![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
TDI
Zlotowicz
Data rejestracji: 23.09.2001
![]() |
![]()
Noszę się z zamiarem zmiany sprzętu i na płytę główną wstępnie wybrałem Asusa A7N8X... Płyta jest na nForce2 i w związku z tym chciałbym się zapytać o Waszą opinię nt. funkcjonowania płyt opartych na tych chipsetach. Podzielcie się wrażeniami i wiedzą. Z góry dzięki.
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
soltek 75frn2-l - nforce 2 ultra 400
kupowalem taniego kompa - to byla chyba najtansza plyta na nf2 jaka znalazlem (poza ecs'ami) i tak dobrego sprzetu jeszcze nie widzialem idealnie wspolpracuje z moim procesorkiem i pamieciami (podkreconymi conieco), komp ma w tej chwili uptimme 6 dni i nie ma ZADNEJ roznicy porownujac kompa swiezo wlaczonego niesamowicie szybki czas wstawania systemu - od momentu nacisniecia power do poczatku ladowania widny mija okolo dwoch sekund, kilka milych opcji w biosie, wbudowany system wylaczania procka przy przegrzaniu i pare ulatiwen dla overclockerow - kiedy przesadzisz komp ci wstanie w najnizszych ustawieniach i bedziesz mogl podkrecac jeszcze raz generalnie ta plyta ma u mnie 11/10 a mialem wczesniej do czynienia z plytami asusa pod p4 za prawie 1000 zlotych - ktore tez byly stabilne - ale zadna nie zrobila na mnie takiego wrazenia jak ten soltek sadze ze inne nf2 dzialaja podobnie - to udana konstrukcja - tylko nie radze sie napalac na dualddr - roznica w wydajnosci jest nieduza ps. w aidzie na tym mobo na jednej 256mb kosci kingstoan 333@364mhz mam 2890/1120 - to wynik budzacy szacunek
![]() |
![]() |
#3 |
![]() ![]() |
![]()
posiadam Abita NF7S-V.2.0 na NF2 od kilku miesięcy
powiem krótko aby się nie rozpisywać i nie powtarzać za Sid-em jestem bardzo bardzo zadowolony może nie uruchamia się tka szybko jak Sid`a ale za to ma kilka innych ciekawych dodatków i bajerów NF2 - polecam |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
ASUS A7N8X
- procesor 1700+@10*180 na nim kilo miedzi napedzane 3000obr wiatraczkiem cisza i szybkosc - zintegrowana sieciowka - 0 problemow - zintegrowany dzwiek - 0 porblemow mozna nawet podlaczyc wiecej niz 2 glosniczki ![]() - z ramem tez wszystko ok [a chodzi na wyzylowanych timingach ![]() kontroler ata tez wporzadku, przejzysty bios i ogolnie lemonik ![]() po zainstalowaniu driverow z neta [3.13] tez 0 problemow, jednym slowem b. dobra plyta dla usera ktory wymaga pewnego poziomu stabilnosci i funkcjonalnosci ![]() przed wiekszym podkrecaniem magistrala fsb zaleca sie zmiane/przesmarowanie chlodzenia na plycie. wiecej wad niestwierdzono. bezawaryjnosc - potwierdzona.
![]() |
#5 |
TDI
Zlotowicz
Data rejestracji: 23.09.2001
![]() |
Dzięki za odpowiedzi. O to mi chodziło.
![]() |
#6 |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Zajrzyj tu: http://forum.tweak.pl/viewtopic.php?t=51753 8)
![]() |
#7 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.07.2003
![]() |
Mój epox zepsuł sobie kondesnatory i czekam już 3 Tydzień na płyte juyż mnie K****** bierze powoli :/ a wystarczy tylko kondensatory wymienić .. czy to aż tyle pracy :/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
User
![]() |
golomb dobrze kojarze ze ten twoj epox mial z[super]glue'owane chlodzenie
![]() ![]()
![]() |
#9 |
Stały bywalec ;)
![]() |
zgadza się ... ale dzięki mojemu profesjonalnemu (LOL) USUNIĘCIU kleju (cco niebyło aż tak trudne jak niektórzy sugerowali że on sie ŁACZY z materiałem ) wystarczyło troszke poruszac i sie sam rozkruszył
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
User
![]() |
kloc sie z nimi przecierz termin naprawy moze wynosic max 2. tyg [no chyba ze musze te kondensatory z chin sprowadzac wtedy 3
![]() mi moja stara kt133a max 2 tygodnie wymieniali [tez kondensatory] ![]()
![]() |
#11 |
Stały bywalec ;)
![]() |
dobrze że sobie cyfraka kupiłem to czas jakos mija i zorbiłem tuning HD
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|