Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 09.12.2003, 19:09   #16
pitbulll
Nowy na forum

Data rejestracji: 08.08.2003
pitbulll w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez -Sid-The-Rat=>
jesli chcesz nagrac 128kbps to wara od mpc! - uzywaj ogg lub mp3

mpc ma sens TYLKO przy bitrate powyzej 200/250 - tylko do tego byl robiony i tylko to umie (ale za to JAK umie...) (99% userow uzywa presetu -q 10 - czyli above braindead gdzie bitrate dochodzi do 480 - i tak trzeba robic, mpc w innych zastosowaniach po prostu nie ma sensu)
Moze z innej beczki :
Ja poprostu z eMula albumik ściągnołem, a ze jest w formacie mpc to mam problem i pytam sie jak go rozwiązać, czyli WYPALIĆ PLIKI MPC NA AUDIO

(Ktoś to kiedyś zacytował)
pitbulll jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 09.12.2003, 19:13   #17
pitbulll
Nowy na forum

Data rejestracji: 08.08.2003
pitbulll w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dobra juz mam... Dla tych co mają taki problem jak ja wyjaśniam: Ściągnąć programi footbar2000 z www.foobar2000.org zrobić wav'y i wypalić w byle czym co ma funkcje audio

(Ktoś to kiedyś zacytował)
pitbulll jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.12.2003, 20:46   #18
Vavoom
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 15.11.2003
Vavoom zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jak jesteśmy przy kompresowaniu. Czy wie ktoś może jaki jest cel kompresji MAC - Monkey's Audio Compression (pliki o rozszerzeniu APE)? Plik wynikowy ma stały rozmiar - 1/2 oryginalnego WAVA. Bitrate w winampie wynosi około 700 kbps ("VBR").

Ciekawostka: Skompresowałem audio tracka do tego APE, spowrotem zdekompresowałem pluginem w winampie, po czym dokonałem takiego numeru, że dodałem oryginał i ten po "przekompresowaniu" do siebie z odwróconą fazą - o dziwo wyszło 0! Czyli po skompresowaniu do APE plik jest identyczny jak WAV a zajmuje 1/2 oryginału. O co w tym, chodzi
Vavoom jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.12.2003, 20:54   #19
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
bo ape to KOMPRESJA... taki zip - tylko ze specjalnie do audio

i nie, nie jest to zawsze 1/2 objetosci

w jakim programie wyszlo zero? nawet w cooledicie wychodzilo -90db...

a ze kompresja jest BEZSTRATNA to juz masz skad to zero...
jesi duzo takich sposobow kompresji
Stary 09.12.2003, 21:22   #20
Vavoom
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 15.11.2003
Vavoom zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez -Sid-The-Rat=>
bo ape to KOMPRESJA... taki zip - tylko ze specjalnie do audio

i nie, nie jest to zawsze 1/2 objetosci

w jakim programie wyszlo zero? nawet w cooledicie wychodzilo -90db...

a ze kompresja jest BEZSTRATNA to juz masz skad to zero...
jesi duzo takich sposobow kompresji
Ahaaaa! :-)
Podoba mi się ten sposób :-) Kodowałem w oryginalnym monkey's audio z oficjalnej strony. A da się jakoś zmienić współczynnik kodowania? W tym programie są tylko ustawienia co do prędkości kodowania - zmiana tego parametru to jest różnica kilku %, ale zawsze plik wynikowy oscyluje w okolicach 50% oryginału.

Eksperymantowałem w SoundForge. I myśląc, że to jest znowu jakiś klon stratnego mp3, oczekiwałem na "resztki" w widmie. A tu - NIC, NUL! :-)
Vavoom jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.12.2003, 21:30   #21
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
APE jest tylko jedno - ale jest tez pare innych programow kodujacych do wlasnych formatow

nie da sie zmienic wspolczynnika - jesli chcesz zmienic wspolczynnik ot musisz zmienic program - nie ma przeciez sensu w kodowaniu gorszym niz maksymalne...

wpisz w googla loseless audio i dostaniesz kupe wynikow
Stary 11.01.2006, 19:11   #22
pawlusz
Bywalec

Data rejestracji: 03.03.2005
pawlusz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez pitbulll
Dobra juz mam... Dla tych co mają taki problem jak ja wyjaśniam: Ściągnąć programi footbar2000 z www.foobar2000.org zrobić wav'y i wypalić w byle czym co ma funkcje audio
do tego miejsca wszystko działa i wszystko rozumiem, dalej nie czytać jak macie problemy migrenowe
footbar2000 prerobił na wav dalej cdex i śmiga jak złoto
dziękuje wszystkim którzy się przyczynili do mojego oświecenia
pawlusz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.01.2006, 19:14   #23
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez pawlusz
do tego miejsca wszystko działa i wszystko rozumiem, dalej nie czytać jak macie problemy migrenowe
dziękuje wszystkim którzy się przyczynili do mojego oświecenia
no tak....
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.01.2006, 20:43   #24
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
hmmm.. nie będę objeżdżać, bo sam ostatnio topic wykopałem (chociaż nie celowo), ale patrzcie czasami na daty..

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.01.2006, 19:56   #25
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez pawlusz
[...]
[...]
A po co tak, kiedy można od razu:

Tu wprawdzie jest .flac, ale dla .ape też pójdzie.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.01.2006, 01:00   #26
Alinoe
thorgal to ciota

Data rejestracji: 12.04.2002
Alinoe zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez MaciejT
Konwersja bezpośrednio z .mpc do .mp3 to jest TO SAMO co kompresja z .mpc do .wav i z .wav do .mp3.

Powiem więcej: To DRUGIE rozwiązanie jest ZNACZNIE LEPSZE, ponieważ dekompresując DEDYKOWANYM dekoderem i kompresując PRAWDZIWYM PORZĄDNYM LAME 3.90.2 by Dibrom, można uzyskać WIADOME rezultaty.

Przy programie "wszystkowjednym" czyli "niewiadomocotojest" wykonamy dekompresję "niewiadomoczym" i skompresujemy "niewiadomoczymorazniewiadomojak", a w konsekwencji będziemy mieć plik, ekhm, .mp(?)3

Maciej - dlaczego polecasz 3.90.2? a co powiesz o 3.90.3? pytam bo od dawna używam i nie chciałbym dowiedzieć sie czegoś co mnie zaskoczy negatywnie
Alinoe jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.01.2006, 01:08   #27
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Alinoe
Maciej - dlaczego polecasz 3.90.2? a co powiesz o 3.90.3? pytam bo od dawna używam i nie chciałbym dowiedzieć sie czegoś co mnie zaskoczy negatywnie
Tymczasowo się dołączę. Maciej polecał 3.90.2 w październiku 2003, spojrzałeś na datę postu?
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.01.2006, 18:11   #28
FatAlbert
Wujek Cięta Riposta ;D

Data rejestracji: 22.11.2005
FatAlbert jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>FatAlbert jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
dołanczam sie jak sprawić że wogóle te pliki mpc odpalą ?? w winampie nie chce sie bawić w kilka odtwarzaczy kodeki to ostateczność
Stary 13.01.2006, 18:18   #29
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez FatAlbert
dołanczam sie jak sprawić że wogóle te pliki mpc odpalą ?? w winampie nie chce sie bawić w kilka odtwarzaczy kodeki to ostateczność
tutaj,,,http://mp3.wp.pl/p/programy/opis/324.html

Ostatnio zmieniany przez Maciej : 13.01.2006 o godz. 18:21
Maciej jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.05.2006, 12:48   #30
Wojciech P.
Nowy na forum

Data rejestracji: 26.09.2004
Wojciech P. w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez para
Wtyczki do Nero znajdziesz tutaj: http://neroplugins.cd-rw.org/
Witam! Mam problem z mpc i chcę wypalić Nero 5 ale nie wiem jaki dokładnie jaką wtyczkę zainstalować i w jaki sposób.Proszę o pomoc. Dzięki z góry.
Wojciech P. jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: