![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Producenci akumulatorów AA - wszelkie informacje potrzebne
Witam
![]() Mam nietypową prośbę, potrzebuję bardzo pilnie wszelkie informacje dotyczące realnych producentów akumulatorów typu AA (zwykłych dużych paluszków). Chodzi dokładnie o możliwie dużo nazw takich producentów, nie firm które od nich kupują i opisują je własnym logiem. Od razu powiem , że to co znalazłem na razie w Google mnie nie satysfakcjonuje, może wiecie gdzie tego szukać albo może jakiś artykuł z prasy by się znalazł (poprosiłbym wtedy o skan). Pozdrawiam ![]() edit :poprawiono błąd w oznaczeniu, dzięki za zwrócenie uwagi koledze ManDragon
Ostatnio zmieniany przez Arepo : 31.08.2007 o godz. 18:15 |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 04.02.2003
![]() |
AAA to małe paluszki, AA to duże
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Guru
prawda prawda, chodzi mi o AA
|
|
|
|
#4 |
|
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Guru
Cytat:
Widząc markę EYEPOWER nie wiem czy rzeczywistym producentem (na 99% nie) jest firma o nazwie jak wyżej. Przykładowo akumulatory SONY to nie jest przecież produkt SONY . Słyszałem kilka opinii , że w rzeczywistości większość akumulatorów na rynku to wytwór GP i Sanyo, i że te dwie firmy są potentatami, ale potrzebuję jakiś wiarygodnych materiałów aby się na tym oprzeć. Do tego potrzebuję jeszcze kilka innych firm pewnie mniej znanych, co najmniej 5-8. Ważne aby mieć pewność, że rzeczywiście produkują to właśnie oni. pozdrawiam
|
|
|
|
|
#6 |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Moje SONY sa robione w Chinach, ale przechodza kontrole jakosci - w koncu skoro SONY sie pod tym podpisuje, to musi byc dobre...
Generalnie nie przejmowalbym sie tym ze wiekszosc robi Sanyo - robia najlepsze ogniwa ze wszystkich dostepnych! |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Guru
Naszukałem się jak cholera
, dawno już tak nie przeryłem sieci jak dzisiaj ...Ale w końcu trafiłem na coś takiego jak - procedury określone przez Organizacje Współpracy Gospodarczej i Rozwoju w sprawie składowania i recyclingu baterii Ni-Cd (niklowo-kadmowych). Słowo baterie należy rozumieć tu jako takie jednorazowego użytku jak i akumulatory. Mowa jest tu również o wersjach Ni-MH (niklowo-wodorkowych) i Li-ion (litowo-jonowych). No i dotyczy to naturalnie również wielkości mnie interesującej czyli AA. Dokument do wglądu tu - trzeba zmienić rozszerzenie na pdf. Główni wymienieni tu producenci to : Sanyo Electric Company, Ltd. Matsushita/Panasonic SAFT S.A./SAFT America Energizer Power Systems Division of Eveready Battery Company GPI International Limited Varta Batteries AG Marathon Power Technologies Hoppecke Batterie Systeme GmbH Acme Electric Corporation Tudor Group Mine Safety Appliance Company tyle mi wystarczy , idę spać ... pozdrawiam
|
|
|
|
#8 | ||
|
Guru
Cytat:
Cytat:
![]() pozdrawiam
Ostatnio zmieniany przez Arepo : 01.09.2007 o godz. 11:00 |
||
|
|
|
|
|
#9 |
|
Człekokształtny
Data rejestracji: 27.12.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a mog***281; z ciekawo***347;ci spyta***263;, do czego by***322;o Ci to potrzebne?
|
![]() |
|
|