![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Płyta ECS i muzyka
Mam płyte główna ECS K7VZA. Na płycie znajduje się karta muzyczna. Komputer jest podpięty do listy przeciwprzepięciowej. Gdy zadzwoni mi ktoś na dzwonek karta dzwiękowa psuje mi się. Wyłącza się jeden głośnik. Słysze muzyke tylko z jednego głośnika a z drugiego tylko trzaski. Aby wszystko wróciło do normy muszę zamknąć komputer i załączyć ponownie. Gdy podłącze słuchawni wszytsko jest w porządku. Wywnioskowałem z tego że dzieje sie to tylko z głośnikami które mają zewnętrzne źródło zasilania. Miał może ktoś podobny problem
![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Forumator
Data rejestracji: 28.02.2002
![]() |
nie ma nic wspolnego z Twoim sprzetem, tylko z "okablowaniem" mieszkania, pewnie mieszkasz w bloku. Sprobuj podlaczyc sie do innego gniazdka, choc mysle ze to moze nie pomoc, mozna tez sprawdzic na innych glosniczkach
![]() |
#3 |
Gość
|
Ja bym dokładnie oglądnął ten dzwonek ...
pozdro |
![]() |
![]() |
#4 |
Forumator
![]() |
... dzwonek i gniazdko do ktorego podlaczona jest listwa ( musi byc z bolcem, no i dobrze podlaczone)
![]() |
#5 |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Nawet nie dopuszczam myśli, że masz sprzęt podłączony bez listwy zasilającej
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Costam
Data rejestracji: 20.05.2002
![]() |
Ja mialem ten sam problem ale z plyta epox 8kha, 5 razy mi sie tak zrobilo az wkoncu wysiadl na amen jeden kanal i teraz mam w serwisie, ekspertyza wykazala wade plyty. Mam zasilacz awaryjny UPS takze nie mowic mi tu ze to przez listwe zasilajaca. Poprostu czekaj az ci siadzie do konca lub idz z reklamacja do serwisu, tylko nie daj sie zwiesc walcz do konca, postrasz sadem bo inaczej ci nie wymienia
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Forumator
![]() |
kolego Druss nowy na forum i juz doradza straszenie "SADEM" ja bym do tego jeszcze dodal szklarnie, postrasz szklarnią
![]()
![]() |
#8 |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Na SAD i szklarnię nie pójdą od razu trzeba postraszyć, że przylecą UFOki.
A tak poważnie, straszenie sądem nie zawsze daje dobry skutek. Jakby nie chcieli wymienić zawsze znajdą punkt umowy gdzie się okazuje, że nie muszą tego robić. A sprawa w sądzie może potrwać nawet ze 4 lata. A ty nie będziesz miał ani sprzętu ani pieniędzy Pozdrawia ThanatoS |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Gość
|
mam tą płytę ECSa z muzyką, chodzi w porządku z podpiętą wieżą, jak i na zwykłych głośniczkach. leć złorzyć reklamacje
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Bywalec
Data rejestracji: 13.03.2002
![]() |
ECS to największy szajs ostatnich lat. Miałem takiego jednego na Sis'ie (K7S5A) i poszła zaraz do zwrotu. Te na VIA wcale chyba nie są lepsze.
Co wy na to ? Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Gość
|
Więkrzość moich znajomych posuwa na ECS z VIA już dość długo. Nie zauważyłem żadnych problemów i różnic z innymi płytami (reszta znajomych
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Bywalec
Data rejestracji: 13.03.2002
![]() |
Cytat:
Znam jednego gościa, który ma K7VZA i problemy z win'98 se. Wyskakują mu jakieś błędy i miał problemy z OpenGL. Nie mów mu, że to dobra płyta ![]() Wiem od znajomego, że ta K7S5A ostatnio ma dużo zwrotów w serwisie ( może jakaś wadliwa seria ) choć zajęłą 3 miejsce w teście Chipa. Ale przede wszystkim chyba, że względu na cenę. W życiu nie kupie już takiej płyty. Mój problem polegał na tym, że system się uruchamiał co 2 raz i to na wszystkich systemach. Teraz na MSI jest ok. Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Costam
Data rejestracji: 20.05.2002
![]() |
K7S5A to dobra plyta tylko trzeba wiedziec jak ja zainstalowac, nie kazdy to potrafi i potem placze ze mu windows sie wywala, do tego dochodzi jeszcze ostatni update biosa i wszystko chodzi jak marzenie, gorzej jest z wersja K7S6A, z ktora mialem wiecej problemow. A z sadem wyjdzie, mi wyszlo straszonko poniewaz sami mi zrobili ekspertyze i mialem dowod na papierze przy odbiorze niby naprawionej plyty, takze nastepnym razem juz nie bylem uprzejmy i musili zwrocic mi kase, czyli 699zl za plyte ktora teraz kosztuje 499 i to wersja z chipsetem kt266A
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
***Fakt jest faktem..***
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Cześć Wszystkim !!!
Moim zdaniem płyta ECS K7S5A nie jest taka zła. Sam ją posiadam i jestem bardzo zadowolony. W dodatku zaktualizowałem bios przez co uzyskałem możliwość podkręcenia procesora I jak na razie nie miałem z nią żadnych kłopotów. Dla chętnych dołączam Amiflash i bios, który pozwala na zmiane częstotliwości magistrali i pamięci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Ja też mam płytę K7S5A i jest super, mój kolega ma płytę na VIA i jest mały problemik, kupił sobie GF4 MX 440 i okazało się, że ta karta nie chodzi na VIA, a szczególnie na DDR. Ja przetestowałem na swojej płycie i szło jak burza.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
płyta główna do P4/C LGA/DDR2 do 400pln | polakT | Off topic | 3 | 08.04.2006 10:45 |
Czy płyta jest poprawnie nagrana? | kk | Napędy optyczne DVD | 8 | 26.02.2005 09:33 |
Płyta ECS P6VAP-A+ i procesor (pare pytan) | SLAYER | Off topic | 5 | 12.01.2004 21:17 |
50% PUDEŁ = TEAC W548E + WinXP Pro SP1 | >HELP!< | zerothehero | Napędy optyczne CD | 11 | 28.03.2003 09:08 |
płyta główna ECS ... | TOMMYx | Off topic | 2 | 05.07.2002 01:52 |