Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 15.03.2003, 00:32   #1
Prześladowca
Fucking Bullshit!!
 
Avatar użytkownika Prześladowca
 
Data rejestracji: 03.12.2002
Lokalizacja: Paczków
Posty: 212
Prześladowca zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Planuję kupić UPS. Czy warto i czy pomoże?

...chodzi o to, że mam jakieś dziwne zachowania kompa. Procek mi się zawiesz i inne anomalia i jakieś popieprzone pierdoły związane z prądem - przynajmniej tak mi się wydaje.
Chyba że zasilacz mam padnięty w kompie.
Szlag mnie trafia......
__________________
楹杮瀠潲 灯楹杮 瀠瀠潲 楨楢整蠀湷偕 偂럒꼥愆扜륂逌瓝꼥湕畡桴牯穩摥 W540E 2.4A
My E-Mail
Prześladowca jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 15.03.2003, 00:56   #2
+++LeWaP+++
Guru
 
Avatar użytkownika +++LeWaP+++
 
Data rejestracji: 17.04.2002
Lokalizacja: Kłodzko
Posty: 2,534
+++LeWaP+++ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
może lepiej się zastanowić co powoduje te anomalia niż wydawać kasę na UPS-a, który jak sam mówisz może nie rozwiązać twoich problemów ?

może warto zanieś komputer do kumpla lub/i wziąść inny zasialcz ?, może coś odłączyć... sam nie wiem

bo kupowanie UPS-a tak z partyzanta to chyba nie jest dobry pomysł, nie ?
__________________
lewap3@tlen.pl
+++LeWaP+++ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.03.2003, 01:00   #3
Ormianin
Komandor
 
Avatar użytkownika Ormianin
 
Data rejestracji: 29.07.2002
Lokalizacja: Oława
Posty: 6,348
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Zasilacz powinien byc ok, ale jelsi masz na mysli czeste utraty napiecia/energii elektrycznej UPS moze byc potrzebny
Ormianin jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.03.2003, 01:21   #4
bas
MAJSTER zlotowy
 
Avatar użytkownika bas
 
Data rejestracji: 16.05.2002
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,097
bas niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Jak już gdzieś się rozpisywałem, mam ups'a i jazda na ups'ie to zupełnie inna bajka, tak czy inaczej ja bym kupił.
__________________
Mój mail
bas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.03.2003, 01:27   #5
mapsajm
odeszły MAJSTER
 
Avatar użytkownika mapsajm
 
Data rejestracji: 24.02.2002
Lokalizacja: miasto Łódź
Posty: 1,183
mapsajm niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
ja, nie dość, że BYM kupił, to jeszcze kupię.
mapsajm jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.03.2003, 01:36   #6
+++LeWaP+++
Guru
 
Avatar użytkownika +++LeWaP+++
 
Data rejestracji: 17.04.2002
Lokalizacja: Kłodzko
Posty: 2,534
+++LeWaP+++ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
no tak! ale jak ma ograniczony budżet... ()jak nasze urzędy ) i kupi sobie UPS-a za te pare pln i to nie pomoże to skąd weźmioe kasę na naprawę "parwdziwej przyczyny" problemu ? he? sprzeda upsa ? ^_^
__________________
lewap3@tlen.pl
+++LeWaP+++ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.03.2003, 01:46   #7
jacoob
Jacoob Member
 
Avatar użytkownika jacoob
 
Data rejestracji: 31.08.2001
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 762
jacoob niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Kup napewno nie zaszkodzi a może pomóc.
__________________
Pozdrawiam Jacoob
jacoob jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.03.2003, 01:54   #8
Prześladowca
Fucking Bullshit!!
 
Avatar użytkownika Prześladowca
 
Data rejestracji: 03.12.2002
Lokalizacja: Paczków
Posty: 212
Prześladowca zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Chodzi o to, że Gdy włączam kompa (WinXPpro) przy starcie zawsze włączam Menedżer Zadań no i użycie procka jest 100-99-100-97.....%
Proces bezczynności systemu też jest okólo 99% więc żadna aplikacja nie może być uruchomiona. Dodam również, że mam w pokoju świetlówke ultrafioletową (fajny bajer polecam) no i ona świeci ma nad klawiaturą, zauważyłem, że gdzy sobie nią pomrugam i wyłącze to od razu procek spada do 0-2% zużycia. Po chwili znów wskakuje na 100% i tak w koło macieja (MOJEGO IMIENNIKA ).
Czasami jest tak, że procek pracuje między ok. 45% a 65% no i oczywiście spowalnia mi pracę kompa. Ja już tak nie mogę. Po około godzinie procesor dochodzi do siebie.
Ale ja nie mogę czekać godzinę żeby komp normalnie się zachowywał po za tym już dawno mnie korci, żeby kupić sobie UPS'a tylko jakiego bo ceny są od 215 zł czy opłaca kupować się najtańszy, bo wkońcu dla kogoś są one produkowane

W każdym razie UPS może się przydać w razie gdyby jakieś *****e z energetyka nie przyjechali i wyłączyli prąd bez powiadomienia w czasie poważnej pracy na komputerze i bez zapisania zmian ku***.
Nie raz mi się takie coś zdażyło. Pieprzone palanty.

Proszę o sugestię...
__________________
楹杮瀠潲 灯楹杮 瀠瀠潲 楨楢整蠀湷偕 偂럒꼥愆扜륂逌瓝꼥湕畡桴牯穩摥 W540E 2.4A
My E-Mail
Prześladowca jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.03.2003, 01:58   #9
bas
MAJSTER zlotowy
 
Avatar użytkownika bas
 
Data rejestracji: 16.05.2002
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,097
bas niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Zanim kupiłem ups'a przeprowadziłem wywiad i w końcu kupiłem APC cyberfort 500(bo od 350 był droższy jakieś 20zł a może pociągnąć większe obciążenie).
__________________
Mój mail
bas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.03.2003, 02:02   #10
Prześladowca
Fucking Bullshit!!
 
Avatar użytkownika Prześladowca
 
Data rejestracji: 03.12.2002
Lokalizacja: Paczków
Posty: 212
Prześladowca zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
W każdym razie idę spać, bo wcześnie do pracy trzeba wstać.
Popołudniu poczytam porady, bo jak na razie widzę, że większość jest za kupnem UPS'a
__________________
楹杮瀠潲 灯楹杮 瀠瀠潲 楨楢整蠀湷偕 偂럒꼥愆扜륂逌瓝꼥湕畡桴牯穩摥 W540E 2.4A
My E-Mail

Ostatnio zmieniany przez Prześladowca : 15.03.2003 o godz. 02:05
Prześladowca jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.03.2003, 03:08   #11
Kasprzak
...niepoprawny marzyciel.
 
Avatar użytkownika Kasprzak
 
Data rejestracji: 25.06.2002
Lokalizacja: Poznań
Posty: 4,752
Kasprzak zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Zdecydowanie kup UPS`a.Lepsze bezpieczenstwo.Wygoda.I wogole. UPS is OK!
__________________
Pozdrawiam!
Kasprzak jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.03.2003, 07:51   #12
Prześladowca
Fucking Bullshit!!
 
Avatar użytkownika Prześladowca
 
Data rejestracji: 03.12.2002
Lokalizacja: Paczków
Posty: 212
Prześladowca zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
bas napisał(a)
Zanim kupiłem ups'a przeprowadziłem wywiad i w końcu kupiłem APC cyberfort 500(bo od 350 był droższy jakieś 20zł a może pociągnąć większe obciążenie).
Na tak tylko, że ten model kosztuje około 500 zł, niestety za dużo dla mnie. Czy opłaca się kupić tańszy?
__________________
楹杮瀠潲 灯楹杮 瀠瀠潲 楨楢整蠀湷偕 偂럒꼥愆扜륂逌瓝꼥湕畡桴牯穩摥 W540E 2.4A
My E-Mail
Prześladowca jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.03.2003, 12:12   #13
BD
Team Member
CDRinfo VIP
 
Data rejestracji: 15.07.2002
Posty: 2,212
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ja tez chce kupic ale nie wiem jaka moc dobrac

moze mi poradzicie co potrzeba by spokojnie zapisac dokumenty zamknac kompa) na takim sprzecie:

P4 2.4 GHz
2 x HDD
1 x nagrywarka DVD
1 x nagrywarka CD-RW
1 x naped DVD
GF 3
Monitor 19"

czy 500 wystarczy a moze to za malo?
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.03.2003, 12:56   #14
bas
MAJSTER zlotowy
 
Avatar użytkownika bas
 
Data rejestracji: 16.05.2002
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,097
bas niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Prześladowca napisał(a)
Na tak tylko, że ten model kosztuje około 500 zł, niestety za dużo dla mnie. Czy opłaca się kupić tańszy?
Ja dokonałem takiego wyboru i jestem zadowolony, jeśli koniecznie chcesz tańszy to kup jakąś inna serię ale nadal polecam APC.
__________________
Mój mail
bas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.03.2003, 12:58   #15
bas
MAJSTER zlotowy
 
Avatar użytkownika bas
 
Data rejestracji: 16.05.2002
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,097
bas niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
BD napisał(a)
ja tez chce kupic ale nie wiem jaka moc dobrac

moze mi poradzicie co potrzeba by spokojnie zapisac dokumenty zamknac kompa) na takim sprzecie:

P4 2.4 GHz
2 x HDD
1 x nagrywarka DVD
1 x nagrywarka CD-RW
1 x naped DVD
GF 3
Monitor 19"

czy 500 wystarczy a moze to za malo?
Do ups'a instalujesz oprogramowanie, które zamyka system, niewiem ile prądu potrzebuje Twój monitor, ale ja mojego 20" nie podtrzymuje, jest tylko na zabezpieczeniu przepięciowym.
__________________
Mój mail
bas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.