![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Płyta główna dla Durona wspomagająca overclocking
Jaką kupić płytę główną dla procesora AMD Duron 1100MHz? Jako, że nie zamierzam wydać na nią fortuny, szukam czegoś naprawdę taniego. Tu moje "warunki"
1. Obsługa DDR PC-266 (czyli odpada chipset VIA KT133) 2. Możliwość przetaktowania procesora w BIOS'ie (zmiana napięć, FSB i mnożnika) - dla mnie bardzo ważne. 3. Minimum 2xUSB 1.1, 3xPCI, oraz AGP4x. ISA i VLB nie wchodzi w grę. AMR i AGP Pro nie są potrzebne. 4. Zintegrowany układ dźwiękowy, chociaż niekonieczny. 5. Niska cena, 300 zł albo mniej. Nie interesuje mnie RAID, 8 złączy USB 2.0, nForce, PCI-64, zintegrowana karta sieciowa, graficzna i inne duperele - to tylko niepotrzebnie zwiększa cenę. Szczególnie zainteresowały mnie dwie płyty. Co o nich sądzicie? ECS K7VTA3 v3.1 Via KT333, http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=3056 ECS K7S5A-L SiS-735 + LAN, http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=462
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Costam
Data rejestracji: 20.05.2002
![]() |
Polecam ci bardziej ta plyte na chipsecie Kt333 jest bardziej stabilna od tych sisow, no i mozesz dobrac se drivery do via odpowiednie.
![]() |
#3 |
Costam
![]() |
Acha i zapomnij o podkrecaniu proca przez przetaktowania w biosach na plytach ECS, na sis`ie na 100% sie nie da na kt333 nie moge powiedziec ze na pewno bo jej nie mialem jeszcze, ale zazwyczaj takie plyty gl tanie nie daja sie krecic, jezeli chcesz podkrecac musisz sobie wybrac cos do 400zl jakiegos solteka lub powyzej troche Epoxa.
![]() |
#4 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
jakoś nie lubię ecsów / jakością wykonania i stabilnością działaniato one nie grzeszą a wiem co mówię bo dużo ich w łąpkach miałem, ale poszedłem po rozum do głowy i po przetestowaniu ak31 tylko je wkładam do kompów/ a jako że ceny shuttle są nie wiele wyższe/ chodzi o model ak31 rev3.1 bo starsze są na kt266 a ten jest na kt266a/ to polecam ak31 rev 3.1 albo ak35 rev1 / gtr2 jest na kt333/ a ak35 gtr ma raida a normalna ak35 jest bez raida/
ak31 ma napięcie do cosik ponad 2V / tyle jest w biosie do ustawienia/ a ak35 ma ponad 2.2V obydwie mają możliwośc podniesienia napięcia dla pamięci ak31 na zakres do 166MHz co 1MHz a ak35 do 200MHz też z krokiem co 1 jakoswyjinania jest bardzo dobra / jedynym zgrzytem może być czasem niskawa jakość wenta na mostku/ płyty są dobrze rozplanowanie i duży went spokojnie wejdzie na proca aha obydwie płyty ciut zawyżąją taktowanie fsb / fabrycznie ociupinkę podkręcone ![]()
![]() |
#5 |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Czy nie sądzicie, że płyta ECS K7VTA3 v3.1 Via KT333 opisywana na http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=3056 jest nieco wykastrowana? Czytałem nieco o chipsecie VIA KT333 na stronach www.tomshardware.pl www.komputronik.pl i www.ecs.com.tw . Wszędzie jest napisane coś innego: Tom mówi, że ma ona AGPx8, 6x USB 2.0, ATA-133 i inne gadżety, których nie powstydziłby się nawet Abit oraz Asus i Gigabyte; w Komputroniku można wyczytać, że ta płyta to żaden luksus - "tylko" AGPx4, 4x USB 1.x oraz ATA-100, nie ma nawet mowy o zintegrowanym dźwięku; na stronie ECS napisano to samo co Tom's Hardware + jeszcze RAID (tylko, że wszystko jest opcjonalne). Ciekawe, ile taki luksus może kosztować
![]()
Jeżeli mój post Ci pomógł - nie zapomnij o reputacji, przynajmniej będę wiedział, że ktoś czyta moje wypociny i nie produkuję się tu na próżno. Ostatnio zmieniany przez ZiP : 03.07.2002 o godz. 22:26 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Costam
![]() |
Moge ci powiedziec ze ten ecs ma napewno ata-133 bo ogladalem se ostatnio to w sklepie.
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() |
A jednak sie da !!!
Jezeli ktos jeszcze nie wie ze procesor w płyćie ECS K7S5A da sie
krećić z poziomu biosu to zapraszam na strone http://k7s5a.republika.pl/ .Są jeszcze magicy na swiecie. Własnie dzisiaj zrobilem zmiane biosu na nie oficjalny i kreci sie. Jednak do tej płyty polecam bardziej Athlona niz Durona. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 21.03.2001
![]() |
Re: A jednak sie da !!!
Cytat:
![]() |
|
![]() |