![]() |
Cytat:
83 to max więcej już nie mam - tak jak pisał raptor to ograniczenie tej płyty - może i dobrze. Ratio mam na maxa więc pozostaje mi tylko podkręcenie herzów. Czy coś jeszcze mam zrobić? Coś wyliczyć? itp.? Z tego co widać funcje mam w biosie czyli kompa nie rozkręcam (?) Szkoda, że nie moge zobaczyć temperatury - nie mam nigdzie czujników. Znakiem będą restarty pewnie jeśli będzie za ciepło. Nastraszyliście tylko mnie z tym dyskiem - że może kopnąć. Cytat:
Może i Ciebie nie rozumiem - w przed ostatnim poście napisałem jak rozumuje dane terminy, jeśli źle to mnie popraw. Moge tylko przestawic CPU Frequency (FSB) na 75 i 83. P.S. i nie musze podkręcać tego procka. :) ale... ;) Ramy dokupie jak bede mogl. Tylko zeby pasowaly bo jak szukalem kiedys kosci to musialy to byc starsze dimmy chyba setki. 133 nie beda pasowaly - maja chyba inna budowe. |
Cytat:
pamieci musisz kupowac z oznaczeniem BX, sa to pamieci dwustronne, inne plyta nie obsluzy, |
Cytat:
|
Cytat:
W starszych płytach napięcie, mnożniki, fsb ustawiało się na zworkach. Weź instrukcje i poszukaj albo luknij na płyte. Pamiętam jak mój AMD K6-2 333Mhz (5*66Mhz) chodził stabilnie na 3,5*100Mhz, a nawet przy lepszym chłodzeniu na 4*100Mhz. Mozna było spokojnie zauwazyć wzrost wydajności. |
Cytat:
Co do AMD K6 333 to ja niegdys tez mialem taki procesor, one K6 juz od 300 MHz pracowaly na magistrali 100 MHz i kolejne modele w gore, nie wiem dlaczego ustawiles jako 5x66 MHz, pewnie dlatego ze pamieci byly na 66 MHz |
Cytat:
EDIT: To mój 2000-czny post :) |
Cytat:
A ja mam P3 450Mhz (naprawiłem <lol>...:|)... i jakąś głowną i podkręciłem go na 5.5*112Mhz :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:05. |