![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Indywidualista
Data rejestracji: 16.08.2002
![]() |
![]()
PROSZĘ O CHWILĘ UWAGI!
No dobra, co tu będę ukrywał - najprawdopodobniej (jezeli wszystko zagra) w ciągu 4-6 tygodni będę składał kolejną moją machinę... potrzebuje Waszej pomocy :cool: ------------------------------------------------------------------------------------------------- * Płyta główna * Procesor * Pamięć * Grafika * Dysk twardy * Obudowa / Zasilacz ------------------------------------------------------------------------------------------------- PŁYTA GŁÓWNA Wykombinowałem sobie platformę AMD na socket 754, w związku z tym początkowo wytypowałem trzy płyty główne: - ABIT NV8 - ASUS N4-E Deluxe nVidia nForce 4x - GIGABYTE GA-K8NE nVidia nForce4 4x PROCESOR Skoro nowa platforma sprzętowa to także czeka mnie zakup procesora, wybór padł na: - AMD Athlon 64 3000+ PAMIĘĆ RAM Całość uświetni pamięć RAM w jednej kości - będzie to 1GB - propozycji brak, cały czas zastanawiam się, jaką pamięć by kupić... KARTA GRAFICZNA Skoro PCI-E to musimy kupić także kartę graficzną, tutaj problem jest jeszcze większy: - GeForce 6600GT Gigabyte Silent Pipe 128MB (500/1120) VIVO/DVI (PCI-E) DYSK TWARDY Dysk twardy być musi, mam z tym największy problem - wiele czynników przemawia za Samsungiem, ale niestety nie mam dużego przekonania do tej firmy: - SAMSUNG SpinPoint P120S 250 GB (SATA II, 8MB cache, NCQ) OBUDOWA / ZASILACZ Potrzebuje także dobrej (wcale nie hiper drogiej) obudowy i dobrego zasilacza, który dźwignie te wszystkie cuda i pozwoli im pracować w ciszy i spokoju ![]() ************************************************** *********************** Reasumując, proszę Was o pomoc w wyborze najlepszych podzespołów, oczywiście nie przesadzamy z kosztem - chcę się zamknąć w kwocie max. (trochę powyżej) 2k PLN
[ Miłego dnia. Matteo (You have to see it for yourself ...) /// [ ASUS A8N-SLI DEL nF4 | AMD Athlon64 3200+ | 2GB GEIL RAM | GF Gainward 6600GT | WindowsXP (SP2) /// [ DVDRW LG SuperMulti 16x | CDRW Lite-On 40x | Samsung SpinPoint 250GB SATA | LG StudioWorks 700S /// |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|