Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 27.09.2003, 21:27   #1
LECHWOS
lechu

Data rejestracji: 25.01.2003
LECHWOS zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
pixelview

MAM taki problemik wczesniej tego nie bylo .tuner telewizyjnny pixelview tv pro windows xp pro servis pack,
po uruchomieniu<próbie>programu moretv lub borg wywala system niebieski ekran ,jak mozna zobaczyc co przeszkadza jaki program w normalnym dzialaniu,przeinstalowalem sterowniki i nic wyczyscilem rejestr .
LECHWOS jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 28.09.2003, 09:22   #2
krzypaw
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 04.02.2003
krzypaw zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: pixelview

Cytat:
LECHWOS napisa***322;(a)
MAM taki problemik wczesniej tego nie bylo .tuner telewizyjnny pixelview tv pro windows xp pro servis pack,
po uruchomieniu<próbie>programu moretv lub borg wywala system niebieski ekran ,jak mozna zobaczyc co przeszkadza jaki program w normalnym dzialaniu,przeinstalowalem sterowniki i nic wyczyscilem rejestr .
niestety chyba przeszkadza karta TV, ale po jej wyjęciu borg i tak chyba nie będzie działał. Mam taką samą kartę jak ty + borga i u mnie tesz często są niebieskie ekrany a soft oryginalny jest delikatnie mówiąc do dupy. Najlepiej to jakby się panowie z prolinka zebrali i napisali jakiś ludzki soft do tej karty.
krzypaw jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.09.2003, 16:14   #3
cinma
Samiec - twój wróg!

Data rejestracji: 21.06.2003
cinma zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
mam tuner od ok. 1,5-2 lat i na poczatku tez nie moglem znalezc sobie odpowiedniego softu do ogladania TV

po pierwsze: sterowniki udostepnione przez producenta pozostawiaja wiele do zyczenia;
po drugie: program dolaczony do tunera jest po prostu beznadziejny;

co do pierwszego nie mozna zbyt wiele poradzic - pozostaje albo nadzieja, ze z czasem producent powazniej zainteresuje sie driverami do swojego sprzetu, albo poszukac sterownikow modyfikowanych przez ludzi, ktorzy wzieli sprawy w swoje rece (np. tu albo tu) - pozostaje metoda prob i bledow

co do drugiego, tu mozna pisac duzo - w sieci jest troche programow do obslugi tunerow tv, ale w praktyce czesc z nich wiesza sie zaraz po uruchomieniu (dobrze jesli tylko program sie zawiesi a nie caly system), czesc w ogole nie chce sie uruchomic albo nie rozpoznaje sprzetu, czesc jakos dziala, ale zdarzaja sie "niebieskie" :/ momenty; tylko nieliczne jakos sobie radza
tak jak koledzy ponizej ja tez mialem niemile doswiadczenia z BorgTV (na WinXP+SP1, czyli NTFS, system potrafi sie tak zamieszac, ze gubi pliki na dysku i jesli zgubi sie np. taki shell32.dll to pozostaje tylko reinstalka systemu )

wydaje mi sie, ze krzypaw ma racje - nic nie pomoze wyczyszczenie rejestru, bo to jest wina programu/sterownikow/wsparcia systemu a nie konfiguracji czy zainstalowanych aplikacji (tzn. program moze i dziala swietnie, ale tylko dla okreslonej konfiguracji sprzetowej autora programu i moze jeszcze 30% pozostalych uzytkownikow, ale ogolnie sprawia problemy) - pozostaje tylko sprobowac innego programu

z tego co zdazylem znalezc w sieci to:
- iuVCR (u mnie dziala bardzo dobrze, jeszcze chyba nigdy sie nie zawiesil; nie ma zbyt wielu funkcji, ale do ogladania i zgrywania do avi w zupelnosci wystarczy)
- ChrisTV (u mnie nie potrafil znalezc programow tv, wiec uzywalem go tylko kilkanascie minut, moze nowa wersja cos wniesie)
- Fly2000 TV (sa wersje lepsze i gorsze, tzn. jedna wywala sie co kilka minut, inna dziala dobrze, pozostaje sprobowac, poza tym dosc duzo funkcji)
- The FlyDS (tak samo jak powyzej, ma swoje lepsze i gorsze wersje)
- BorgTV (bylby nawet niezly, gdyby nie niszczyl mi systemu operacyjnego)
- poza tym jakies programiki typu: ATV, DScaler, MoreTV, CapTV, FlyCap, freeVCR, JTV, Virtual VCR, ktore kiedys uzywalem, ale w tej chwili niewiele moge o nich napisac (bo nie pamietam)

oczywiscie powyzsze opisy to tylko moje wlasne doswiadczenia zwiazane z uzywaniem tych programow i w innym komputerze, na innym systemie i innej konfiguracji sytuacja moze byc zupelnie inna, dlatego pozostaje tylko testowac, jak powyzsze programy dzialaja u was, bo innej rady nie mam

(chetnie przeczytam doswiadczenia i pomysly innych)
cinma jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.09.2003, 18:53   #4
LECHWOS
lechu

Data rejestracji: 25.01.2003
LECHWOS zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
przeinstalowalem system i chodzi najprawdopodobniej to przez servic packa.ja ogladam na more tv chyba najbardziej stabilny jaki do tej pory mialem nie potrzebuje nawet sterowników <orginalnych do karty>
A I CO NIE CO MOZNA OGLADAC NP C+ Z KABLÓWKI .na 98 nie mialem takich problemów .z checia bym wrócil ale stabilnosc jednak xp jest stabilkniejszy.
LECHWOS jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.11.2004, 22:32   #5
aerodeck1
Nowy na forum

Data rejestracji: 21.08.2004
aerodeck1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam , mam karte PLAY TV HD , w związku z tą kartą mam pytanka. Czy i jak można zapisywać audycje TV na dysku w formacie MPEG i (niewiem czy to legalne) jak moge rozkodować C+ analogowy (takowy mam na kablówce). Jeżeli jest to możliwe to prosze o jakiś link do strony z kodami lub coś w tym stylu.
aerodeck1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: