![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
lechu
Data rejestracji: 25.01.2003
![]() |
pixelview
MAM taki problemik wczesniej tego nie bylo .tuner telewizyjnny pixelview tv pro windows xp pro servis pack,
po uruchomieniu<próbie>programu moretv lub borg wywala system niebieski ekran ,jak mozna zobaczyc co przeszkadza jaki program w normalnym dzialaniu,przeinstalowalem sterowniki i nic wyczyscilem rejestr . |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 04.02.2003
![]() |
Re: pixelview
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Samiec - twój wróg!
Data rejestracji: 21.06.2003
![]() |
mam tuner od ok. 1,5-2 lat i na poczatku tez nie moglem znalezc sobie odpowiedniego softu do ogladania TV
po pierwsze: sterowniki udostepnione przez producenta pozostawiaja wiele do zyczenia; po drugie: program dolaczony do tunera jest po prostu beznadziejny; co do pierwszego nie mozna zbyt wiele poradzic - pozostaje albo nadzieja, ze z czasem producent powazniej zainteresuje sie driverami do swojego sprzetu, albo poszukac sterownikow modyfikowanych przez ludzi, ktorzy wzieli sprawy w swoje rece (np. tu albo tu) - pozostaje metoda prob i bledow co do drugiego, tu mozna pisac duzo - w sieci jest troche programow do obslugi tunerow tv, ale w praktyce czesc z nich wiesza sie zaraz po uruchomieniu (dobrze jesli tylko program sie zawiesi a nie caly system), czesc w ogole nie chce sie uruchomic albo nie rozpoznaje sprzetu, czesc jakos dziala, ale zdarzaja sie "niebieskie" :/ momenty; tylko nieliczne jakos sobie radza tak jak koledzy ponizej ja tez mialem niemile doswiadczenia z BorgTV (na WinXP+SP1, czyli NTFS, system potrafi sie tak zamieszac, ze gubi pliki na dysku i jesli zgubi sie np. taki shell32.dll to pozostaje tylko reinstalka systemu )wydaje mi sie, ze krzypaw ma racje - nic nie pomoze wyczyszczenie rejestru, bo to jest wina programu/sterownikow/wsparcia systemu a nie konfiguracji czy zainstalowanych aplikacji (tzn. program moze i dziala swietnie, ale tylko dla okreslonej konfiguracji sprzetowej autora programu i moze jeszcze 30% pozostalych uzytkownikow, ale ogolnie sprawia problemy) - pozostaje tylko sprobowac innego programu z tego co zdazylem znalezc w sieci to: - iuVCR (u mnie dziala bardzo dobrze, jeszcze chyba nigdy sie nie zawiesil; nie ma zbyt wielu funkcji, ale do ogladania i zgrywania do avi w zupelnosci wystarczy) - ChrisTV (u mnie nie potrafil znalezc programow tv, wiec uzywalem go tylko kilkanascie minut, moze nowa wersja cos wniesie) - Fly2000 TV (sa wersje lepsze i gorsze, tzn. jedna wywala sie co kilka minut, inna dziala dobrze, pozostaje sprobowac, poza tym dosc duzo funkcji) - The FlyDS (tak samo jak powyzej, ma swoje lepsze i gorsze wersje) - BorgTV (bylby nawet niezly, gdyby nie niszczyl mi systemu operacyjnego) - poza tym jakies programiki typu: ATV, DScaler, MoreTV, CapTV, FlyCap, freeVCR, JTV, Virtual VCR, ktore kiedys uzywalem, ale w tej chwili niewiele moge o nich napisac (bo nie pamietam) oczywiscie powyzsze opisy to tylko moje wlasne doswiadczenia zwiazane z uzywaniem tych programow i w innym komputerze, na innym systemie i innej konfiguracji sytuacja moze byc zupelnie inna, dlatego pozostaje tylko testowac, jak powyzsze programy dzialaja u was, bo innej rady nie mam (chetnie przeczytam doswiadczenia i pomysly innych) |
|
|
|
|
|
#4 |
|
lechu
Data rejestracji: 25.01.2003
![]() |
przeinstalowalem system i chodzi najprawdopodobniej to przez servic packa.ja ogladam na more tv chyba najbardziej stabilny jaki do tej pory mialem nie potrzebuje nawet sterowników <orginalnych do karty>
A I CO NIE CO MOZNA OGLADAC NP C+ Z KABLÓWKI .na 98 nie mialem takich problemów .z checia bym wrócil ale stabilnosc jednak xp jest stabilkniejszy.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.08.2004
![]() |
Witam , mam karte PLAY TV HD , w związku z tą kartą mam pytanka. Czy i jak można zapisywać audycje TV na dysku w formacie MPEG i (niewiem czy to legalne) jak moge rozkodować C+ analogowy (takowy mam na kablówce). Jeżeli jest to możliwe to prosze o jakiś link do strony z kodami lub coś w tym stylu.
|
|
|
|
![]() |
|
|