Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 28.10.2003, 21:29   #1
misz_masz
KiNgOfOcEaN

Data rejestracji: 06.09.2002
misz_masz zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
dokumenty *.pdf

Mam małe pytanko. W jaki sposób mogę z dokumentu *.pdf "wyjąć" kawałek lub całosć tekstu i wyeksportowac go do jakiegoś edytora tekstu np. Worda? Da sie to jakoś zrobić ? Mam pełną wersję Acrobat Readera ale tam nie mogę się niczego takiego doszukać abym mógł zrobić tak jak pisałem.
misz_masz jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 28.10.2003, 21:37   #2
jasut
Disce puer.

Data rejestracji: 19.04.2002
jasut niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Re: dokumenty *.pdf

Cytat:
misz_masz napisa***322;(a)
Mam małe pytanko. W jaki sposób mogę z dokumentu *.pdf "wyjąć" kawałek lub całosć tekstu i wyeksportowac go do jakiegoś edytora tekstu np. Worda? Da sie to jakoś zrobić ? Mam pełną wersję Acrobat Readera ale tam nie mogę się niczego takiego doszukać abym mógł zrobić tak jak pisałem.
Nie mam na kompie teraz ani jednego pdf-a ale z tego co pamiętam to jest tam ikona "T", po zaznaczeniu jej możesz zaznaczyć fragment tekstu i eksportować go do edytora.

Ceń słowa. Każde może być twoim ostatnim.
Stanisław Jerzy Lec
jasut jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.10.2003, 21:42   #3
misz_masz
KiNgOfOcEaN

Masz rację. Jest takie plecenie ale.............po zaznaczeniu tekstu polecenie kopiuj jest nieaktywne. No nic dzięki za szybką odpowiedź, będę jeszcze z tym walczył.
Stary 28.10.2003, 21:49   #4
_Neoo_
Hit me if you can!

Data rejestracji: 27.05.2002
_Neoo_ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja poradziłem sobie w ten sposób.
PLIK--->Eksport dokumenty do tekstu...
Teraz zapisujesz dokument pod inną nazwą, albo w innym folderze (żeby nie skasowało tobie pdf-a ) I teraz np. w Total Comanderze dopisujesz jakieś rozszerzenie np. txt, albo doc. Teraz możesz otwierać to w notatniku albo w Wordzie.

And thats the way the cookis crumble 8)

UPDATE: A tak pozatym to sposób jasuta u mnie działa. Moaj wersja Acrobat-a to 5.0 PL

Polska strona o BSG | Napisy do serialów SF | Credo

Ostatnio zmieniany przez _Neoo_ : 28.10.2003 o godz. 21:52
_Neoo_ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.10.2003, 22:47   #5
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
wszystko sie zgadza dla zwyklych dokumentow
jesli sa zabezpieczone przy twoerzeniu haslem (i tak nie pojawi sie zadanie przy otwieraniu!!) to zaleznie od stopnia ustawionych zabezpiecze nie da sie roznych zeczy zrobic np skopiowac textu lub exportowac do rtf (trzeba zawsze sprawdzic kilka ewentualnosci)
jesli da sie drukowac to drukuj do postscripta - majac acrobata zrobisz z tego np rtf i po sprawie
jak wszystko zawiedzie to jest cos takiego jak pdf2text - narzedzie dosowe robiace to co ma w nazwie
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.10.2003, 22:52   #6
bartoldzik
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 22.06.2002
bartoldzik zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: dokumenty *.pdf

Cytat:
misz_masz napisa***322;(a)
Wygodnie jest to zrobic jakimkolwiek OCR-em. Najlepszym jest Abbyy Finereader obecnie w wersji 7. Kilka chwil i cala zawartosc dokumentu moze zostac wyeksportowana np. do Worda. Pozdrawiam!
bartoldzik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.10.2003, 00:56   #7
ThanatoS
Silent Hunter ;)

Data rejestracji: 18.05.2002
ThanatoS zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A jak zabezpieczone jest to uzyc Advanced PDF Password Recovery Pro, mozna cuda nim wyprawiac.
ThanatoS jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.10.2003, 01:13   #8
Tomek777
Alojzy

Data rejestracji: 12.11.2002
Tomek777 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
jesli PDF jest zabezpieczony haslem to pozostaje jedynie opcja zrzutow ekranu i OCR (w przypadku kopiowania do word`a pojawia sie komunikat o braku dostepnosci do zrodla). jest jednak program ktory pozwala na dostep do dokumentu - advanced pdf password recovery. probowalem i polecam. jesli chodzi o sposob ze zmiana rozszerzenia to nie probowalem, ale moze zadzialac
Tomek777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.10.2003, 01:14   #9
misz_masz
KiNgOfOcEaN

Re: Re: dokumenty *.pdf

Cytat:
bartoldzik napisa***322;(a)
Wygodnie jest to zrobic jakimkolwiek OCR-em. Najlepszym jest Abbyy Finereader obecnie w wersji 7. Kilka chwil i cala zawartosc dokumentu moze zostac wyeksportowana np. do Worda. Pozdrawiam!
Jak to zrobić?
Stary 29.10.2003, 05:10   #10
misz_masz
KiNgOfOcEaN

Cytat:
ThanatoS napisa***322;(a)
A jak zabezpieczone jest to uzyc Advanced PDF Password Recovery Pro, mozna cuda nim wyprawiac.
Faktycznie te pdf-y były zabezpieczone! Po deszyfracji Acrobat juz nie ma oporów co do kopiowania tekstu.

Bardo dziękuję wszystkim kolegom, którzy starali mi się pomóc -problem już jest rozwiązany.
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: