![]() |
Mnie jak ostatnio piszczało to szlag trafił płytę główną.
|
Cytat:
pozdro |
...sprawdż dokładnie skąd owy dzwięk się wydobywa, bo ciężko coś ustalić.
|
Sprawdź zasilacz.
|
Cytat:
Jak włączysz kompa to procek ma temperaturę pokojową ok dwidziestu paru stopni. |
a przypadkiem nie jest to związane a culerem na procesorze.
Jstnieja culery kture zaczynaje chłodzic od pewnej temperatury, ze procesor przy włączeniu ma 0 stopni więc sie nie obraca. A ze culer sie nie obraca informuje cie o tym płyta (ustawienia w biosie) Po wystratowaniu po około trzech sekundach athlon sie zagrzewa , culer zaczyna chłodzic i wszystko jest ok. |
soltek sl-75kav atlon1ghz ram dim 128+256
chyba wiecej nie ma sensu pisac. z tym, ze ustawien raczej nie zmienialem ... hm |
Zle ustawione parametry pamieci...albo kolizja na drodze roznych kosci RAMu... napisz cos wiecej o konfiguracji
|
pisk przy wyłączaniu kompa
Tak jak w temacie,
w zasadzie dzialo sie tak prawie od zawsze - ale sporadycznie i sobie tym glowy nie zawracalem ale teraz ten efekt jest dosc czesty Jak juz monitor sie wylaczy dyski zwalniaja obroty to przez ok 2-3 sek. w kompa wydobywa sie pisk. Ciezko jest mi okreslic co dokladnie generuje ten dziek, ale to chyba raczej glosniczek nie jest (nie wiem dokladnie - sprawdze) Jakies pomysly? spotkaliscie sie z czyms takim? :| zaczynam sie martwic |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:12. |