Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 03.06.2002, 22:47   #1
Nikita_Bennet
staruszek

Avatar użytkownika Nikita_Bennet

Data rejestracji: 02.06.2001
Nikita_Bennet zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
[OT] Co jak co ale bez netu (nawet na modemie)....

co jak co ale chyba sie uzaleznieam od internetu - czesto z niego nie korzystalem ale to nie wazne. ostatnio zmienialem sprzet i modemu nie mialem (ograniczony budzet) wiec pozyczylem. coz pozyczonych rzeczy nie lubie bo to zawsze jakis dlug, wiec oddale na poczatku maja. dzis dostalem na pare dni znowu.

no i stwierdzam jedno ze tydzien bez internetu to tydzien starcony, nic nie da sie zalatwic i (mieszkajac na zadupiu tak jak ja gdzie jedyni oprocz mnie posiadacze kompa mysla ze duron to nazwa proca) mozna dostac szalu.zadnych ineresow nie mozna zalatwic i nawet zafajdanego cracka nie mozna sciagnac.

co jak co ale widze ze trza szukac roboty (kasa z plytek idzie na inne rownie szczytne cele) i wstawic chyba sdi bo to medium jest jednak nie zastapiane

pzdrwm Nikita_Bennet
Nikita_Bennet jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.06.2002, 22:54   #2
dragal
Forumator

Data rejestracji: 28.02.2002
dragal niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
myswle ze Majonez winien wstawic oprocz OFF TOPIC dzial zwierzenia mniej lub bardziej kontrolowane, tam moglyby byc te westchnienia, innych narzekania na nie urzywanie opcji szukaj, czy tez chodliwy post Wypalanie
Stary 03.06.2002, 22:55   #3
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
...koooltowy post 'wypalanie'
Stary 03.06.2002, 23:05   #4
lopus
WeldMaster

Data rejestracji: 16.08.2001
lopus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Nikita_Bennet (03-06-2002 22:47):
co jak co ale chyba sie uzaleznieam od internetu - czesto z niego nie korzystalem ale to nie wazne. ostatnio zmienialem sprzet i modemu nie mialem (ograniczony budzet) wiec pozyczylem. coz pozyczonych rzeczy nie lubie bo to zawsze jakis dlug, wiec oddale na poczatku maja. dzis dostalem na pare dni znowu.

no i stwierdzam jedno ze tydzien bez internetu to tydzien starcony, nic nie da sie zalatwic i (mieszkajac na zadupiu tak jak ja gdzie jedyni oprocz mnie posiadacze kompa mysla ze duron to nazwa proca) mozna dostac szalu.zadnych ineresow nie mozna zalatwic i nawet zafajdanego cracka nie mozna sciagnac.

co jak co ale widze ze trza szukac roboty (kasa z plytek idzie na inne rownie szczytne cele) i wstawic chyba sdi bo to medium jest jednak nie zastapiane

pzdrwm Nikita_Bennet
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< <<Całkowicie sie z tobą zgadzam i zachęcam do założenia SDI ,ja mam juz pół roku i nie żałuje tych 130 zł miesięcznie bezstressowo siedzi sie przed kompem nie liczysz minut co chcesz to sciągasz -przeważnie MP3 ,programy,no i darmowe SMS-y.
POLECAM!!!-na polskie warunki najlepsza alternatywa
lopus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.06.2002, 23:10   #5
dragal
Forumator

ja to z malej miesciny ale kablowka dala mozliwosc netu. Powiem tak sdi sie chowa, a place 8 zl mniej. transfer z dobrego polskiego serwera to 160 -180 KB/s nie Kb/s a mowia o kompleksach malomiasteczkowych. Ja to lepszy net tylko na uczelni widuje, bo tam to 3MB/s ( nie Mb/s )moj rekord, filmy to tam fruwaja
Stary 03.06.2002, 23:22   #6
lopus
WeldMaster

Data rejestracji: 16.08.2001
lopus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
dragal (03-06-2002 23:10):
ja to z malej miesciny ale kablowka dala mozliwosc netu. Powiem tak sdi sie chowa, a place 8 zl mniej. transfer z dobrego polskiego serwera to 160 -180 KB/s nie Kb/s a mowia o kompleksach malomiasteczkowych. Ja to lepszy net tylko na uczelni widuje, bo tam to 3MB/s ( nie Mb/s )moj rekord, filmy to tam fruwaja
No dragal bez urazy ale ja cały czas mówię o indywidualnych odbiorcach netu,
też chciałbym miec kablówkę (stać mnie)ale też mieszkam w małym miescie i nie maszans na zebranie grupki ludzi (bieda,bezrobocie) OK?
lopus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.06.2002, 23:26   #7
Nikita_Bennet
staruszek

Cytat:
dragal (03-06-2002 22:54):
myswle ze Majonez winien wstawic oprocz OFF TOPIC dzial zwierzenia mniej lub bardziej kontrolowane, tam moglyby byc te westchnienia, innych narzekania na nie urzywanie opcji szukaj, czy tez chodliwy post Wypalanie
oj to bylyb niezle jaja ale serio to tak patrze ze bez netu to nie da sie byc nawet 'niezlym' w te klocki nie mowiac dobrym.

co do kablowki to zabawilbym sie ale oprocz 3 prgramow ogolnodostepnych (satke odpuscilem sobie) to tu nic nie ma (no za wyjatkie spozywczego gdzie najwiekszy zarobek jest na winach marki wino) - centralke cyfrowa to zakladali u nas chyba jako u tych co na koncu takie tu zacofanie a szczerze mowiac to sdi jest jedynym rozwiazaniem (opata ryczlatowa wchodzi tylko w rachube i to nie wysoka) a kablowki nie ma i w promieniu 50km wszeeeeedzie tpsa - no chyba ze ktos zabawi sie w dostep do netu droga radiowa ale to mnie nie bawi. no i tak se mysle sdi czy nnie sdi zreszta - caly dzien lazilem po olsztynie po serwisach - oczy mi sie juz kleja wiec ide spac zanim palne calkiem cos gupiego

pzdrwm NikitaB_Bennet
Stary 03.06.2002, 23:55   #8
dragal
Forumator

lopus : Ja to o incjatywie nie myslalem kablowka sama wyszla z takim pomyslem, wszyscy ich wysmiewali a teraz okablowuja juz 3 miasteczo
Nikita.. : w takiej sytuacji rynkowj trzeba brac co jest , choc nie wiem z jakiem woj. jestes ,bo naprawde nie dlugo net z gniazdka ma ruszyc ( u mnie w pomorskim ), testy juz skonczyli
Stary 04.06.2002, 00:24   #9
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Akurat mam sdi, u nas tez nic ciekawszego nie ma do wyboru :-( Transfer troche lepszy niz na modemie i nie wywala polaczenia...no i zawsze jestes na ryczalcie a nie impulsach. Jednak na sciaganie grubszych rzeczy to troche cienkie jest, bo filmy czy gierki to nieraz pare dni sie ciagnie zanim sie uda. A rachunki - coz, zanim to zalozylem to placilem po kilkaset zeta i sie wkurzylem bo tepsa doprowadzilaby mnie w ten sposob do ruiny. Mimo wszystko jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma...polecam. :-)
Stary 04.06.2002, 00:41   #10
Nikita_Bennet
staruszek

Cytat:
Nikita.. : w takiej sytuacji rynkowj trzeba brac co jest , choc nie wiem z jakiem woj. jestes ,bo naprawde nie dlugo net z gniazdka ma ruszyc ( u mnie w pomorskim ), testy juz skonczyli
w warm - mazurskim (u mnie) to nie wiem
co do tego z gniazdka to jak bedzie (w co watpie) to wchodze z kumpelm od razu ale do tego czasu trza wykombinowac cos sensownnieszego bo ryczlat a impulsy to spora roznica

pzdrwm Nikita_Bennet
Stary 04.06.2002, 19:27   #11
Yahol
Gość

Dział zwierzeń kontrolowanych - dobry pomysł!! Sam chętnie się wyżalę - mimo że mam LAN 128/64. Ale z polskich serwerów to kicha!! Precz z TPSA. Yahol
  Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.06.2002, 22:28   #12
Nikita_Bennet
staruszek

[quotePrecz z TPSA. Yahol[/quote]

bez jaj!!
wtedy to juz calkiem mozna zapomniec o jakiejkolwiek formie dostepu do netu w wielu wsiach.
no chyba ze kogos bawi wap.
Stary 04.06.2002, 22:38   #13
Yahol
Gość

Jestem w rewolucyjnym nastroju. Obalić TPSA!!
A słyszałeś o niezależnych małych operatorach NET-u.
Znam takich działających na prowincji (bez urazy) i mających się b. dobrze. Są też małe sieci osiedlowe które mogą przy pewnym wysiłku i niewielkich kosztach podpiąć sie do =DUŻEJ= sieci. Są metody i możliwości. A TPSA należy roz...sami wiecie. Yahol
  Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.06.2002, 22:48   #14
Nikita_Bennet
staruszek

Cytat:
A słyszałeś o niezależnych małych operatorach NET-u.
no jest ich pare ale nie u mnie - jakby byli to z kumplem juz bysmy cos kombinowali
pzdrwm Niktia_Bennet
Stary 04.06.2002, 23:37   #15
dragal
Forumator

niestety nawet CI mali niezalezni musza polaczyc sie z TP SA, bo jedyna alternatywa jaka znam ( z sieci ziemnych ) to TASK, a tam moga podpiac sie tylko ci z 3Miasta.

Twoje uprawnienia: