![]() |
demek wynik niczego sobie :) no i pamięci ładnie poszły, a czym to jest chłodzone ? bo coś mi się wydaje że przy takim napięciu i zegarze to ładny z tego jest piecyk :)
dramina raczej w działaniu systemu nie ma różnicy, dopiero jakieś benchmarki to pokazują (np. Super PI i inne) i wymagające programy (np. do kodowanie filmów) chociaż z wyższego FSB system też skorzysta :) |
Powienien dobrze pójść bo to chyba Venice.
Daj mu na "dzień dobry" FSB 250, i HT 4x. Vcore nie zmieniaj i zobacz co się stało? ;) Na pamięci daj 166 |
Ja miałem kiedyś Athlona Xp 2000 podkręconego na Athlona Xp 2600,i nie odczułem różnicy....
|
AMD XP T-Bread B 2200@2700 (1800/133@2100/200) Vc=1,8V
w podkrecaniu to może być różnie, ogólnie mówiąc loteria.
mój CPU chodzi teraz tak jak w temacie i to przez przypadek. bydle nie chciało iść wyżej niż 2088@166@1.8V, a ile ciepła produkował, że o braku stabilności nie wspomnę (BSoD, nieodpalał). w ramach eksperymantu pusciłem gada na FSB200x10,5 i chodzi jak ta lala! po dobie w prime 0 (zero) błędów, temperatura 49 stopni, wstaje o każdej porze dnia i nocy ogónie pełna stabilność. to wszystko udało się uzyskać an raczej słabej plycie ASUS A7V600X i chłodzeniu powietrznym Gigabyte GH-PCU22-SE z zainstalowanym spowalniaczem do 2500 rpm. wcale się nie chwale || |
rade to mu dam jak bedzie 6 z przodu ;)
|
Cytat:
Ale niech chłop wie, że podkręcanie to nie "fiu bdziu":D I podkręcanie to nie jest zawsze dobry interes. |
ale to nie koniec :P
|
Cytat:
:respect: :respect: :respect: :respect: :respect: :respect: :respect: |
http://demek.kamikazedriver.info/tweak/freon/1m.jpg
moje z dzis :) |
www.tweak.pl
i forum które tam jest, chyba największa polska strona tego typu. |
Podkręcanie Procesora
Czy znacie jakąś stronę, na której jest dokładnie napisane jak może podkręcić procesor? Jest omówienie kwestii timingów pamięci, itp. Bo jestem w tych sprawach laikiem, a z chęcią bym się troszkę dokształcił a potem z tym pobawił. Moja obecna konfiguracja to Asus AV8, Sempron 3000 s939, Kingston 2x512 MB
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:10. |