![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
..:: NYC ::..
Data rejestracji: 24.08.2003
![]() |
Co myślicie o takim monitorze???
| Windows 2003 R2 | Office 2003 | Nero 8 | Opera 8 | Total Commander 7 | Photoshop CS3 | Power DVD 7 | ACDSee 7.0 | Ostatnio zmieniany przez MariuszV : 06.01.2005 o godz. 00:32 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Forumator
Data rejestracji: 06.12.2002
![]() |
Dell z tego co wiem to ma dosc dobre ceny. Nie koniecznie na systemy komputerowe, ale kupilem od nich dwie wypalarki Lite-On po bardzo dobrej cenie.
Czy warty jest swojej ceny ? Pewnie tak, zauwaz ze w tej samej cenie byly kiedys 15' calowki, teraz chodza juz po $250. Za okolo $300+ dostaniej juz 17' moze nawet i 19'. Zastanow sie czy wart jest on dla ciebie. Jesli przyda sie tobie cos takiego to bierz. My takie w szkole uzywamy do edycji filmow. Pewne jest jedno, czym dluzej przeczekasz tym taniej go kupisz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
Szukam czegos panoramicznego ale nie znam sie zbytnio na rozdzielczosciach w panoramicznych monitorach, dlatego pytam czy to jest monitor wart zainteresowania.?
![]() |
#4 |
Forumator
Data rejestracji: 04.04.2004
![]() |
wszystko by było oki ztym że im większy monitor LCD tym gorszy czas odświerzania
ogólnie ma dobre parametry: Image Contrast Ratio: 600:1 Max Sync Rate (V x H): 75 Hz x 83 kHz ( to by mogło być wieksze - ale nie jest źle) Max Resolution: 1680x1050 Pixels ale nie docztałem się nic o czasie reakcji matrycy - a to jeden z ważniejszych parametrów aha a do czego chcesz używać tego monitora ![]() najlepsze rozwiązanie : pochodzić po sklepach komputerowych albo marketach i znaleść taki sam monitor lub o bardzo zbliżonych parametrach , i troche sie nim pobawić bo tak na sucho ciężko co kolwiek powiedzieć ponieważ każdy ma inne wymagania i inne kryteria doboru sprzetu pozdro
![]() |
#5 | |
![]() |
Cytat:
Co rozumiesz przez: "pobawic sie nim" ![]()
| Windows 2003 R2 | Office 2003 | Nero 8 | Opera 8 | Total Commander 7 | Photoshop CS3 | Power DVD 7 | ACDSee 7.0 | Ostatnio zmieniany przez MariuszV : 06.01.2005 o godz. 03:35 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
wlacz na nim jakis film, jakas gre (nie chodzi o sapera
![]() musisz przetestowac go pod kontem zastosowania ![]() ogolne parametry niezle, ale MUSISZ go obejrzec - nie ma podanego czasu reakcji, ktory dodatkowo ROASNIE jak zmieniach kontrast (wiec zobacz czy domyslny jest dla ciebie odpowiedni - co wazne - czas reakcji matrycy rosnie zawsze niezaleznie w ktora strone od wartosci domyslnej zmieniasz kontrast i jasnosc!) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Forumator
![]() |
Cytat:
z doświadczenia wiem że jeśli zajmujesz się edycją filmów czy zdjęć to napeno troche czasu spedzsz przy kompie - postępuj tak jak opisał @nimal efekt smurzenia - jak przejedziesz muszką po ekranie to pozostanie na ok 1s biała łuzna i tak będzie z wszystkim (programami i grami) bedzie to sprawiało efekt spowolnienia programu czy też gry pozdro
Ludzie pomocy bo już nie mam pomysłu!!!! Ostatnio zmieniany przez Ufil123 : 06.01.2005 o godz. 11:27 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Author
Zlotowicz
prosciutki test czy nie potrzebujesz super czasu reakcji - wez ta strone przeskroluj (albo jakikolwiek dokumnt tekstowy - cos co ma szczegoly i jest mocno kontrastowe jak np tekst) - przy marnym monitorze zobaczysz smugi za rozmytymi literkami ktore oczywsice w ulamku sekundy znikna
ale wez pod uwage ze tak bedzie ZAWSZE wiec dobrze sie zastanow chyba ze ten efekt nie wystapi ![]() to byl prosty test na tekscie - przy grach czy filmach moze byc bardziej nasilony, moze nie byc widoczny - trzeba zobaczyc takie rzeczy najlepiej objrzec w sklepie, potem wrocic do domciu i zamowic via internet ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
ale pzreciez w monitorach LCD nie ma znaczenia czy jest 60HZ czy tez 75Hz. tzreba sie przeciez tzrymac zasady ze musi byc takie odswiezanie jakie zaleca producent(to samo sie tyczy rozdzielczosci,bo wystepuje interpolacja i obraz jest ..... brzydki)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Author
Zlotowicz
odswierzanie faktycznie nie ma znaczenia (znaczy zawze lepiej 75 niz 60 - czlowiek roznicy nie widzi, ale oczy ma jedne a za 20 lat to sie moze zrwocic)
ale czas reakcji ma znaczenie kolosalne dla wygody uzytkowania ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Jest naprawde 0 roznicy miedzy 75 a 60 Hz przy LCD, tam nie ma przeciez kineskopu. Te oznaczenia sa tylko tak dla picu (ech ten marketing).
Ja osobiscie nie polecam panelow "Panoramicznych", zreszta ten model nie nalezy do najlepszych, katy widzenia na nim sa mizerne, i jak widac jeszcze jest to panel analogowy a nie cyfrowy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
![]() |
OK a taki Samsung bedzie leszy
![]()
![]() |
#13 | |
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Forumator
![]() |
Cytat:
![]() ale ja bym sie zastanowił bo jeśli coś jest duże i tanie to pewnie będzie kicha teraz z tymi LCD to różnie bywa - ale z tego co widziałem w sklepie to na LCD powyżej 17'' czeba wydać troche więcej pieniędzy
![]() |
![]() |
|
|