![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 24.08.2002
![]() |
Plik worda *.shs
Mam dorobić znajomej wykresy do pracy. Przysłała mi swoją pracę w pliku i tu zaczynają się jaja.
Według jej słów pracę pisała w wordzie, zakładam, że się nie myli ![]() Raz już wcześniej spotkałem się z takim plikiem, ale tamten dał się otworzyć. Ta praca była pisana na bazie innego pliku, zresztą pisanego przeze mnie, a tamten stary plik robiłem w wordzie, więc ona musiała też zacząć po prostu pisać w nim i uzupełniać go, więc skąd to rozszerzenie? Oto co udało mi się dowiedzieć na podstawie rejestru: rozszerzenie .shs w rejestrze ma zdefiniowany klucz ShellScrap, w kluczu ShellScrap jako plik otwierający i z którego jest pobierana ikona jest zdefiniowany shsscrap.dll (znajduje się w katalogu \windows\system), to rozszerzenie ma status ukrytego (NeverShowExt), Jego opis to obiekt wycinek, w kluczu /CLSID dla tego programu jest opis "Program obsługi danych wycinkowych powłoki". W związku z tym mam pytanie, czy ktoś się z tym spotkał, a jeśli tak to co to do jasnej jest? Ostatnio zmieniany przez djc : 13.02.2003 o godz. 23:28 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
![]() |
No cóż, mam OpenOffice'a i na ten pomysł wpadłem zanim napisałem posta, ale niestety nie pomogło.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Były user
Data rejestracji: 08.04.2002
![]() |
"(...)According to Microsoft, the SHS file is a special OLE object that can be created within Word documents or Excel worksheets. By selecting an area of text or a graphic within the document and then dragging and dropping it somewhere onto the desktop, anyone can create a Windows Scrap Object, or SHS file. It is not a readable file. You can, however, rename the SHS file as you would any other file, or drag the SHS object into another document (as you would cut and paste). (...)"
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Dzięki, to już wiem co to jest. Chociaż tego pliku nie da się otworzyć u mnie. Bezproblemowo otwiera się na komputerze znajomej. Problem rozwiązany został poprzez ponowny zapis pliku, ale tym razem z rozszerzeniem .doc.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|