Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 18.04.2006, 13:55   #2
FatAlbert
Wujek Cięta Riposta ;D

Data rejestracji: 22.11.2005
FatAlbert jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>FatAlbert jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
"Tibia wciąga jak narkotyk"

Cytat:
Tibia to gra fabularna, która dzieje się w świecie magii. Bohater, w którego wciela się gracz, zdobywa umiejętności i gadżety: dodatkową siłę, doświadczenie, miecze, zbroje, hełmy, a przez to staje się coraz droższy - można go sprzedać za prawdziwe pieniądze na aukcjach internetowych. Tibię wymyślono tak, żeby młodzież siedziała przed komputerem jak najdłużej. Przez pewien czas po wyłączeniu komputera postać pozostaje w grze - bezbronna i unieruchomiona staje się łatwym celem dla innych graczy. Młodzi boją się, że stracą swojego bohatera, wartego z godziny na godziny więcej, i grają.
wiecej na
http://miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,3287549.html

dla mnie to jest nie normalne moi dobrzy koledzy w tą grają a jeden to ma prawie bzika jak nie ma go na dworzu to wsyzscy wiedzą ze siedzi w wirtualnym swiece tego czegoś . Mam to na dysku lecz nie mam postaci a po tym newsie z wczoraj już nie bede miał!! Wg takie gry są porypane , dzieciak potraktował matke krzesłem !! Tibia to dla mnie kolejne G^%& tak samo jak WoW. Te G#$^ mozę przynieśc niemały zysk:
Cytat:
Dominik Borowski z kawiarenki internetowej Spider: - Przez dwa lata, dzień w dzień przychodził do nas młody chłopak. Grał w Tibię po kilkanaście godzin. W końcu sprzedał swoją postać za 2700 zł.
dzięki niej uczniowie mogąbyć pobudzeni czy nawet agryesywni :
Cytat:
Zbigniew Matusiak, wicedyrektor Gimnazjum nr 34: - Jeden z moich uczniów kupił postać z Tibii za 800 zł. Pieniądze wysłał pocztą, ale nie dostał bohatera. Wydawało mu się, że oszukał go ktoś ze szkoły, więc wszczynał bójki i kłócił się z rówieśnikami.
Ten typ gier powninien zostać czym predzej zlikwidowany by przypadki w/w sie nie powtarzały. News troche stary ale to jest poprostu masakra.Wiem że i tak tego nie zlikwuduje bo to przynosi zyski a producentów nie obchodzi los graczy. Tibia to tylko wierzchołek góry lodowej jest jeszcze WoW , w świecie którego dochodziło już do przpadków smiertelnych. Jednak widać próby walki z tym
Cytat:
Wrocławscy strażnicy miejscy zaczęli akcję informowania o zagrożeniach, jakie wywołuje nałogowa gra w Tibię. Na razie spotykają się z rodzicami w czasie wywiadówek w podstawówkach i gimnazjach.
Przez tibie także można nie jedno krotnie przdłużyć kontrakt z daną klasą na kolejne 10 miecha
Cytat:
Gra od ponad dwóch lat, po kilkanaście godzin dziennie. 16-latek już raz powtarzał klasę, teraz znowu mu to grozi.
napisałbym wiecej ale i tak pewnie temat zostanie bez odpowiedzi. To tylko moje zdanie na ten temat.

Twoje uprawnienia: