![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Podaje ustawienie zworek dla 133: FS0: 1-pusty, 2,3 - zakryty FS1: 1,2 - zakryty, 3 - pusty FS2: 1,2 - zakryty, 3 - pusty Ja tak mam opisane w książce, którą dostałem razem z płytą. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
Czyli jak wsadzę procek z inną pojemnością cache to mi nie pójdzie, czy coś innego się stanie?
|
tak, ale uwazaj, ja robilem kiedys cos podobnego na P2B, i z PII 350 na PIII 500.....uwazaj ba PIII na slot I byly dwa mialy roznej wielkosci pamieci cache, sprawdz jaka ma twoj stary PII i kup takiego samego PIII(chodzi o pamieci podreczne procesora - cache), bo ja cos slepo wiedze 700'setke na tej plycie, ona ma juz chyba inne pamieci....
...tak mnie sie przynajmniej wydaje.........:) ;) |
Znalazłem na stronie zagranicznej, że ta płyta ma napęcie: "Voltages Supported 1.5v - 3.5v (Auto Detect)" więc powinno się samo zmienić.
|
Jak najbardziej powinna zmiejszyc to napiecie..choc w moim zyiu zdazaly sie przypadki ze nie i procek chodzil na wyzszym napieciu..trzeba bylo zamontowac lepsze chlodzenie bo skurczybyk sie grzal ladnie:-))
W intrrukcji plyty moze nie byc napisane co do tych prockow, ale looknij na strone asusa i tam poczytaj o plycie. Najprawdopodobniej bedziesz mial tabelke z jakimi czestotliwosciami procow plyta moze pracowac...abo bedizesz mial napisany przedzial. Potem looknij na najnowszy bios i przeczytaj czy naprzyklad wprowadzono obsluge nowych prockow. Pozdrawiam |
Cytat:
Czy ktos może wypowiedzieć się o tym napięciu ???? |
Teoretycznie powinna zmniejszyć, ponieważ wykrywa ona procek i wie jakie on ma miec ustawienia.
P3-700 mhz nie kupisz juz nowego. A co na ten temat pisze producent płyty? |
płyta + procek
Mam pytanko odnośnie płyty ASUS P2B. Otóż chce kupic do niej nowy procek na SLOT1, np. P3-700Mhz. Płyta obsługuje magistrale do 133 i mnożnik do 8. Ale mój problem jest następujący. Otóż teraz posiadam P2-350 z napięciem 2V, a P3 powyżej 600 Mhz (lub inaczej) mają napięcie 1.65V. Czy płyta automatycznie zmiejszy napięcie na procesor, czy pozostawi 2V ??? Nie da się regulować napięcia. Bios w płycie mam najnowszy.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:33. |