![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
To zależy do czego używasz kompa :)
Ja mam od 2 lat następujący sprzęcik: Athlon XP 2000+, 512MB DDR, Radeon 9600 XT, ECS K7S5A (shit) itp. Kompa używam do grafiki 2D/3D i coraz słabiej się trzymie. Na szczęście jeszcze tylko miesiąc i czeka mnie wymiana na Athlona 64 3000+, Gigabyte GA-K8NS Pro i dodatkowe 512MB RAM'u (do 1GB). Jak widzisz do zastosowań bardziej ambitnych niż oglądanie filmów i granie w gierki te 700 zł wystarczy najwyżej na procka z chłodzeniem :D |
@ adixo & Memphisus - cos mi sie zdaje ze to bedzie za duzo jednak...
Wezem tak jak bylo pisane na poczatku z tym, ze jakas markowa i nie za droga plyta. Zakupy bede dopiero w polowie miesiaca, wiec moze cos sie jeszcze zmienie. |
Cytat:
|
Chcesz kręcić
to moim zdaniem płyty Abit NF7SL lub ASUS A7N8X (z literką E delux wifi lub bez) Procek Barton 2500 2 x 256 (aby było mogło chodzić w dual) sam akurat mam twinmos twister cl2 ale tu wybór jest duży i testowałem już wiele innych i na razie zostałem przy twinmosach, może niedługo 2 x 512 a jak to wychodzi za drogo to poczekaj aż uzbierasz kaskę pozdro |
Cytat:
|
andrzejj9@ ... i tu nachodzi przyklad samochodowy ...
po co jaguar jak i maluchem jezdzic tez mozna ... no tak ale jaki komfort 1024 dzis to naprawde nie jest luxus ... :peace: |
Cytat:
@ Sid - nie no, 256MB to nie aż taka tragedia i da się z tym żyć. Sam tak miałem przez ponad rok i nie było większego problemu. Zgadza się, że czasem jak robiłem projekt i musiałem mieć pootwieranych kilka programów, a do tego słuchałem muzyki i coś ściągałem z netu to komputer potrafił się przymulić, ale generalnie można było spokojnie tego uniknąć. A i z grami nie było źle. Właściwie pierwsza, która zmusiła mnie do kupna dodatkowej pamięci to Pain Killer. Chodził dobrze, ale kiedy przypadkiem zdarzyło mi się zginąć i musiałem wczytać sejwa to zaczynało się czekanie... ;) |
@epol, elixir to teraz brand znanego producenta pamięci Nanya, w czasach kiedy pc2700 to był ostatni krzyk mody a normą były pc1600 lub pc2100 miałem parę kostek elixirów które piknie na cl2 chodziły do fsb160 bez podnoszenia napięcia więc w sumie może przemawia przezemnie (razem czy osobno?) sentyment
a co do hyperX, imo nie ma sensu przepłacać za ten napis i fajne radiatorki szczególnie że parametrami wcale nie zachwycają, wolę już standardowe twinmosy (cena niższa i takie same lub lepsze parametry) lub poszukać jakichś kingmaxów za zapasem mocy ( tylko nie sugerować się napisami ddr500 bo często te napisowowolniejsze ;) mają większy zapas mocy i jeśli nawet nie da się na nich fsb wysoko podnieść to często mozna ustawić lepsze timingi niż na kłujących w oczy memorkach naznaczonych ddr466 lub ddr500, ale to jest do sprawdzenia tylko jak ma się możliwośc potestowania i zakupu tych które najbardziej spasują ) |
Cytat:
pozdro ;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Co do Elixirow to mam o nich kiepskie zdanie. |
sam mam kingston'y hyperX ... ale jak kogos nie stac - powtarzam - lepiej miec wiecej pamieci niz lepsze czasy ...
kup sobie elixir'y ... http://www.allegro.pl/show_item.php?item=38462722 |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:48. |