![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#31 | |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
Cytat:
Oczywiscie moje problemy z Open Officem nie dotycza dziesiatek normalnych uzytkownikow i w ich przypadku nie dyskwalifikuja tego programu.
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#32 | |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Piszac o legalnosci, zwroc uwage ze aby ludzie wykazali wieksza wlasna inicjatywe i gotowosc legalizacji czegokolwiek, nalezy ich potraktowac batem? Komuna tak juz nas uksztaltowala ze jak ktos nam da marchewke to my ja zjemy zamiast zasadzic, trzeba zmiany pokolenia zeby to sie zmienilo. Traktowanie ludzi kijem niczego tu nie zmieni, jeszcze nigdy nikt na swiecie nie stal sie tworczy wskutek przymusu, szczegolnie przymusu ekonomicznego (no bo z przymusem politycznym to byla cala sztuka socrealizmu, marna wprawdzie ale ktos kto to tworzyl naprawde wierzyl w te bzdury). Przykro mi ze to napisze, ale Polske mozna chyba rozreklamowac jako wielkie zaglebie kretynow, prawnie rowniez, szczegolnie kiedy teraz wchodzi sie do Europy po trupach, nie liczac sie z szarym obywatelem... oby ta legalnosc za wszelka cene, nieskonczyla sie ogolnonarodowym powstaniem niezadowolenia, ktore i tak od dluszego czasu zdaje sie juz szykuje pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez Ormianin : 17.11.2003 o godz. 15:15 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Team Member
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
Poza tym kto to widzial by Leppera wybierac na prezydenta i jak Kwasniewska nie wystartuje to pozostaje sie pakowac i wynosic do normalnego kraju.
![]() |
![]() |
#34 |
=F=
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
"Nie zalowalem poza tym nie mialem wyjscia - sa pewne standardy ktorych nie mozna zastapic Open Officem."
Bartku zauważ jednak, że gdyby dokładnie pilnowano przestrzegania prawa autorskiego w naszym kraje, to ten "standard" nigdy nie miałby prawa ni możliwości stać się standardem. "Oczywiscie nie dorasta on do piet produktowi MS" Chyba troszkę Cię poniosła wyobraźnia ![]() "Poza tym jest nawet zgodny z czescia dokumentow Office." Zwłaszcz że sam M$ Office nie jest zgodny sam ze sobą - wystarczy przenieść niektóre dokumenty z jednego komputera na drugi i całe eleganckie formatowanie (o ile w Wordzie można w ogóle o tym mówić) się rozjeżdża. "W cywilizowanym swiecie jest cos takiego jak wersja edykacyjna. Chcesz sie pouczyc kup wersje edykacyjna. Wyobraz sobie, ze u nas rowniez cos takiego jest dostepne. Office koszuje np 300 zl " Niestety nie prawda - nie jest dostępne - chciałem kupić, nie mogłem bo nie jestem uczniem/studentem/nauczycielem. Ba, kupiłby nawet chętnie starsze wersje (np. taki word97 lub 6.0), ale ich się nie oferuje. Oczywiście nie czeszy mnie posiadanie nielegalnej kopii programu ale proszę to powiedzieć parcodawcy, który stawia wymagania co do posiadania pewnego rodzaju narzędzi pracy, a z drugiej strony nie daje możliwości na ich normalen zdobycie. Tobie się udało i masz czym się cieszyć, ale pamiętaj - należysz do nielicznej grupy ludzi w tym kraju. Te 2500 zł, które Ty wysłałeś do Stanów dla innych stanowią kwotę nawet pięciomiesięcznych wpływów. Czasem tego typu tematy mnie denerwują, zwłaszcza że wnoszą nic nowego zwolennicy pozostaną zwolennikami, przeciwnicy - przeciwnikami. Zaraz zaczynam instalację systemu i oprogramowania (będzie tego max 7CD) - wszystko legalne, kosztowało 37 zł. Wszystkim życzę miłego dnia |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Cytat:
Poza tym jakie czarowanie? Gdzie tym masz problem w Mandrake? Przeciez to najlatwiejsza dystrybucja linuksa wystarczy poklikac i program sie zainstaluje tak jak w windows. Ewentualnie w csm wpiszesz nazwe pakietu poprosi o plytke i masz z "bani" I nie wydaje mi sie, zeby obsluga programow byla bardziej skomplikowana. szzcegolnie gadu. Bo te specjalistyczne to moze i owszem. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |||
Team Member
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
![]() I zadziwie cie jak ci powiem, ze moje wydawnictwo sklada ksiazki w Wordzie. Wynika to z wielu przyczyn i byl to wybor wlasciwy. Skladacze opanowali Worda w stopniu o jakim nie sni sie wielu uzytkownikom uwazajacym sie za specow. W odpowiednio przygotowanym dokumencie nic sie nie rozjezdza. Cytat:
Poza tym warto popatrzec na polityke innych Panstw (Azja) gdzie jada ostro z Billem i jego paczka. Ci sila rzeczy przeceniaja swoj soft tak, ze stac na niego wielu ludzi. Niestety do tego trzeba normalnosci a nie polskiego bagna. Cytat:
![]() |
![]() |
#37 | |
Team Member
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
wiekszosc rzeczy robi sie sama, wszystko jest w pakiecie a jak czegos nie ma to system uaktualnien powala i dziala tak samo jak Windows calosc jest nawet podobna PS Czy ktos instalowal wersje 9.2. Pobralem obrazy z jakies dziwnej strony i system mial problemy z zainstalowaniem sie. Dziwne bo 9.1 szedkl idealnie. Byc moze mam walniety obraz (wlasnie sciagam od nowa z FTP firmowanego przez Mandrake).
![]() |
![]() |
#38 |
=F=
![]() |
"W odpowiednio przygotowanym dokumencie nic sie nie rozjezdza." - być może nie umiem do końca dobrze przygotować dokumentu worda, choć czasem mi się udaje. Dla mnie dobrze przygotowany dokument (poprawny od strony typograficznej) ma rozszerzenie .tex (ewentualnie .dvi) a nie .doc
![]() Musiałem się zająć czymś innym, ale na dziś zaplanowałem instalację mdk9.2. Ja mam wersję z L+Extra - zobaczę jak będzie szło, to dam znać. Miłego wieczoru PS. Ach w tle leci La Stravaganza - 12 koncertów Vivaldiego. Wykonawcy - Arte dei Suonatori oczywiście. Ostatnio zmieniany przez Fantomas : 17.11.2003 o godz. 21:13 |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
no dobra mamy darmowe odpowiedniki
no to teraz tylko zmusic szkoly, pracodawcow... aby uzywali wlasnie ich ![]()
![]() |
#40 |
Dobry Człowiek
Data rejestracji: 30.07.2002
![]() |
a mnie zastanawia to co wyczytałem na infojama.pl:
"...prosty przykład. Mam kilka kaset magnetofonowych - oryginały, hologramy i wszystkie inne duperele są. teraz wyszły reedycje owych nagrań na CD i ja chcę sobie to kupić na CD bo jest nowe ładne - prawa już mam (bo kupiłem kasety) więc chcę tylko zapłacić za sam koszt wytworzenia - około 2 zł i dystrybucji około 4 zł. Niestety nie mogę ZAIKS każe mi kupować od nowa prawa do słuchania muzyki - to jest niezrozumiałe..."
![]() |
#41 | |
karpiarz:)
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#42 |
=F=
![]() |
Eloise - w sprawie upgade musisz zgłosić się do ZAIKSu ze starymi nośnikami, po dokonaniu wpłaty dostaniesz nowszą wersję
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
to prawda czy ponury sarkazm? bo sam mam pare takich kaset ktore bym zamienil...
ps. tez sie chetnie dowiem skad mozna zassac pewna wersje md 9.2 (lub .1) - dostal mi sie w prezencie dysk 10gb - czas na eXPeryment ![]()
![]() |
![]() |
#44 |
=F=
![]() |
Dla zainteresowanych poprzednią wersją mdk. Znalazłem tu:
ftp://sus.univ.szczecin.pl/pub/LINUX/Mandrake/9.1/ bo na sunsite.icm.edu.pl już nie widzę |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 27.08.2002
![]() |
ftp://ftp.dolsat.pl/pub/MandrakeLinux/9.1/ jeszcze jedno miejsce składowania MDK 9.1
user : anonymous password: anonymous |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|