![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 06.11.2002
![]() |
E.A.C. --- CUE Sheet
!!!witam!!!
.... mam pytanie czy tworzac CUE Sheet w E.A.C. powstaja: A) 2 Pliki np. cos tam.wav cos tam.cue czy B) 3 Pliki np. cos tam.wav cos tam.cue cos tam.ovr .................................................. ......... PS. To nie jest zaden plebiscyt ani konkurs z nagrodami....... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Forumator
Data rejestracji: 21.11.2001
![]() |
Re: E.A.C. --- CUE Sheet
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.05.2007
![]() |
witam. niech ktos mi powie, jak/czym najlepiej nagrac plyte audio z formatu bezstratnego .flac? plytka jest zripowana do pojedynczych plikow .flac (jeden utwor - jeden plik .flac), a do tego dolaczony jest plik .cue (jeden na cala plytke). teraz to moje pytanie: probowalem nagrywac z tego arkusza .cue w wielu programach (nero, burrrn, easy CD-DA extractor 10, EAC) i wszedzie pojawiaja sie bledy - nie chce nagrac z tego. poradzcie wiec co zrobic, aby jak najlepsza plytke audio uzyskac...
dzieki. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
forumholiczka
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja dekompresuj***281; flac do wave ( mo***380;na to zrobi***263; np programem Gold Wave ) i dopiero nagrywam.
Do nero na pewno trzeba doinstalowa***263; plugin. EAC flaca nie obs***322;uguje, pozosta***322;e nie wiem. Jest te***380; filtr flac frontend, mo***380;na nim zdekompresowa***263;.
![]() |
#5 |
Guru
Data rejestracji: 10.10.2004
![]() ![]() ![]() |
Najlepsz***261; metod***261; wg mnie jest to co Agusia m***243;wi czyli zastosowanie plugina. Wtedy masz problem z g***322;owy na przysz***322;o***347;***263;
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Foobar 0.8.3 special, ewentualnie ka***380;dy inny foobar z wtyczk***261; do wypalania audio CD (0.8.3 special ma zaimplementowane).
![]() Skoro s***261; to pojedyncze pliki, to IMO mo***380;na je pali***263; bez CUE. ![]() Konwersja do wav mo***380;liwa jest r***243;wnie***380; za pomoc***261; dbpoweramp + dedykowany kodek od autor***243;w programu, sposoby Agusi r***243;wnie***380; s***261; dobre. ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
dzieki. wiec skad wziac ten plugin? sprobuje tak jak radzisz.
![]() |
#8 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
thx
L a o z i Ostatnio zmieniany przez laozi : 03.05.2007 o godz. 12:20 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Easy CD-DA Extractor ver. 9.1 (takiego uzywam) obsluguje te formaty (zdecydowana wiekszosc wszystkich) i pali zarowno z *.cue jak i flac.
Rekompresuje, konwertuje, tanczy i spiewa ![]() IMHO- jest platny, wiec ma te wade.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
tak tak
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
zgadza sie, znam easy CD-DA extractor, mam wersje 10, i ona tez obsluguje pliki .cue, i .flac, i tak dalej, ale jak napisalem, cos mi nie gra w tych plikach .cue, bo jak na przyklad chce je otworzyc easy CD-DA extr., to mi sie pojawia taki error:
Cue Sheet Error: Only single file Cue Sheets are supported albo, gdy chce burrrn'em nagrac, gdy dodaje do niego plik .cue, to taki error wyskakuje: Referenced file: "D:\mp3\Clap Your Hands Say Yeah - Clap Your Hands Say Yeah (2005) [FLAC]\12 - Upon This Tidal Wave of Young Blood.wav" not found! wiec jak mniemam, trzeba cos w nich zmienic, bo raczej z nimi wszystko ok jest, znaczy na pewno przez fachowcow sa ripowane te plytki, wiec pewnie cos trzeba w nich pozmieniac. moze ktos wie co??bo chyba lepiej nagrywac plyte audio z pliku .cue, niz z pojedynczych, poszczegolnych plikow-utworow. moze wkleje informacje, jak one wygladaja, przykladowy plik .cue (z total commandera F4): REM GENRE Indie REM DATE 2005 REM DISCID 7F09150C REM COMMENT "ExactAudioCopy v0.95b2" PERFORMER "Clap Your Hands Say Yeah" TITLE "Clap Your Hands Say Yeah" FILE "01 - Clap Your Hands!.wav" WAVE TRACK 01 AUDIO TITLE "Clap Your Hands!" PERFORMER "Clap Your Hands Say Yeah" INDEX 01 00:00:00 FILE "02 - Let The Cool Goddess Rust Away.wav" WAVE TRACK 02 AUDIO TITLE "Let The Cool Goddess Rust Away" PERFORMER "Clap Your Hands Say Yeah" INDEX 01 00:00:00 FILE "03 - Over And Over Again (Lost And Found).wav" WAVE TRACK 03 AUDIO TITLE "Over And Over Again (Lost And Found)" PERFORMER "Clap Your Hands Say Yeah" INDEX 01 00:00:00 FILE "04 - Sunshine And Clouds (And Everything Proud).wav" WAVE TRACK 04 AUDIO TITLE "Sunshine And Clouds (And Everything Proud)" PERFORMER "Clap Your Hands Say Yeah" INDEX 01 00:00:00 FILE "05 - Details Of The War.wav" WAVE TRACK 05 AUDIO TITLE "Details Of The War" PERFORMER "Clap Your Hands Say Yeah" INDEX 01 00:00:00 FILE "06 - The Skin Of My Yellow Country Teeth.wav" WAVE TRACK 06 AUDIO TITLE "The Skin Of My Yellow Country Teeth" PERFORMER "Clap Your Hands Say Yeah" INDEX 01 00:00:00 FILE "07 - Is This Love .wav" WAVE TRACK 07 AUDIO TITLE "Is This Love?" PERFORMER "Clap Your Hands Say Yeah" INDEX 01 00:00:00 FILE "08 - Heavy Metal.wav" WAVE TRACK 08 AUDIO TITLE "Heavy Metal" PERFORMER "Clap Your Hands Say Yeah" INDEX 01 00:00:00 FILE "09 - Blue Turning Gray.wav" WAVE TRACK 09 AUDIO TITLE "Blue Turning Gray" PERFORMER "Clap Your Hands Say Yeah" INDEX 01 00:00:00 FILE "10 - In This Home On Ice.wav" WAVE TRACK 10 AUDIO TITLE "In This Home On Ice" PERFORMER "Clap Your Hands Say Yeah" INDEX 01 00:00:00 FILE "11 - Gimme Some Salt.wav" WAVE TRACK 11 AUDIO TITLE "Gimme Some Salt" PERFORMER "Clap Your Hands Say Yeah" INDEX 01 00:00:00 FILE "12 - Upon This Tidal Wave Of Young Blood.wav" WAVE TRACK 12 AUDIO TITLE "Upon This Tidal Wave Of Young Blood" PERFORMER "Clap Your Hands Say Yeah" INDEX 01 00:00:00 thx
L a o z i Ostatnio zmieniany przez laozi : 03.05.2007 o godz. 15:51 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
( o )( o )
Zlotowicz
O ile si***281; nie myl***281;, cue dotyczy pojedynczego pliku z muzyk***261;, a Ty masz to rozbite na poszczeg***243;lne tracki.
Olej cue, pal jak leci. ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
![]() |
moge tak zrobic, ale w takim razie po co jest ten plik .cue?
![]() thx
![]() |
#14 |
( o )( o )
Zlotowicz
Zgaduj***281; - ***347;ci***261;gn***261;***322;e***347; z neta kopi***281; zapasow***261;, w niej by***322; te***380; cue - wnioskuj***281;, ***380;e uploader chcia***322; by***263; "profesjonalny" i do***322;***261;czy***322; zupe***322;nie niepasuj***261;cy arkusz.
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Guru
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
@laozi
zapytaj na grupie http://blog.art.pl/mp3hq/ nie pamietaj juz co i jak, ale mozna bylo cos z tym zrobic |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|