![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Płyta CD do SBLive 5.1 Digital....
Mam karte, ale nie mam do niej CD ze sterami....przez co karta nie działa.
Zainstalowałem drivery (niby dobre do wszystkich Live) z innego cdka, ale dalej nie działa. Powtarzam, że mam wersje 5.1 digital ![]() Ściągałem ze strony Creative ale mam komunikat: "Windows drivers not found, please install your sound blaster live series cd before running this setup program" Czyli musze mieć cd z karty... Jest w sieci jakies iso takiej płytki ?? Może ktoś będzie miły i udostępni na chwilkę... ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
tu poszukaj ( po serii karty tzn sbxxxxx) zwykle tu są najbardziej aktualne
aha symbol karty (to sbxxxx) jest na laminacie http://asia.creative.com/support/dri...iles&x=36&y=12 a jeśli masz którąs z serii robionych dla/przez della lub compaq'a lub z jednej ciekawej serii (sorki ale nie pamiętam której) to faktycznie jest mały problem i można by się zastanowić nad przeszukaniem tego forum bo namiary kiedyś były ( Youp-PAXIII (z wyższymi były niezłe przeboje podczas instalacji więc nie polecam nic wyżej wersji 4 )polecam lub kx jeśli gry nie są ważne) aha link do alles wersji modowanych: http://www.mediaxplosion.biz/forum/viewtopic.php?p=86
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez cana : 17.04.2004 o godz. 20:40 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Po Twoim tropie dokopałem się do pliku SBLiveDrvPack i poszło ![]() Co to za ciekawa seria ?? ![]() Seria mojej karty to SB0220 Może skany karty coś podpowiedzą ![]() PS Ponawiam poprzednie pytanie dotyczące wersji iso cdka do tej karty....
![]() |
![]() |
#4 |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Sztuczny problem: 22MB plik jest zawsze do pobrania.
Miałem tą kartę: świetna i za psie pieniądze. 8)
![]() |
#5 |
Forumator
Data rejestracji: 22.03.2003
![]() |
Miałem kiedyś ten problem i wówczas "odrobiłem lekcje" z tego tematu:
Są co najmniej dwie wersje tej karty, obie sprzedawane jako SB Live! 5.1 Digital. Obie oparte są na tym samym procesorze, ale różnią się fizycznie - mają różne płytki drukowane. Nazwa naniesiona na laminacie jest jednak taka sama. Karta o symbolu SB 0100 to wersja pudełkowa, natomiast karta o symbolu SB 0220 to wersja OEM, sprzedawana w folii. Ściągane ze stron Creative sterowniki do SB Live! 5.1 Digital przeznaczone są wyłącznie do karty SB 0100, i jeśli w komputerze jest karta SB 0220 odmawiają instalacji, twierdząc, że brak w komputerze odpowiedniego sprzętu. Dopiero na stronach FAQ Creative'a dokopałem się informacji o tym, że istnieją dwie wersje karty, i jaka jest polityka firmy. Oficjalne stanowisko Creative'a jest takie, że firma absolutnie NIE WSPIERA kart OEM, które przeznaczone są wyłącznie dla firm montujących komputery, i nie powinny nigdy znaleźć się w sprzedaży detalicznej. W przypadku sprzętu i oprogramowania OEM, to na sprzedawcę sprzętu zostaje przerzucony CAŁY ciężar zapewnienia wsparcia - a więc o nowe sterowniki należy molestować sprzedawcę w sklepie. Jeśli będziecie dostatczenie uparci, może facet usiądzie i na kolanie napisze Wam nowy sterownik... ![]() W praktyce nowszych sterowników można poszukiwać np. na stronach Compaq'a, który swego czasu był jednym z większych ich odbiorców, i wiem, że były do ściągnięcia nowsze sterowniki właśnie od nich. Dopiero po tym doświadczeniu zrozumiałem, dlaczego kilka lat temu nie mogłem zainstalować ściągniętych z WWW sterowników do SB 64 AWE - też miałem kartę OEM. Okazuje się, że jest to normalna polityka firmy Creative. Podobnie przez wiele lat postępowało ATi, gdy jeszcze nie sprzedawało innym swoich procesorów i wyłącznie samo produkowało karty graficzne: karty w wersjach pudełkowych różniły się od kart OEM, i były do nich inne sterowniki. Także po tym, gdy ATi zaczęło sprzedawać same procesory innym producentom, na stronach ATi były oddzielne sterowniki dla kart Built by ATi, i oddzielne, referencyjne, dla kart Powered by ATi. W każdym razie, kupując tańsze wyroby OEM można się naciąć.
![]() |
#6 | |
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Cytat:
dlatego niekupię creatva wrrrr dzięki za info mialem kupić sobie głośniki z kartą audigy w środku a teraz niewiem czy pomimo tego że wsadzą do pudelka z glosnikami tą kartę creative czy czasem niebędzie to wersja bubel czyli oem
![]() |
![]() |
#7 | |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Cytat:
Natomiast nie mam takiego problemu z SBLive5.1 Digital (SB0220). Obie karty są (były) OEM. Creative nigdy nie wspierała, nie wspiera i nie będzie wspierać produktów OEM - taka jest już ich polityka - odsyła z problemem do konfekcjonera. Wniosek: uwaga na produkty OEM: kupując należy zastrzec sobie możliwość zwrotu gdyby było jednak coś nie tak: ja tak zrobiłem z SB0220 po doświadczeniach z ct4830. 8)
![]() |
![]() |
|
|