Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 02.09.2003, 11:29   #1
Voytek
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 30.12.2002
Voytek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
POGON za nowsza wersja Nero

Czy mozecie mi wytlumaczyc co Was ciagnie do nowszych wersji Nero....
Tyle jest klopotu (jak narazie) z tymi nowszymi wersjami ,ze uwazam
ze najlepszym wyjsciem jest pozostanie przy tej przy ktorej
nasza nagrywara dobrze chodzi.Rozumie tych,ktorzy kupili sobie nowe
nagrywary z pred. 32xCD-RW.(tu moga byc problemy)
Ja osobiscie posiadam 5.5.10.28 przy Litku 52246S i gra muzyka....
Przeciez CR-ROM'ow z zabezpieczeniami nie mozna Nero kopiowac chocby i najnowszymi wersjami( tutaj mozna sie posprzeczac o SafeDisc ale przy odpowiedniej nagrywarce i do odpowiedniej wersji zabezpieczenia)
Programy takie jak BlindWritte, Alcohol120, Clone to mozna na goraco
sledzic (co do ostatniego to juz nie),no bo w nich zmiana wersji daje przede wszystkim ominiecie,zmiane listowania,lepsze ustawienia itd.

Pozdrawiam

Ps. To tylko moje zdanie.Wiem ,ze trzeba isc z postepem i osiagnieciam
......
Voytek jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 02.09.2003, 11:44   #2
para
Guru

Data rejestracji: 18.11.2002
para niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Chyba tylko chęć posiadania. Zresztą nie dotyczy to tylko Nero.

Ostatnio zmieniany przez para : 02.09.2003 o godz. 11:46
para jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.09.2003, 11:55   #3
Patrix
Pingwin specjalista.

Data rejestracji: 22.06.2002
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
ja na pewno nie zainstaluje nero 6
Stary 02.09.2003, 12:09   #4
anka725
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 06.08.2002
anka725 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Hmm, jakos sie tak przyzwyczailam ze jak wychodzi nowe Nero to sciagam i testuje.. zreszta moj XP to wlasnie taki poligon dla nowych wersji roznych programow (oczywiscie mam obraz zrobiony w Ghoscie tak na wszelki wypadek ). Chyba poprostu lubie sprawdzac co nowego dodali co napawili w programach.. zreszta zawsze lubialam byc "aktualna" jesli chodzi o komputery Stad sie wzielo sledzenie newsow, a potem takze pisanie ich w jednym z serwisow o XP Mamy ere informacji wiec trzeba z niej korzystac

Wychodze z zalozenia ze nowa wersja oznacza ulepszenie straszej, czyli funkcje ze starszej + jakies "bonusy". Wiem ze nie zawsze tak jest, ze nowe wersje czesto maja bledy.. ale chyba wlasnie dlatego powinno sie je sciagac - im wiecej osob sciagnie i zainstaluje tym szybciej zostanie zauwazony powazny blad i tym szybciej programisci go naprawia wydajac kolejna wersje.

Ale rownie dobrze przyczyna tego pedu do nowych wersji moze byc jakas odmiana uzaleznienia od sieci.. mam staly dostep.. trzeba go wykorzystac.. o, pojawila sie nowa wersja programu.. huraaa! zaraz sobie sciagne.. bo moge! bo mam dostep.. a jak juz sie sciagnaela to czemu nie zainstalowac?.. o fajnie dziala.. opowiem o tym na forum... bo mam dostep do sieci.. itd.

Pozdrawiam, Anka.

PS. no ja mam wlasnie nagrywarke cdrw x32.. gdzie mozna sprawdzic od ktorej wersji nero jest obslugiwana?

LITE-ON LTR-52327S QS0E
NEC ND-3500AG Liggy 2.18
anka725 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.09.2003, 12:35   #5
puch
Forumator

Data rejestracji: 22.03.2003
puch zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
anka725 napisa***322;(a)

(...) Wiem ze nie zawsze tak jest, ze nowe wersje czesto maja bledy.. ale chyba wlasnie dlatego powinno sie je sciagac - im wiecej osob sciagnie i zainstaluje tym szybciej zostanie zauwazony powazny blad i tym szybciej programisci go naprawia wydajac kolejna wersje.

(...)

No właśnie - pod koniec "epoki" wersji 5.5.x.x chyba dwukrotnie firmie Ahead zdarzyło się zamieścić na serwerze wersje z błędami - raz był to jakiś drobny błąd we wtyczce WMA (o ile pamiętam), ale raz był to poważny błąd w jednym z plików dll, który powodował całkowite zakneblowanie komputerów z systemami W 95/98/ME. "Odkręcenie" tego zajęło mi parę godzin; poprawka pojawiła się co prawda bardzo szybko, chyba dzień lub dwa później, niemniej wiem, że nie byłem jedyną osobą, która straciła przez to co najmniej sporo czasu. Może to i prawda, że im więcej ludzi program ściągnie i zainstaluje, tym prędzej wyjdą różne błędy, niemniej jednak przeszła mi ochota na bycie królikiem doświadczalnym na pierwszej linii ognia, zwłaszcza, że komputer służy mi przede wszystkim do pracy i po prostu musi być sprawny. Dlatego, jak to mówią - dziękuję, postoję.

Cytat:

Ale rownie dobrze przyczyna tego pedu do nowych wersji moze byc jakas odmiana uzaleznienia od sieci.. mam staly dostep.. trzeba go wykorzystac.. o, pojawila sie nowa wersja programu.. huraaa! zaraz sobie sciagne.. bo moge! bo mam dostep.. a jak juz sie sciagnaela to czemu nie zainstalowac?.. o fajnie dziala.. opowiem o tym na forum... bo mam dostep do sieci.. itd.

Tyz prowda, cytując Kwiczoła.

Cytat:

PS. no ja mam wlasnie nagrywarke cdrw x32.. gdzie mozna sprawdzic od ktorej wersji nero jest obslugiwana?
Na stronach Ahead jest lista obsługiwanych nagrywarek, z zaznaczeniem od której wersji Nero dany napęd jest obsługiwany. Co ciekawe, jest tam sporo napędów, które chyba nigdy nie wyszły poza fazę prototypu...

Ostatnio zmieniany przez puch : 02.09.2003 o godz. 12:42
puch jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.09.2003, 13:43   #6
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
razem z liteonem dostalas nero - jest to na bank wersja JUZ obslugujaca twoj model

sciaganie nowych wersji ma sens - jak najbardziej - jesli cos nie dziala, lub nowa wersja ma cos nowego ciekawego do zaoferowania - sciageni dla sztuki jest objawem ogarniajacej siec bezmyslnosci i amoku - obserwuje to na przykladzie znajomych bawiacych sie warezem - znaja tytulu wszystkich sciaganych programow - ale nie wiedza do czego sluza... ale to ich bol..
Stary 02.09.2003, 17:17   #7
anka725
Stały bywalec ;)

Cytat:
-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
razem z liteonem dostalas nero - jest to na bank wersja JUZ obslugujaca twoj model
Mam wersje OEM, wiec o Nero musialam zatroszczyć się sama. Wybralam Nero 6.0.0.11 ale pewnie 5.5.10.42 tez by dzialala poprawnie.

A co do pogonia za nowosciami, hmm ja chyba polubilam bycie kroliczkiem.. mam 2 systemy (oba takze w obrazach Ghosta), wiec na jednym moge bez przeszkod eksperymentowac - a jak cos bedzie nie tak to wystarczy odpalic ghosta i po 10 minutach mam sprawny system. Pozdrawiam, Anka.

LITE-ON LTR-52327S QS0E
NEC ND-3500AG Liggy 2.18
Stary 02.09.2003, 17:25   #8
Patrix
Pingwin specjalista.

Data rejestracji: 22.06.2002
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
obserwuje to na przykladzie znajomych bawiacych sie warezem - znaja tytulu wszystkich sciaganych programow - ale nie wiedza do czego sluza... ale to ich bol..
tez to zauwazylem
Stary 02.09.2003, 18:49   #9
emer74
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 19.07.2002
emer74 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja mam LG 48.24.48 i "starą" wersje nero 5.5.8.0 której nie zamierzam uaktualniać bo mi wszystko chodzi "miód-malina", a jak jest dobrze i nie ma żadnych problemów to nie kombinuję.
emer74 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.09.2003, 19:36   #10
-Sid-The-Rat=>

aniu - a powiedz mi ile czasu zajmuje ci wyciagniecie wnioskow z 'testowania' - i jakiego kalibru to sa wnioski? czy jestes kims wiecej niz entuzjasta - moze programista? interesuje mnie podejscie do tematu ;kroliczkow; - bo sam tak testuje pare programow - opere, audacity i foobara - ale powiedzmy ze najwiecej uwagi poswiecam komentarzom autorow i ewentualnym zmianom w kodzie a nie wymianie ikonek

wersje 5.5.8 radzilbym zaktualizowac - nowe nosniki, nowe wyzwania - tak samo jak bios do nagrywarki
Stary 02.09.2003, 20:10   #11
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Ja mam Nero, ktore dostalem z nagrywarka i nie widze zadnych powodow, aby je aktualizowac. Po co, skoro wszystko chodzi dobrze?

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.09.2003, 20:19   #12
-Sid-The-Rat=>

akurat z nero z wczesnych wersji 5.5.8 jest taka potrzeba - po pierwsze zonk z tryben dao/96 ktory poprostu nie dziala, po drugie brak supportu dla niektorych technologii zadomowionych juz w naszych pecetach - po trzecie lepsze wsparcie dla nowszych i szybszych nagrywarek - poprawieniu ulega tez CDspeed ktoremu dochodzi pare nowych (i przydatnych opcji)
generalnie polecam dojscie co najmniej na 5.5.10.1 wyzej to praktycznie nie ma potrzeby - ale do '10' warto..
Stary 02.09.2003, 21:09   #13
anka725
Stały bywalec ;)

Cytat:
aniu - a powiedz mi ile czasu zajmuje ci wyciagniecie wnioskow z 'testowania' - i jakiego kalibru to sa wnioski? czy jestes kims wiecej niz entuzjasta - moze programista? interesuje mnie podejscie do tematu ;kroliczkow; - bo sam tak testuje pare programow - opere, audacity i foobara - ale powiedzmy ze najwiecej uwagi poswiecam komentarzom autorow i ewentualnym zmianom w kodzie a nie wymianie ikonek
Hmm, programista to moze za duzo powiedziane.. owszem poznalam pascala czy c++ ale programy to raczej poznaje od strony uzytkowej.. czasami grzebie w kodzie kiedy zabieram sie za spolszczenie a innej mozliwosci niz edycja zrodla nie ma, ale wiekszosc programow poprostu uzywam A co do wnioskow, bo ja wiem.. np. ostatnio z tym nowym nero.. doszukalismy sie tego bledu razem z ludzmi z forum.. poszperalam troche w sieci ale nigdzie na angielskojezycznych forach nie znalazlam o nim ani slowa.. co mnie ciekawi.. wlasnie takie dochodzenie do rozwiazan wystepujacych problemow.. chce wiedziec czemu ten blad wystapil.. jak sobie z nim poradzic.. wiem ze ja go nie naprawie (bo to zrobic moga tylko autorzy), ale interesuje sie tym.. Pozdrawiam, Anka.

PS. oj, kazdy musi miec jakies hobby

LITE-ON LTR-52327S QS0E
NEC ND-3500AG Liggy 2.18
Stary 03.09.2003, 00:02   #14
Remix
Capo di tutti capi

Data rejestracji: 24.09.2002
Remix niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam!

a ja tam wole moje poczciwe nero 5.5.10.50, co prawda sciagnalem z sieci 6.0.0.15, ale nie zamierzam go instalowac (ja tylko gromadze najnowsze wersje)
do nero 6 przekonam sie jak bedzie wersja 6.0.1.x o ile taka bedzie
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: