![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 08.10.2002
![]() |
Płyta Abit BE6
Witam !
Na płycie AbitBE6 chciałbym zainstalować nowy bios.Mam pytanie . Czy na tej płycie przed przeinstalowaniem biosu jest wymagane przestawianie jakiej zworki ,czy też wystarczy bezposrednia instalacja.Za odpowiedzi bardzo dziękuję . pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Bywalec
![]() |
Re: Płyta Abit BE6
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
Re: Re: Płyta Abit BE6
Cytat:
w czym masz problem toć to proste jak drut odpalasz awdflash next wpisujesz nazwę pliku biosu i leci aha robić to z dyskietki bez zadnych menagerów pamiąci i takich tam ma być pure dos i warto zachowac stary bios bo nigdy nie wiadomo pozdro
![]() |
![]() |
#4 |
Costam
Data rejestracji: 20.05.2002
![]() |
Ja mialem se-6 ale update jest tak samo porsty we wszytskich tego typu plytach. Wspomne tylko ze po dwoch tygodniach wgrania nowego biosu plyta mi siadla i wymienilem na nowa :-D
![]() |
#5 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Costam
![]() |
Nic dziwnego jakbys poczytal na stronie abita jak uzyc tego pliku awdcostam.exe to bys wiedzial ze trzeba wpisac nazwe tego pliku a potem nazwe pliku w ktorym jest nowa zawartosc biosu.
![]() |
#7 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
a na dole tego okna taki komunikat(Surice File Not Found) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Costam
![]() |
Komenda powinna wygladac tak a:\awdflash.exe be6th.bin <--- rozszerzenie wpisz takze nie sama nazwe pliku, mialem kiedys taki problem ale na biosie ami, z awardem sie nie spotkalem nigdy zeby byly jakiekolwiek problemy. Nie jestem pewien co do tego rozszerzenia sprawdz i wpisz to co masz. Jezeli nie pomoze to sciagnij sobie program Winflash, tam nie powinno byc problemu z dokonaniem tej operacji.
![]() |
#9 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
W command.com w wierszu polecen wpisałem "a:\awdflash.exe /pn /sy be6th.bin.Na koniec wgrałem na dyskietkę jeszcze oczywiście nowy bios.Start komputera ustawiłem na flopy dysk A .program awdflasz sie wgrywa, a i owszem tyle że okienko z nazwą nowego biosu jest puste,Program nie pyta mnie też o wpisanie czego kolwiek i żebym co kolwiek zatwierdził ,tylko pisze taki komunikat-->Surice File Not Found |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Costam
![]() |
Nie wiem po cholere sobie robisz jakies dyskietki startowe z flashowaniem. Wgraj poprostu sobie system z dyskietki numer 1. A na dyskietke numer 2 wgraj awdflash.exe i ten plik bin z nowa zawartoscia biosu. Utrudniasz se zycie jak nie wiem. Jak juz sie wgra system z dysku nr 1 wyjmij go wsadz dysk nr2 i wpisz awdflash.exe costam.bin i enter . Nie dopisuj zadnych parametrow. NO i dalej bedziesz juz wiedzial co robic. Jezeli ci sie nie uda to jak mowilem sciagnij sobie program winflash i zrob to pod windowsem. Winflash jest tak prostackim programem ze nawet malo zaawansowany uzytkownik powinien z nim sobie poradzic.
![]() |
#11 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
Pozdrawiam Krzysztof |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
Ale innym sposobem jak było zaplanowane aż sam nie wiem jak na to wpadłem.Raczej metodą prób i błędów ,ale efekt zadawalajacy. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|