![]() |
jesli nie chcesz gadac za dlugo to mysle ze taryfa Moja 25 w Erze powinna styknac
w ramach promocji (chyba jeszcze jest taka) bedziesz mogl skorzystac z tanszego abonamentu, to jest jakies 18zl/miesiac, chyba przez rok, nastepny juz normalnie, w tym 25min lub 100 smsow (4 smsy = 1 min.) a telefon, za zlotowke masz Nokie3510i dolicz sobie na start jeszcze aktywacje jesli nie masz numeru w Erze :blee: no ale mozesz kombinowac, skoluj jakas karte z TakTaka (allegro czy inne aukcje, moze znajomi ktorym taka karta jest juz zbedna), a wtedy zapominasz o aktywacji, przenosisz numerek do uslugi abonamentowej za 30zl :) |
Ja tam polecam Idee. Za złotówkę masz Nokie 3510i lub Siemensa C60;)
|
ja powiem jedno używam PLUSA i nie mam żadnych zastrzeżeń wszędzie się płaci :> a różnic cenowych nie ma wszystkie firmy trzymają się dobrze co oznacza że żadna z nich nie góruje (promocjami) nad innymi czyli wszędzie jest cenowo tak sam0! A jak wiadomo konkurencja jest najlepsza dla konsumenta!
|
Uzywam N3510i w Idea MIX (abonament ersja tansza) i jestem zadowolony...
|
Moja 25 w Erze.
Naprawde dobra jakosc uslug! SonyEricsson T610 to dobra rzecz - bdb i ciekawy telefonik. Ale jak nie zamierzasz sie bawic i cieszyc kolorowym wyswietlaczem to wez np. Siemensa Me45, omijaj SL45, mozesz wziac 3510i. Nie wiem co tam jeszcze jest |
Cytat:
W powyzszej chcialbym tylko poprawic, ze 19.99 to cena netto, a brutto wychodzi okolo 24 - 25 zlotych. To jest pewna roznica. Natomiast zgadzam sie, ze warta uwagi jest ERA MOJA 40. Sam prawdopodobnie zdecyduje sie na ta opcje. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Nokia za zlotowke rowniez jest, ale osobiscie ten model KOMPLETNIE mi sie nie podoba ;) Juz wole Siemensa i przymierzam sie do M55 albo C62. Musze tylko jeszcze troche o nich poczytac. |
Plus od kilku lat, ale nie wiem jakie są teraz promocje :)
Ale ja sobie za dużą taryfke wziąłem roczek temu (za drogą:P ) :) :sciana: |
Cytat:
niewykorzystane zlotowki NIE PRZEPADAJA! nabijasz nowa karta, wsio sie sumuje (nawet jesli nabijesz po koncu waznosci) placisz "abonament" i nie dostjesz nic? przecierz wsio co wydasz wraca do Ciebie w postaci sianka na rozmowy, podobnie jest w idea mix, ale tam niewykorzystane zlotowki faktycznie przepadaja co do cen - telefon faktycznie jest drozszy (brak umowy i nizsze koszty uzytkowania wg mnie to rekompansuja z nawiazka) ceny rozmow - drozszy jest tylko szczyt (mam taryfe multi w simplusie, team tez niezle wypada, mono to porazka), poza szczytem gadam TANIEJ niz w abonamentach "ekonomicznych", a w nocy/weekend to juz wogule smieszna koszty dadaj do tego tansze simki i rozmowy do wybranych numerow plusa/stacjonarnych, co chwile wchodzaca promocja (w stylu 10 pln doladowania za Twoje doladowania, 10 pln na urodziny, simki po 5 gr, taryfikacja co 1 sec po pierwszej minucie itp, nie pamietam wiecej bo raczej mnie to nie interesuje - nawet nie wiem kiedy takie rzeczy sie zaczynaja, a kiedy koncza - wszysko i tak aktywowane jest automagicznie) :czytaj: wg mnie osoby wydajace ponizej stuwy miesiecznie na tel moga zapomniec o abonamentach i brac tylko karte (imho simplus 8) ) |
Cytat:
osobiscie w polowie tego miesiaca konczy mi sie umowa z Idea i mam taki problem jak Andrzej, (kiedys postawilem podobny topic) - zastanawiam sie czy pozostac w Idei i co mi oni zaoferuja w ramach przedluzenia umowy, czy tez przejsc do innego operatora, jakos dzis nie ma specjalnych promocji... kiedys pamietam byly darmowe rozmowy, itp. dzis nic takiego, a telefony za 1 zl to sa telefony z poprzedniej generacji i trudno sie na nie decydowac,... Przestudiowalem trzech operatorow i Idea Mix wydaje mi sie najrozsadniejsza wg moich potrzeb... dzwonie nie czesto, to do mnie zazwyczaj dzwoni telefon, odbieram sms i wypuszczam, po co mi wchodzic w wysoki abonament |
Ormianin - a w ktorym miejscu sie ze mna nie zgodziles? zacytowales fragment do ktorego nie odnosi sie zaden fragment Twojej wypowiedzi ???
imho simplus wypada najtaniej, jak komus wychodzi inaczej to sie nie kluce ;) co do ideamix - tam wsio przepada czego nie wygadasz, a POZA SZCZYTEM (w szczycie jestem w pracy i kozystam z tel sluzbowego w sluzbowych sprawach, szcyt trwa do 17, a ja kolo 16:15 dopiero w domu jestem, zjem obiad i juz mam poza szczytem :) ) mam TANSZE rozmowy niz w idea mix czy dowolnym innym abonamencie z grupy najtanszych u wszystkich operatorow |
Cytat:
Mi chodzilo o poruszenie problemu kwestii porowanania abonamentu z karta... i uwazam ze ciezko jest to poruszac... kazdy ma swoj wymiar wizji... pomijam telefony sluzbowe bo ja z nich korzystam... ale mi bardzej chodzi o sfere telefonu osobistego... w moim przypadku majac juz abonament w Idei rozpatruje czy warto dalej w niej pozostac pod tym samym numerem (zmiana numeru bedzie dla mnie pewnym klopotem) i jakie oni moga mi zaoferowac warunki... poza tym przejscie na karte moge zrobic, ale moj telefon mam juz troche latek i bateria jest tez slaba,... kupno nowego telefonu nie wchodzi w gre, bo mam inne powazniejsze wydatki... wchodzac w abonament dostaje telefon za 1 zl, lepsze to od kupowania nowej bateri do starego telefonu... wybor jest wiec nie jest latwy zbytnio :) |
Mam nokie w idei i jestem zadowolony, bo mialem ere ale u mnie w chacie byl slaby sygnal, a z idea jest dobrze.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:21. |