![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Forumator
Data rejestracji: 23.05.2003
![]() |
??? "podwójne" dzielenie SDI i prędkość neta ???
Witam
Oto mój LAN: ----| SDI |-----| Serwer |-----|HUB|--[a z hub'a sygnał idzie na ośmiu użytkowników] A teraz pytanie: Jeśli jeden z użytkowników u siebie w domu sygnał podłączy do switch'a i podzieli jeszcze na dwa kompy to czy inni odczują jakąś stratę KB/s i czy Waszym zdaniem dany użytkownik powinien bulić podwójnie ![]() THX |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
nie jestem jakims znawca w tym temacie ale
sdi na 8 osob ![]() do tego dzielenie przez hub ![]() jezeli nie chcesz aby ktos dzielil to dalej to moze na serwerze ustawic krotsze ttl (czas zycia pakietow) - ale to juz w ogole czarna magia dla mnie wiec pisze tylko to co "uslyszalem widzialem wiem" ![]() a czy powinien bulic no coz mozecie sie chyba umowic ze w takim ukladzie dzielicie oplaty na 9 kompow - dla reszty to troche taniej wyjdzie a dla osoby ktora ma dwa kompy troche taniej niz jakby miala zaplacic dwa razy to co wyjdzie przy podziale na 8 ale szczerze sdi na 8 osob jakos tego nie widze ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() ![]() |
SDI na 8 osób
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
a niech se swiczucha podlaczy - bedzie mial tylko ten 9 komp w LANie ale nie w necie - to nie ma prawa niczego zmulic
dopiero jak zastosuje jakis router albo wlaczy udostepnianie polaczenia w win (i tym podobne) to bedzie mogl dzielic net - ale to mozna zablokowac ustawiajac ttl na 1 (a wykryc przez nieparzyste czasy ttl pakietow) co do oplat - tak jak mowili koledzy |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 30.12.2003
![]() |
ocywiscie na serwerze trzeba ustawić filtrowanie po mac adresach kart sieciowych po to zeby na swiat wypuszczać tylko 8 komputerów jesli zastosuje udostepnianie czy router to jak wyzej
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|