![]() |
Jak znam życie i Polaków to napewno coś wymyślą, nie takie przepisy już omijali.
|
Cytat:
|
Cytat:
Naród musi być zaradny. Jak za komuny :P Czego to w tych serialach nie było. Pamiętacie chociażby alternatywy 4? |
Cytat:
|
Ja tam nie lubie gotowcow bo wiekszosc i tak ma elementy takich jakich ja bym nie uzyl od czasem marnej plyty albo czesci wedlug mnie 2-j kategorii a ja nie lubie zbytnio kompromisow jakosc <=> cena lubie wysoka polke ale nie przesadzam tam gdzie tego nie potrzebuje. Czasem te gotowce miewaly podmiany "elementow" jak byly kiedys hdd 5'400 i 7'200 rpm czesto klient placil za 7'200 a faktycznie mogl nawet go niemiec ... dostal np 5'400 a jak moze sprawdzic jak zamkniety ;/ chyba ze "gotowce" dopiero bylyby zamykane przy kupujacym i "wypisanie podzespolow z pokazam konkretnego elementu" jakie tam sa i na tej podstawie by klient go bral skladajac "osobisty podpis" ale tak ja w zyciu nie kupie "gotowca" nie wierze bo niestety tam gdzie $ nigdy niema zaufania a kota w worku nie kupuje :)
|
w moim zaprzyjaznionym sklepie skomentowali to tak:
"przeciez my nie sprzedajemy skladakow! my sprzedajemy czesci a potem w gescie dobrej woli pomagamy z montarzem." :D |
A u kumpla stoi sobie lub siedzi przy kompie na uboczu młodzieniec całkowicie nie związany z firmą i z dobroci serca,całkowicie charytatywnie składa klientowi zakupione części na udostępnionym w innym pomieszczeniu stole montażowym.
|
Cytat:
Nawet, jeżeli ktoś sobie sam poskłada komputer jest tym samym jego ***8222; producentem***8221;, czyli ***8222;musi***8221; posiadać w/w certyfikat na swój produkt :) Tak przynajmniej twierdzi jeden gość w komentarzach na onecie ponoć pracownik który wydaje certyfikaty CE. |
Pewnie znowu jakas kutwa zarejestrowala patent, wiec unia wprowadza te walone certifikaty.
Pewnie bedzie to mialo znaczenie jedynie w kontaktach dystrybutor-dystrybutor i dystrybutor-klient ale tylko w przypadku gotowych zestawow. Takze gielda i zwykle skleczy z czesciami zostana tak jak byly (po sprzedawca gieldowy moze sie umowic i zlozyc kompa 'prywatnie'), a hipermarkety dostana po dupie, bo pracownicy z klientami sie raczej umawiac nie beda :) . |
H.W.D.P. Certyfikatom. Te mendy spod znaku UE chcą zmonopolizować
rynek Kompów. Tak by wielkie firmy dyktowały ostatecznie ceny.Mendy (( Jednak można jak mówicie kupić nie kompa lecz konglomerat części do kompa i H.W.D.P. koncernom. Polak chce,Polak potrafi. Nie tak łatwo nas wydymać. Pozdro :klnie: :wsciekly: |
chciales napisac "CH.W.D.P" :P
|
Cytat:
|
Cytat:
|
No i kolejny kwiatek ze wspaniałej UE:
od 2005 roku bedzie obowiazywał nowy pseudo podatek od komputerów, monitorów, czesci kompuerowych itp. na recykling!!! nakłada on obowiazek na sprzedawców obowiazek recyklingu starych elementów komputerowych. a ceny takiej usługi nie jest tania np. recykling monitora CRT kosztuje o. 100 zł. |
Heh, przepis ten niewiele zmienia. Duże firmy i instytucje i tak zawsze zamawiają sprzęt i oprogramowanie w dużych korporacjach, bo potem mają serwis na telefon i inne przywileje. Kto kupuje czy składa kompa do domu, to się dla niego nic nie zmieniło - tyle tylko, że gwarancja ma postać listingu zawartych części.
A produkcja garażowa czy domowa zawsze była i będzie. Przynajmniej w polsce, gdzie komputer to poważny wydatek domowy a nie jedna dniówka. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:07. |