba. |
No i o to chodzi, zeby zakonczyc ten proces wykrywania i wtedy da sie bez problemu instalowac stery, bo inaczej ten glupi blad bedzie
|
a jeszcze sprawdziłem ten chipset VT82C686A ma "głos" :D
|
Mam płytke opartą na chipie VIA VT82C693A i ma ona zintegrowany układ dźwiękowy. Win XP sam powinien zainstalować do niej sterowniki.
Jeżeli chodzi o Winde 9x/ME/2k/NT to wrzuciłem swoje stery na serwerek;) Pozdro |
mój tata przywiezie mi plyte jak poszuka - on ma tego segregator w pracy ;)
|
Cytat:
|
No bo nie wykrywa, ma tylko przestac monitowac o zainstalowanie sterow, wtedy te via i po sprawie
|
u mnie się o nic nie prosi jest cicho i koniec.
zaczęło mnie to trochę swędzieć więc sprawdziłem jaki ja mam scalak: VIA VT8367 Apollo KT333 u mnie te nowe stery dzioałają. |
No bo on juz ma chyba i chce je uaktualnic, ale ten blad jest jak nie ma w ogole sterow, jakby co to wywalic audio z menadzera urzadzen, restart i poprosi ladnie o stery, wtedy dalej aby sobie sam wyszukal, nie znajdzie i wtedy lecimy z via
|
Cytat:
Cytat:
|
AssasinX podaj dokładnie jaka masz płytę głowna. Rozumiem że w biosie dzwiek masz właczony lub ustawione masz na "auto"
|
ja mam VIA VT82C693A :)
|
chyba się nie rozumiemy to jest chipset a nie marka i model płyty, a ja chcę znać właśnie producenta i symbole
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:01. |