![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
Polecenie DOSowe
Witam.
Mam prosbe o sprawdzenie co jest nie tak. Chce utworzyc plik bat ktory bedzie kopiowal plik c:\Documents and Settings\ Kod:
copy C:\Documents and Settings\Pawel\Dane aplikacji\aplikacja\dane\plik.dat c:\kopia pliku /y start C:\Program files\aplikacja\aplikacja.exe Echo off cls No i nie dziala mi to, wg mnie chodzi o spacje, a nie wiem jak w dosie wyst. znak spacji i polskich liter (jest 'ł' w nazwie usera)
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Niezarejestrowany
Data rejestracji: 16.04.2002
![]() |
znak spacji bedzie uwzgledniony jezeli umiescisz sciezke w cudzyslowiu
copy c:\nazwa katalogu\costam.zzz ----> ZLE copy "c:\nazwa katalogu\costam.zzz" ----> DOBRZE co do ł to nie mam pojecia edit: czy administracja moglaby cos zrobic z problemem :\ otoczonych tekstem? w sciezkach wyzej owo c:\ to oczywiscie c : \ Jest przeciez taka opcja jak wylacz emotikonki w poscie ;) - ThanatoS |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ClassicGOD
Data rejestracji: 24.02.2004
![]() |
przypominam ze dos nie obsluguje nazw katalogow i plikow > 8 znakow, czyli zamiast:
Documents and Settings mialo by byc Docume~1 (chyba sie tylde pisalo) itd w przypadku pozostalych plikow a co do spacji to zamiast niej mozesz pisac "%20" (bez cudzyslowia)
![]() |
#4 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
tak, wiemy, ze chodzi Ci o pliczek config.dat z gg ;-)
pozdro ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
nie, Konnekta
![]() ps. po wprowadzeniu " " do komend - wszystko przchodzi bez bledu ale: okno wiersza p. jest otwarte ze sciezka do pulptiu (hmm... tam sie plik bat znajduje) ale ani nie skopiwoal pliku ani nie odpalil softu
Pozdrawiam! ![]() Ostatnio zmieniany przez Kasprzak : 24.09.2005 o godz. 00:50 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
Napisałem na poczekaniu w delphi programik do kopiowania. Używasz tak:
filecopy.exe "c:\ścieżka\plik.txt" "d:\kopia\plik.txt" Jeśli plik juz bedzie istniał to go nadpisze A "ł" wpisuje sie przytrzymująć lewy ALT + 0179 z numerycznej
LiteOn LTR-40125S & SOHW-1633S 8 ) Jak zrobić szybko sałatke z buraków? Wrzucić granata do BMW ![]() Ostatnio zmieniany przez Ziele : 24.09.2005 o godz. 01:45 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Wylaczylem emotki w waszych postach,
BTW co to za komenda start bo pierwszy raz slysze, juz bardziej by pasowalo call ...(nazwa programu, /L:adres pamieci) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
Dzieki Ziele...
stworzylem plik *.bat: Kod:
filecopy.exe "C:\Documents and Settings\Pawel\Dane aplikacji\stamina\konnekt\Paweł\cfg.dtb" "C:\Program files\Konnekt\backup_ustawien\cfg.dtb" filecopy.exe "C:\Documents and Settings\Pawel\Dane aplikacji\stamina\konnekt\Paweł\cnt.dtb" "C:\Program Files\Konnekt\backup_ustawien\cnt.dtb" jest taka komenda...ale fakt ze ona nic nie zmienia co by bylo bez start http://www.computerhope.com/starthlp.htm ona dziala inaczej ale z parametami
Pozdrawiam! ![]() Ostatnio zmieniany przez Kasprzak : 24.09.2005 o godz. 08:14 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Te polecenie start nigdy nie istnialo w czystym dosie (jedynie w shellu Windowsow)
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#11 |
..:: Ju-Jitsu ::..
Data rejestracji: 06.11.2004
![]() ![]() |
a podpinajac sie od temat. znacie stronke gdzie sa polecenia dosowe i jak je uzywac??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
![]() |
podałem przed chwilą
http://www.computerhope.com/msdos.htm uzywasz je wchodzac w wiersz polecen: START > URUCHOM > wpisz cmd no i masz...
![]() |
#13 | |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
![]() |
No teraz działa. Nie wiem jak zrobić z tym "ł" więc dane zapisujesz do pliku ini. Uruchamiasz program bez parametrów. Do ini zapisujesz dowolną ilość pozycji... tzn nie dokońca bo tyle ile przewiduje zmienna integer 0..65535. Ciągłość numeracji musi być zachowana ale nie muszą być pokolei.
[data] z0=C:\ścieżka\plik.txt do0=D:\kopia\plik.txt z1=C:\ścieżka\plik1.txt do1=D:\kopia\plik1.txt itd...
![]() |
#15 | |
..:: Ju-Jitsu ::..
Data rejestracji: 06.11.2004
![]() ![]() |
Cytat:
Dzieki. Szukalem w google ale wpisalem polecenia dosowe a nie dos |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|