![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 06.09.2002
![]() |
Płyty winylowe (czarne)
Poradźcie proszę - jakim programem ,mogę przywrócić
dawny "blask" starym nagraniom z płyt winylowych. Posiadam sporą kolekcję płyt i żal mi je wyrzucić. A jest tam sporo "rodzynków" których nie uświadcze na CD.Niestety swoje lata świetności mają już za sobą (trzaski).Czy jest na to jakiś sposób ![]() kosz(żonka by się ucieszyła - z kosza oczywiście) Niedoczekanie!!!!!! Pomóżcie - proszę!!! Zyga
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
WeldMaster
Data rejestracji: 16.08.2001
![]() |
Zrobisz to programem CoolEdit 2000 1.1.
W nr.4/2002 Komp.Swiat jest to b.dobrze opisane. Jak nie znajdziesz gazety to moge zeskanować i posłac na maila tylko podaj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
=F=
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Lopus, jeśli możesz to zeskanuj ten artykuł poslij do mnie (e-mail w podpisie), bo nie mam tej gazety, a ja również mam trochę płyt. A co z kasetami magnetofonowymi? Też tak się da?
Miłego dnia |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
Cytat:
i tak i nie. Komputer Swiat jak to czesto bywa dal tekst kogos, kto sam chyba tego nigdy nie robil. Nie sa potrzebne dwa progsy - wystarczy sam CoolEdit, gdzie z powodzenie szumy i trzaski mozna usunac. I zeby sprawe postawic jasno- mozna uzyskac poprawny material, ktory bez wstretu da sie sluchac, ale nie jest to efekt obecnych plyt CD. Jest to jednak fajna zabawa - dla cierpliwych i majacych duzo czasu ( ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
WeldMaster
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
WeldMaster
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 20.06.2002
![]() |
Równie dobrym programem do "odszumiania" starych nagrań i prostym w obsłudze jest Clean! Steinberga.
Do znalezienia na: http://www.filemirrors.com
![]() |
#8 | |
`
![]() |
Cytat:
.......to nie prawda ( wybacz slawekb), ale przetestowalem ten Clean. Jego mozliwosci nie odbiegaja od tego co mozna uzyskac w WinOnCD czy tez ( jak sadze,bo nie uzywam ) Nero. Co prawda jest tak reklamowany, ale jest to reklama na wyrost - poziomy sa marne i albo nie widac ( slychac) efektu, albo nie slychac nic. Koledze ,ktory chce sie zajac reanimacja starych nagran jescze raz szczerze polecam CoolEdita2000 ( nie mam pro-bo nie mam numerow). Jesli go nigdzie nie znajdziesz - napisz do mnie, to ci cos poradze w sprawie lokalizacji ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
karpiarz:)
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
Re: Płyty winylowe (czarne)
Cytat:
![]() |
![]() |
#10 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 06.09.2002
![]() |
Re: Re: Płyty winylowe (czarne)
Cytat:
Dziękuje.Zassałem Cool Edit Pro 2. Na razie jestem przerażony tak dużą ilością opcji i ustawień. Ale mam na to 21 dni, może się wyrobie.Mam przynajmniej nową zabawke. Jeszcze raz dziękuje za porady . Pozdrawiam Zyga
![]() |
![]() |
#11 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
jest jeszcze /albo było/ takie coś jak dart... cośtam to aqrat było stworzone do czarnych płyt
moze warto poszukać ale fakt faktem cooledot nie da sobie wkaszę dmuchać tylko trzba by te płyty wcześnej odczyścić i nową igiełekę/ adapter załozyć oraz dobrą kartę załatwić co by szumu z kabli i przetwornikow nie dokładac do tego tortu / czytaj poszukać jak najlepszego sprzętu do docelowego ripowania ale mając już wcześniej utawione/przetestowane opcje na słabszym/ a z kasetami to już inna bajka bo w ich wypadku pasmo jest mocno ograniczone / nawet przy chromach czy innych metalach ale z drugiej strony szum taśmy ma bardziej przewidywalną sygnaturkę co mozę być pewnym udogodniemiem w początkowej fazie ustawiania wszystkiego tylko zę duzo wiekszy wpływ będa miały nieruwnomierności pracy silnika i takie tam podobne pozdro
![]() |
#12 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 20.06.2002
![]() |
Cytat:
Jak wspomniał Cana jest jeszcze DART (Digital Audio Restoring Technology) firmy DartTech. Jest to badzo dobry program, który został storzony tylko i wyłacznie do oczyszczania starych nagrań. Niestety ma jedną wadę: nie jest prosty w obsłudze i wiem po sobie, że wymaga wielu doświadczeń zanim uzyska się zadawalające rezultaty, ale śmiem twierdzić, że efety nim uzyskane są dużo lepsze od CoolEdita i Cleana! razem więtych. Na stronie producenta są do ściągnięcia gotowe ustawienia, które są pomocne przy oczyszczaniu różnego typu nagrań.
![]() |
![]() |
#13 |
`
![]() |
do Zygi - poszlo, sorry ze dopiero dzisiaj, ale dopiero dowloklem sie do komputere ( wczoraj bylo Tadzika -sam rozumiesz.
do Cany i slawkab - no to musze tego Darta poszukac- jak taki dobry, ciagle ktos mi jakies winyle podrzuca |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
MAJSTER zlotowy
Zlotowicz
Data rejestracji: 23.06.2002
![]() |
Cytat:
Przuszek |
|
![]() |