Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Piszczący monitor (https://forum.cdrinfo.pl/f5/piszczacy-monitor-44022/)

Posłany 07.12.2004 09:32

Najpierw "chlejecie" a potem narzekacie że coś Wam piszczy :P ;)
Jak monitor jest na gwarancji to ja bym na Twoim miejscu go zaniósł do serwisu - a co tam ;)

A co do piszczenia to ciekawostka : ostatnio podłączyłem kabelek audio nagrywarka->płyta glowna :) I on gdzies sie musiał Czy dodtknąć z czyś czy coś w tym stylu bo dużo nie brakowało a mógłbym kompa bez monitora obsługiwać, bo "słychać" było nawet minimalizowanie okna, ruchy myszką.. :D Będę to musiał kiedyś sprawdzić :)

CIAPEK 07.12.2004 09:44

zdaje mi sie za kazdy czasem ma takie "jazdy" z monitorem

Ja również :) Szczególnie przy ostatnim Acerze 15''

Ormianin 07.12.2004 10:41

Cytat:

Napisany przez Memphisus
No rzeczywiście mam wysoką rozdziałke: 1280x960 @75Hz
Monitorek Gateway VX730 nie ma nawet jeszcze roku więc zmieniać go nie zamierzam.

To co radzicie???
-zmienic rozdzialke na nizsza
-czy oddac do serwisu (tyle ze ten jest w Wawie i musze wysyłac :smutny: )

nei zmieniaj rozdizelczosci a zmien odswierzanie z 75 na 72 Hz nie odczujesz w oczach zbytnio mrugania, a dasz odpoczac "wysokiemu zasilaniu" i zaniknie piszczenie
Monitor i jego elektronika pracuje na wyzylowanych wartosciach codziennie i powoli wyparuja elektrolity a potem trafo... nie musza od razu, ale moga powoli sie wyeksploatowywac... zapewne producent podaje optymalna rodzielczosc pracy i odswiezania... raczej nie powinno sie przekraczac tej wartosci... ;)

CIAPEK 07.12.2004 10:50

Cytat:

Napisany przez Ormianin
nei zmieniaj rozdizelczosci a zmien odswierzanie z 75 na 72 Hz nie odczujesz w oczach zbytnio mrugania, a dasz odpoczac "wysokiemu zasilaniu" i zaniknie piszczenie
Monitor i jego elektronika pracuje na wyzylowanych wartosciach codziennie i powoli wyparuja elektrolity a potem trafo... nie musza od razu, ale moga powoli sie wyeksploatowywac... zapewne producent podaje optymalna rodzielczosc pracy i odswiezania... raczej nie powinno sie przekraczac tej wartosci... ;)

dlatego mimo wysokich parametrów mojego Flatrona jade na 85 Hz, a nie 100 bo po co.

Memphisus 07.12.2004 11:24

Dzieki wszystkim, tak tez zrobilem, zmienilem na 1152x864 na 85Hz i nie bede biedaka na granicy wytrzymalosci trzymal :spoko: ;p

Patrix 07.12.2004 20:06

Cytat:

Napisany przez Posłany
Najpierw "chlejecie" a potem narzekacie że coś Wam piszczy :P ;)

nie pije :) :piwo:

Air 10.12.2004 16:54

Znowu się zaczęło. Monitor piszczy. Wróciłem z pracy włączyłem kompa i patrzę coś obraz mi skacze (jak bym miał za słabe odświeżanie). Po 5 minutach zaczął piszczeć. Jak użyję tej funkcji że ekran skacze (chyba rozmagnesowywanie) to przez chwilę jest ok, a po chwili znowu monitor zaczyna piszczeć i ekran miga.

Jest to nie do wytrzymania, przeciągły pisk z pod obudowy. Monitor Flatron 700p.

Ricki 10.12.2004 18:04

Posiadam CTX 705F Futura z 2001 roku, jadę od początku na 1024x768x100Hz i jakoś nie mam żadnego piszczenia, a jest to już prawie max dla tej rozdziałki. Mam nadzieje, że jeszcze trochę pochodzi zanim wymienie na panel LCD ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:11.