![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
I have got my own WORLD..
Data rejestracji: 03.11.2002
![]() |
![]()
witam...
mam dosc istotna dla mnie i wazna sprawe... a czasu malo... ![]() chodzi o to iz moj brat wyjezdza za kilka dni do USA do Bostonu i chcial sobie tam kupic karte do telefonu komorkowego... w celu kontaktu z Polska... sa wogole w Stanach pre-paidy ?? czy znacie moze jakies strony gdzie bylby jakis ranking operatorow i takich spraw zwiazanych z tym wogole ?? interesuje mnie wszystko... jesli ktos wie albo zna jakeis zrodla... jeszcze lepiej by bylo jak by odrazu byly moze jakies bramki do sms'ow do danego operatora o ile wogole takie sa... nie wiem o co jeszcze spytac czuje ze o czyms zapomnialem ale to najzywej dopisze... a ha... czy sa jeszcze jakies inne strony typu www.1rstwap.com... tzn nie musi byc taka ale chodzi o bramke przez ktora dojdzie sms do operatora w USA... ?? prosze o pomoc... z gory dziekuje pozdro
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() ![]() |
Jak ja byłem 4 lata temu w Chicago to były prepaidy, ale tylko u niektórych, w niektórych stanach. Trzeba zauważyć, że w USA nie ma operatora, który byłby w każdym stanie... Tak więc "ranking" taki o jakim wspomniałeś byłby niedorzeczny...
![]() |
![]() |
#3 |
Team Member
![]() Data rejestracji: 14.05.2002
![]() ![]() ![]() |
Jeżeli brat ma (a pewnie ma) telefon w polskiej sieci to może właczyć sobie roaming
![]() Jeżeli chodzi o stronę z opisem zagranicznych operatorów to kiedyś na takowej byłem ale nie pamiętam linku (jak znajdę to zapodam). Operatorzy w USA: Nextel T-Mobile / VoiceStream Wireless / Omnipoint Cingular Wireless / Pacific Bell T-Mobile / VoiceStream Wireless / Powertel T-Mobile / VoiceStream Wireless / Aerial Cingular Wireless / BellSouth Personal Communications AT&T Wireless T-Mobile/Voice Stream (Seattle) T-Mobile/Voice Stream (Honolulu) T-Mobile/Voice Stream (Denver) T-Mobile/Voice Stream (Salt Lake City) T-Mobile/Voice Stream (Phoenix) T-Mobile/Voice Stream (Kansas City) T-Mobile/Voice Stream (Oklahoma City)
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
ale ja napisalem ze on jedzie do Boston'u... wiec tylko ten rejon by mnie interesowal... i zaden inny...
a roaming za duzo go wyniesie... a co z ta bramka sms'owa do operatorow USA ? znacie moze jakas ??
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.06.2004
![]() |
a nie wiecie czy gg dziala rowniez w stanach i czy moge wysylac bedac w stanach smsy do znajomych z Polski za pomoca bramek ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Forumator
Data rejestracji: 06.12.2002
![]() |
MacGyver: zapomniales o Verizon Wireless, a to jest na zachodzie najwieksze.
co do bramek to kazdy operator ma swoja, np. moj Verizon ma www.vtext.com pochodz sobie po stronach i szukaj za Text Message... www.attwireless.com www.tmobile.com jesli chodzi o prepaidy to jest tu z tym bardzo krucho i wychodzi dosc drogo. z tego co widzialem to masz opcje karta za $25 $50 lub wiecej. nie mowiac juz ze wiekszosc operatorow nie ma sim karty czy jak to sie u Was nazywa. np. moja Motorole t720 moge uzywac TYLKO u Verizon'a. tak samo jest z innymi operatorami i ich telefonami. wiec to ze twoj brat ma telefon nie znaczy wcale ze bedzie go mogl uzywac na karte ktora zakupi. no juz nie mowiac o cenie jaka bedzie wybuli za rozmowy do polski... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Forumator
Data rejestracji: 22.03.2003
![]() |
Poza tym wszystkim, o ile wiem, będzie mu potrzebny telefon trójsystemowy. W Europie początkowo stosowano pasmo GSM 900, potem 1800, a w Stanach działa 1900 - będzie mu więc potrzebny telefon obsługujący 1900, a to mają tylko niektóre z nowych sprzedawanych u nas telefonów.
![]() |
#9 | |
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 10.12.2001
![]() |
moze tez kupic karte pre paid w polsce. ale wczesnie trzeba u danego polskiego operatora dowiedziec sie czy tam dziala roaming
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
![]() |
wiem ze moze kupuc Tutaj pre paida... i ze musi miec telefon 3-zakresowy... a konkretnie ten 1900 bo juz taki mu kupilem...
wyglada na to ze wszystko sie okaze na miejscu... ale dzieki wielkie za wszystkie odpowiedzi...
![]() |
#12 |
..::Blue Machine::..
Data rejestracji: 12.11.2003
![]() |
sister byla i teraz znowu jest w USA, mowila ze sie nie abrdzo pyli kupowac prepaida w usa do kontaktu z pl. karta + automat = dobre rozwiazanie.
Ostatnio zmieniany przez Andrzej_Lepper : dzisiaj o godz. 11:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|