![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
Płyta gł. + Procesor + RAM, do 1500zł - co kupić?
Witam,
Z uwagi na awarię płyty głównej zaszła potrzeba modernizacji komputera (Athlon XP 1700+, Soltek 75-KAV, SDRAM). Myślę nad kilkoma wariantami: I. zakupić gdzieś płytę główną z Socket A (+ DDR RAM). Minusy: absolutnie nieprzyszłościowe rozwiązanie, ale komputer będzie działał. II. Przesiąść się na nową platformę. I tu pojawia się problem. Co wybrać? 1. Płyta główna Socket 754 + procesor S754 + DDR RAM. Minusy: rozwiązanie bez przyszłości (tak wszyscy mówią i piszą). 2. Płyta główna Socket 939 + procesor S939 + DDR RAM. Minusy: na dzisiaj nie ma, ale w związku z tym artykułem: http://www.benchmark.pl/artykuly/tec.../strona-1.html wydaje się być już na starcie nieprzyszłościowem rozwiązaniem. 3. Socket 755? To już Intel ![]() Kwota do dyspozycji na 3 podzespoły + chłodzenie, to ok 1500zł. Chciałbym wydać je jak najlepiej. Komputer służy do pracy w środowisku CAD, i jedyne czego po nim oczekuję to stabilność skały, i w miarę rozsądna szybkość pracy, tzn. "współczesna, z możliwością ulepszenia za np 2, 3 lata". Warto wchodzić w S939? Wymagania konieczne, to wg mnie w płycie głównej gniazdo AGP oraz obsługa AMD x2 (na przyszłość). Poproszę o opinie. Pozdrawiam
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|