![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Radiomagnetofon audiofilski
Chcialbym sobie sprawic, taki zestaw na wyjazdy i przenosiny z pokoju do
pokoju... czy znajde jakis konkretny "audiofilski" radiomagnetofon, boombox z mp3 czy jak to sie tam teraz nazywa, na ktory warto zwrocic uwage? wiem ze dzwieki jakie bedzie wydawal to beda przecietne... ale moze ktos zna jednak cos godnego polecenia?
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
Sprzety audiofilskie na 100% nie mają mp3. Taki sprzęt nie służy do puszczania bełkotu. Raczej też jest wolnostojący a nie do przenoszenia
|
|
|
|
#3 | |
|
Komandor
Cytat:
|
|
|
|
#4 |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie wiem, jak w przypadku boomboxów (czy sprzętu tego typu), ale ostatnio kupując mini wieżę (ostatecznie kupiłem micro wieżę) przysłuchiwałem się jakości dżwięku u różnych producentów i tak.. proponuję, żebyś Sony omijał baaardzo szerokim łukiem, do AIWY zbliżał się tylko, jeśli nie padniesz patrząc na stronę wizualną urządzenia
a najlepiej od razu zainteresował się Panasoniciem. Jednak dla mnie od zawsze sprzęt grający tego producenta nie miał konkurencji wśród innych.Oczywiście pomijam tutaj firmy takie jak Yamaha, Kanyo i inne z wyższej półki, ale nie podejrzewam, żeby ci producenci w ogóle mieli w swojej ofercie interesujące Cię urządzenia.
|
|
|
#5 | |
|
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Cytat:
A ja jakoś SONY lubię, choć aktualnie w moim 13-letnim magnetofonie jedna kieszeń odmówiła posłuszeństwa i czeka mnie wydatek min 30-50 zł na naprawę, bo w tej mechanice grzebać nie będę. Aczkolwiek Panasonic to też bardzo dobra firma - ja doświadczenia w tym względzie nie mam zbyt dużego, mogę jedynie odradzić wszelkiego rodzaju marki tanie - tzw. marketowe - może to i ładnie wygląda i nieźle gra (czasem), ale trwałość jest baaardzo kiepska Pozdrawiam ro29 |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
the one
CDRinfo VIP
Jeszcze jedno w przypadku sprzętu grającego i nie tylko trzeba wziąć pod uwagę. Niestety im sprzęt nowszy tym... zdecydowanie gorszy...
Smutne to, ale wszystkie firmy idą teraz w stronę minimalizacji kosztów i nie patrzą już specjalnie na jakość wykonania. I tak mimo przesłuchania kilkudziesięciu różnych wież, również z tej najwyższej półki, nie udało mi się znaleźć nic, co choćby w przybliżeniu grało tak, jak moja kilkunasto już letnia Diora. Tak samo w swojej z 10 letniej wieży Panasonica nie miałem najmniejszych problemów z odbiorem radia, a w ten kupionej z pół roku temu jest to praktycznie niemożliwe i myślę teraz nad założeniem anteny zewnętrznej. Z SONY podobnie, mój kolega z 10 lat temu miał wieżę tej firmy i była to naprawdę przyjemna rzecz, zresztą w jednym sklepie sam znalazłem wieżę sprzed 4 lat, która grała po prostu rewelacyjnie. Natomiast te najnowsze... nie, to nie nadaje się w ogóle to włączenia... szkoda słuchu...
|
|
|
#7 | |
|
Komandor
Cytat:
W moim przypadku mam taki segmentowy aplituner audio-wideo SONY STR-350 i byl to jeden z bardzej topowych modeli na rok 1997, hi-endowy sprzet sie nie starzeje, np. posiadam rowniez amplituner SONY z 1973 STR 7055A i brzmi rewelacyjnie, nie ma ani plastiku i pelny analog, bez separacji kanalow i innych wynalazkow lat 80-tych aby uproscic produkcje! Przyznaje ze lepiej gra niz ten soniak z lat 1990, zapachnialo juz tandenta i masowka... Ale w tym topicu chcialem zapytac o jakis przenosny sprzet, nie wieze bo na tym sie znam... kiedys na przelomie lat 80-tych/90-tych w Pewexach mozna bylo nabys naprawde dobry sprzet przenosny i bez jakiejs tam okropnej tandety, sony wtedy to byl luxus, panasonic a jakze, ale inne firmy robily rowniez ciekawe rzeczy i sanyo, akai, philips, grundig, i wiele innych godnych polecenia. dzis masz jakies Teviony, Mediony, Mecasoniki i inne szajsesaty, a dobre markowe firmy robia rownie taka sama masowke ale pod swoim logo i placi sie dobrze. No wiec co ty wybrac? I na co zwrocic uwage. Mp3 nie jest audiofilskim formatem, ale w podroz to wymarzony format, poza tym powoli oddalam sie w wygode i funkcjonalnosc, niz w audiofilskie (niepotrzebne) wydatki, dlatego rozgladam sie za czyms badzej tanim
---------- pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez Ormianin : 15.07.2005 o godz. 07:53 |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jak Chcesz w miarę dobrze słuchać muzyki na przenośnym sprzęcie to pozostaje tylko discman z dobrymi słuchawkami.
co do aiwa to teraz jest własnością sony. w aiwa zawsze padały lasery, a teraz są takie same jak w sony czyli liteona
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
A co do tego, o co pytasz... nie wiem, jakie dokładnie zastosowanie tego sprzętu przewidujesz, ale ja jednak kupiłbym sobie odtwarzacz mp3 dobrej firmy (np. IRiver) i do tego ewentualnie jakieś dobre głośniczki, jeśli chceszs też słuchać muzyki głośno. Pewnie od razu pomyślisz (i słusznie), co takie małe gówienko może dać, jeśli chodzi o odtwarzanie dźwięku przez głośniki.. Raz na próbę spróbowałem.. podłaczyłem go do swoich komputerowych i.. udało mi się dojść do połowy skali głośników i 2/3 odtwarzacza, bo było już tak głośno, że w pobliżu nie dało się wytrzymać. A dźwięk z tego urządzenia jest rewelacyjnej jakości. Taki zestaw wyniósłby Cię - ok. myślę 500 - 600 złotych za odtwarzacz już ewentualnie z dyskiej 20GB, żeby nie mieć ograniczeń co do ilości muzyki i ze 100 - 150 głośniki. Razem max. 700 złotych. To myślę i tak jest minimum, które musiałbyś zapłacić za jakiś odtwarzacz.
|
|
|
|
#10 | |
|
Komandor
Cytat:
|
|
|
|
#11 |
|
Banned
Data rejestracji: 27.08.2003
![]() ![]() |
Chwila z google:
http://ewabymail.pl/product_info.php...oducts_id/7768 dość drogi http://www.hipernet24.pl/prodinfo.ph...o_id=&char_id= taniocha http://www.agdrtv.com.pl/radiomagnet..._ES_29_E_S.php koleżanka miała coś podobnego i daje po uszach
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
ja osobiscie nie posiadam takiego sprzetu,
ale znajomy ma takiego Filipsa i sobie go ceni...http://allegro.pl/show_item.php?item=56824075wg mnie duzo lepszy od tej Elty - Elta robi cienkiej jakosci sprzet, laduje kiepskie glosniki. Nie maja glebokiego basu, po dluzszej zabawie zaczynaja grac nieczysto...
|
|
|
|
#13 | |
|
Komandor
Cytat:
|
|
|
|
#14 | |
|
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Cytat:
W kwestii tego JVC - niezły, ale cena ..... w życiu bym nie dał tyle za takie coś. Jeśli chodzi o Elta - jak już ktoś napisał - raczej kiepski sprzęt, choć są i gorsze. A co do tego Panasonic'a - niezły - choć trochę drogi - jeśli to ma być sprzęt typowo przenośny itd. Niezły jest ten Philips - cena przyzwoita, niezłe możliwośći. Ja bym się rozejrzał za czymś w tym stylu np. Thomson albo Grundig - kolega kupił właśnie z rok temu takiego Grundiga bez mp3 - i sobie chwali. Choć ten Philips niezły jest - ale firma ma przeciętną opinię (szczególnie jeśli chodzi o TV). Pozdrawiam ro29 |
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
^_^ czekam na bana ;)
Data rejestracji: 05.03.2004
![]() |
Cytat: