Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 16.09.2005, 20:06   #1
Loczek
Kocham Agnieszke T. !!!

Data rejestracji: 24.02.2003
Loczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Teraz dobrze jest palić miałem. Można kupić dobry piec za 3 tys. z automatycznym dozownikiem i termostatem. Tona miału kosztuje 250 zł. U mnie w domu pewnie niedługo będzie stać taki piec.

Szkoda tylko pieniędzy władowanych w piec olejowy i cała instalację.
Loczek jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 16.09.2005, 20:08   #2
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Loczek
Teraz dobrze jest palić miałem. Można kupić dobry piec za 3 tys. z automatycznym dozownikiem i termostatem. Tona miału kosztuje 250 zł. U mnie w domu pewnie niedługo będzie stać taki piec.

Szkoda tylko pieniędzy władowanych w piec olejowy i cała instalację.
A na długo to starcza?

Bo ja mam taką małą willę (szeregówka) z dwoma poziomami plus piwnicą, chyba ok. 200 metrów kwadratowych i tak tona koksu to chyba na 2 - 3 tygodnie starcza (fakt, że kosztuje o ile się nie mylę już pod 800 złotych, a nie 300..)

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.09.2005, 20:15   #3
Loczek
Kocham Agnieszke T. !!!

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
A na długo to starcza?

Bo ja mam taką małą willę (szeregówka) z dwoma poziomami plus piwnicą, chyba ok. 200 metrów kwadratowych i tak tona koksu to chyba na 2 - 3 tygodnie starcza (fakt, że kosztuje o ile się nie mylę już pod 800 złotych, a nie 300..)
Mam to samo. Też szeregówka. Dwie kondygnacje mieszkalne, zagospodarowana piwnica i strych. Metraż też coś koło twojego.

2 tony i miesiąc z głowy. Razem 500 zł. Cała zima 2000 zł. Maksymalnie 2500 zł. Przyjmując że grzejesz 4 miesiące. Wiem bo ma to sąsiad. W ziemie ma saunę w domu.

W domu mamy teraz olejowe. Ale to jest targedia z tą ceną oleju opałowego.

Niech się walą z ekologią !
Stary 16.09.2005, 20:21   #4
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Loczek
Mam to samo. Też szeregówka. Dwie kondygnacje mieszkalne, zagospodarowana piwnica i strych. Metraż też coś koło twojego.

2 tony i miesiąc z głowy. Razem 500 zł. Cała zima 2000 zł. Maksymalnie 2500 zł. Przyjmując że grzejesz 4 miesiące. Wiem bo ma to sąsiad. W ziemie ma saunę w domu.

W domu mamy teraz olejowe. Ale to jest targedia z tą ceną oleju opałowego.

Niech się walą z ekologią !
To nawet nieźle, będziemy musieli się nad tym zastanowić.. Ale z tymi czterma miesiącami to różnie ostatnio bywa, w tym to i chyba jeszcze w kwietniu trzeba było grzać...

Jeszcze pytanie, o jakiej temperaturze myślisz. Bo u mnie w domu niestety - właśnie ze względu na cenę takiego grzania - max w zimie to 20 stopni, a najczęściej 18 - 19..

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.09.2005, 20:30   #5
Loczek
Kocham Agnieszke T. !!!

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
To nawet nieźle, będziemy musieli się nad tym zastanowić.. Ale z tymi czterma miesiącami to różnie ostatnio bywa, w tym to i chyba jeszcze w kwietniu trzeba było grzać...

Jeszcze pytanie, o jakiej temperaturze myślisz. Bo u mnie w domu niestety - właśnie ze względu na cenę takiego grzania - max w zimie to 20 stopni, a najczęściej 18 - 19..
Andrzej mam tak samo, 18, 19, 20 to max. 2 tony na miesiąc powiny starczyć żeby skala nie schodziła poniżej 22.

Oczywiście strych chodzi na mniejszym gazie. Tak samo piwnica.

Andrzej to się naprawde opłaca. Warto o tym pomyśleć.
Stary 17.09.2005, 15:00   #6
epol
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz

Data rejestracji: 12.04.2002
epol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Kolejna "dobra" wiadomosc :/

Cytat:
Napisany przez Loczek
Z tego co widze, to ten sposob stosuje sie w domach wlasnie budowanych lub wybudowanych pare wiosenek wczesniej.

Twoje uprawnienia: