![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.03.2006
![]() |
Podłączenie VHS
Witam,
mam taki problem a mianowicie potzrebuje zgrać kilka kaset z VHS na DVD i mam problem z podłączeniem do komputera. Wiec tak zamierzam podłączyć przez TunerTV Winfast XP 2000 ( wersja bez radia ) i jest tam czincz A/V i wejscie s-video.W magnetowidzie mam 4 czincze audio i viodeo) wejscia i wyjscia.Kablem czincz-czincz podłanczam od audio out w VHS do czincza w tunerze.Natomiast do obrazu kupilem kabel ( S-video od strony tunera i czincz do magnetowidu).Po podłaczeniu wszystkiego obraz byl tragiczny czyli pełno jakiś pasów w ogole nie wiem o co chodzi a dzwięku prawie nie słychać.Nie wiem czy to wina softu ( oryginalny winfasta) czy cos z podłączeniem nie\tak. Co robie źle i jak moge to zrobić zeby uzyskać jak najlepsze efekty ? Kodowanie do mpeg2 bede robil pozniej. ps.Jakim softem najlepiej zgrywać z VHS ? Bo ten oryginalny chyba nie do konca jest najlepszy. Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.01.2006
![]() |
Polecam programik VirtualDub ale co do tych problemow to musisz sprawdzic jeszcze raz wszytkie podlaczenia kabli i jesli masz wyjscie euro to sprobuj przez nie podlaczyc video
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Bywalec
Data rejestracji: 19.02.2006
![]() |
Cytat:
Jak w takim kablu sa podlaczone masy chrominacji i luminacji ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
ja w karcie winfast 2000xp mialem 3 wejscia:
-zolte-video -czerwone- audio L (lub odwrotnie,ale to malo wazne) - biale- - audio P i dziwie sie ze ty tak nie masz. a nawet jesli maz 2 wejscia... to musisz miec 1 video i 1 (mono) audio,ale watpie szczerze zeby tuner byly monofoniczny |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam
Jeśli na karcie TV masz jedno wejście S-Video i jedno chinch to oba na pewno służą do podłączenia tylko i wyłącznie video ![]() Potrzebujesz 2 kabli : Do video : chinch(magnetowid)-chinch(karta TV) Do audio chinch(magnetowid)-mały jack(karta TV lub muzyczna) - takie kable występują najczęściej w postaci jack stereo i 2 chinch-e (oczywiście przy mono podłączasz tylko jeden kanał) lub chinch(magnetowid)- chinch(karta TV - podłączenie do jednego z dwóch występujących tam kanałów) pozdrawiam
![]() |
![]() |
#6 | |
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz
Data rejestracji: 26.06.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() pozdrawiam
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.03.2006
![]() |
Aha rozumie.Czyli s-video odpada.Nic z tego nie zrobie.Czyli podłączenie dwoma kablami czincz-czincz.A jakiś soft w miare najlepszy do zgrywania z VHS ? Standardowe oprogramowanie winfasta starczy ?
Pozdrawiam i dzieki za info w tym temacie. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|