Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 17.05.2004, 00:01   #31
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
No juz mniej wiecej zrozumialem te roznice. W sumie to te serie 7xx i 8xx to po prostu nowsze modele. Dosc podobne i z tymi samymi funkcjami (no, prawie), ale troszke inaczej wygladajace. Wlasciwie miedzy soba nie roznia sie one kompletnie niczym - seria 8xx ma miec tylko bardziej powazny wyglad, natomiast od 3xx roznica sie czasem czuwania (co zauwazyles) - 40 godzin zamiast 24 i tym dodatkowym odtwarzaniem OGG (przydatne to?). Za to seria 3xx ma real time decoding mp3, co, jak wyczytalem, pozwala podlaczyc jakiekolwiek zrodlo dzwieku do playerka, a on sam, bez pomocy komptutera, przerobi to na mp3. W sumie brzmi niezle, ciekawe, jak sprawdza sie w praktyce.

Mysle, ze w takim razie wezme juz model z ten nowszej serii, konkretnie 7xx (8xx jest jakas taka za powazna, a poza tym nigdzie jej nie ma). Zastanawiam sie jeszcze tylko, czy 128MB czy 256MB. Oczywiscie, ze im wiecej, tym lepiej, ale mi w sumi tyle nie jest na razie potrzebne. A roznica w cenie, w najtanszym sklepie, jaki do tej pory znalazlem to: 108 dolarow do 149. Czyli jakies 150 zlotych wiecej za dodatkowe 128MB. Warto?

Jesli chodzi o czekanie na jakies nowe modele to nie przesadzajmy - kolorowe wyswietlacze, ani inne bajery nie sa mi potrzebne. Najbardziej zalezy mi na jakosci dzwieku, ale ta, jak rozumiem, jest juz teraz bardzo dobra. Ja zamierzam z tym biegac i cwiczyc, a nie gapic sie w wyswietlacz, wiec nie musi miec on 65k kolorow. Zreszta obecny niebieski tez mi sie podoba

A sprowadzanie ze Stanow? Jakis znajomy znajomego moje siostry pojutrze sie tam wybiera, a okolo 2 czerwca wraca. Nie sposob nie wykorzystac takiej okazji

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.05.2004, 00:42   #32
Edwardo
..::Blue Machine::..

Data rejestracji: 12.11.2003
Edwardo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
128 MB to malo powiem Ci, mam w MoVo 128MB i czasem mi brakuje, jeszcze jak nagram w 192kbps albo variable b. to juz wogole.
a nie chce mi sie zapuszczac co troche media costam creativa i zeby mi komprezowal jeszcze bardziej songi. a relasy scigam takie jakie sa czyli albo w 192 albo w mpc...
wiec bierz 256, zawsze to tez sluzy jako dysk przenosny
a najlenie jakiegos 1,5GB
ja poczekam jeszcze az sister pojedzie, a i tak teraz kasiory nie mam... w kmoncu juwenalia byly
Edwardo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.05.2004, 20:24   #33
Edwardo

"Od 15 maja gwarancja na wszystkie nowo zakupione produkty firmy iRiver zostanie wydłużona do 2 lat.

wiecej: http://mp3.wp.pl/p/informacje/njus/225279.html
wiec kupuj Riverka, tymabrdziej ze jak kupisz w USA to uznaj gwarancje w Polsce
acha, a kiedy go bedziesz mial? pod koniec czerwca?
hmm a daloby sie zebym zlozyl u Ciebie zamowienie na jakiegos playeraka?oczywscie kasa wczesniej na konto
Ostatnio zmieniany przez Andrzej_Lepper : dzisiaj o godz. 11:55.
Stary 20.05.2004, 22:17   #34
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Edwardo
"Od 15 maja gwarancja na wszystkie nowo zakupione produkty firmy iRiver zostanie wydłużona do 2 lat.

wiecej: http://mp3.wp.pl/p/informacje/njus/225279.html
wiec kupuj Riverka, tymabrdziej ze jak kupisz w USA to uznaj gwarancje w Polsce
acha, a kiedy go bedziesz mial? pod koniec czerwca?
hmm a daloby sie zebym zlozyl u Ciebie zamowienie na jakiegos playeraka?oczywscie kasa wczesniej na konto
Link mi nie dziala, ale wierze na slowo, ze tak jest i fajnie

Jesli chodzi o ewentualne kupno odtwarzacza dla Ciebie to sorry, ale raczej nic z tego nie bedzie. Normalnie nie byloby problemu, ale ta osoba, ktora sie wybiera jest dla mnie kompletnie obca (to jakis znajomy siostry), a juz prosimy go o tyle rzeczy, ze po prostu jest mi glupio tak naduzywac uprzejmosci. Ja od kilku miesiecy wspominalem cos o playerku i to bylo juz wiadomo, ale nagle okazalo sie, ze moja siostra rowniez chce cos dla nas przekazac (my dla niej rowniez cos wyslalismy), dodatkowo maja zostac jakies pieniadze dla kogos przekazane i jeszcze, zeby tego bylo malo, inny znajomy zamowil sobie aparat cyfrowy, ktory tamta osoba rowniez przywiezie. Tak wiec razem jest juz tego tyle, ze nie smialbym prosic o cos jeszcze... Sam zreszta pomyslalbym nad kupnem dwoch albo wiecej egzemplarzy, bo na Allegro od reki pchnalbym je 300 - 400 zlotych drozej. Ale juz nie tym razem. Sorki wiec, dam znac, jesli w najblizszym czasie mialbym jeszcze podobna mozliwosc.

A jesli chodzi o moj zakup, to juz praktycznie podjalem decyzje. Bedzie to albo ten:

http://www.iriveramerica.com/products/iFP-790.aspx

albo ten:

http://www.iriveramerica.com/products/iFP-780.aspx

model. Roznia sie iloscia pamieci (256 albo 128), kolorem no i cena. Ta ostatnia to roznica rzedu 40 dolarow, czyli do przelkniecia, ilosc pamieci - sam jeszcze nie wiem. Wiecej oczywiscie lepiej, ale czy rzeczywiscie tyle bedzie mi potrzebne? Zdecydowanie natomiast bardziej podoba mi sie kolor niebieski i jesli 256 megowe sa tylko czerwone to jednak zdecyduje sie zapewne na ten tanszy. Jeszcze jutro zadzwonie do rivera w Polsce i popytam sie, czy jest jakas roznica (poza wygladem) pomiedzy seria 7xx, a 8xx. A potem czas chyba podjac ostateczna decyzje i dokonac zakupu

Stary 20.05.2004, 22:57   #35
Edwardo

ale zakreciles z tymi osobami, dobra spoks,
mi sister jedzie do usa tylko ze wraca dopiero we wrzesniu... wiec troche poczkam.
no to zacytuje dokladnie:
"Dobra wiadomość dla wszystkich noszących się z zakupem odtwarzaczy iRiver. Od 15 maja gwarancja na wszystkie nowo zakupione produkty tej firmy zostanie wydłużona do 2 lat.
Od 15 maja b.r. zmianie ulegają okresy gwarancji udzielanej na odtwarzacze iRiver. Od tej pory na nowo zakupione odtwarzacze iRiver udzielana będzie 2 letnia gwarancja. Istotną nowością jest objęcie serwisem gwarancyjnym także produktów zakupionych poza granicami Polski.
W szczególny sposób wiadomość ta powinna ucieszyć sporą grupę użytkowników iRiver, którzy weszli w posiadanie swoich odtwarzaczy w USA lub Kanadzie i których gwarancje do tej pory nie były uznawane w Europie."

acha, seria 790 ma USB2.0 a 780 ma 1.1
bierz USB 2.0 bo ja na moim MoVo moge sie pochlastac czasem jak mi sie spieszy. a zobaczysz, 256 Mb zawsze Ci sie przyda
Stary 20.05.2004, 23:34   #36
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez Edwardo
ale zakreciles z tymi osobami, dobra spoks,
mi sister jedzie do usa tylko ze wraca dopiero we wrzesniu... wiec troche poczkam.
no to zacytuje dokladnie:
"Dobra wiadomość dla wszystkich noszących się z zakupem odtwarzaczy iRiver. Od 15 maja gwarancja na wszystkie nowo zakupione produkty tej firmy zostanie wydłużona do 2 lat.
Od 15 maja b.r. zmianie ulegają okresy gwarancji udzielanej na odtwarzacze iRiver. Od tej pory na nowo zakupione odtwarzacze iRiver udzielana będzie 2 letnia gwarancja. Istotną nowością jest objęcie serwisem gwarancyjnym także produktów zakupionych poza granicami Polski.
W szczególny sposób wiadomość ta powinna ucieszyć sporą grupę użytkowników iRiver, którzy weszli w posiadanie swoich odtwarzaczy w USA lub Kanadzie i których gwarancje do tej pory nie były uznawane w Europie."

acha, seria 790 ma USB2.0 a 780 ma 1.1
bierz USB 2.0 bo ja na moim MoVo moge sie pochlastac czasem jak mi sie spieszy. a zobaczysz, 256 Mb zawsze Ci sie przyda
Z tym pierwszym to laski nie robia. Przepisy Unii juz dawno nakladaja na nich taki obowiazek... Ale to, ze uwzgledniaja reklamacje sprzetu kupionego rowniez poza Polska jest calkiem milym zagraniem.

Dzieki za zwrocenie uwagi na ta roznice w USB. Czytalem ich opisy na tysiace roznych sposobow, a bylem swiecie przekonany, ze obydwa modele maja juz USB 2.0. A tu okazuje sie, ze tylko te z 256MB pamieci. W takim razie decyduje sie na takiego i prawie na pewno bedzie to ten:

http://www.iriveramerica.com/products/iFP-790.aspx

bo serii 8xx jakos nigdzie w stanach nie mozna dostac. Szkoda tylko, ze jest on w tym kolorze czerwonym, ktory nie za bardzo mi sie podoba (moze jednak sa tez w innych kolorach ), ale juz przezyje. Wazne, ze bedzie to dobry sprzet (a mam nadzieje, bedzie ).

Stary 20.05.2004, 23:42   #37
Edwardo

pomysl tez od razu nad sluchawkami, chyba ze wystarczaja ci te co sa w zestawie.
a w USA sluchaweczki tez fajne mozna kupic juz za 10dolcow... u nas takie same kosztuja 110zl (w tamtym roku tak bylo)
Stary 20.05.2004, 23:46   #38
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez Edwardo
pomysl tez od razu nad sluchawkami, chyba ze wystarczaja ci te co sa w zestawie.
a w USA sluchaweczki tez fajne mozna kupic juz za 10dolcow... u nas takie same kosztuja 110zl (w tamtym roku tak bylo)
Juz myslalem, bo slyszalem, ze te w zestawie sa tragiczne, ale nic ciekawego nie moglem znalezc. Jedne mi sie tylko za 30 dolarow podobaly, ale stwierdzilem, ze to troche za duzo, zeby kupowac w ciemno. Ale jesli jeszcze cos ciekawego znajde, to moze. Chociaz juz i tak ta impreza troche bedzie mnie kosztowac...

Stary 21.05.2004, 09:29   #39
Edwardo

andrzej zlookaj tutaj:
http://www.iriver.ch/product/pmp140.html

a wogole to zastanawia mnie fakt taki, ze w roznych czesciach swiata rozne playerki sa.
w usa np nie widzialem na stronce oficjalnej tych z kolorem, u nas widzialem tylko jeden model, a w szwecji zobacz sam ile tego jest.

wlasnie o takim czym mowie... moze jak bede mial kasiore to sister z usa mi przywiezie
Stary 22.05.2004, 07:59   #40
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez Edwardo
Wow, wyglada niezle, chociaz duze bydle. Zreszta, biorac pod uwage, ze i tak srednio dobrze oglada sie filmy podczas biegania, to wielkosc nie stanowi wiekszego problemu

Ale masz racje, ze co strona, to inne te playerki. W ogole nie wiedzialem, ze sa te w kolorowymi wyswietlaczami, dopoki nie zobaczylem ich na polskiej stronie. Bo w Ameryce one po prostu nie istnieja

Stary 23.05.2004, 12:48   #41
mallow
Koordynator
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 03.03.2003
mallow zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam!
Ja poszukuje MP3 palyera na male cd - 8cm, dostane gdzies taki w polsce ??
Stary 23.05.2004, 13:53   #42
MaciejT
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.06.2000
MaciejT zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Philips robi(ł) takie - poszukaj
Stary 23.05.2004, 21:49   #43
Air
.:Obey Your Master:.

Data rejestracji: 18.12.2003
Air zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
wczoraj kolega przywiózł to cacko z Londynu. Naprawdę super zabawka tylko trochę droga

http://www.apple.com/ipodmini/
Air jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.05.2004, 21:55   #44
Edwardo

nie polecam grajkow na 8cm cd.
ni to male ni duze... bateria slabo trzyma, przerywa ajk sie biegnie... to co ze maja niby te 480sek antywstrzasu jak nawet utowru nie nadazaja wczytywac podczas biegania.
bierz cos na flash. 128mb wystarczy, 256 w zupelnosci
ja mialem 8cm cd i nie bylem zadowolony, teraz mam MoVo 128MB i jestem happy, brakuje mi tylko wyswitlacza.ale po wakacjach bede mial cosik nowego, fajniejszego i na pewno na flash lub hdd
Stary 24.12.2004, 00:29   #45
Edwardo

no i jak tam temat grajkow mp3?
ja musze sie pochwalic, dorwalem niedawno iPod'a mini 4GB

cudo poprostu cudo...
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: