![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 06.11.2002
![]() |
Virtual Drive
!!!witam!!!
Czy istnieje jakis program do robienia napedow wirtualnych ktory potrafiłby, ustawic takiemu napedowi litere jaka sobie zamarze, bo Alcohol tego nie umie(chce ustawic na D: mimo ze ta litera jest juz zajeta przez partycje), a moze do to sie uczynic poprzez ingerecje w rejestr....... PS. Bardzo presze o szybką odpowiec -- spieszy mi sie z tym -- nie mam dysku szufladowego(normalnie D ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wymiatacz
![]() |
i jak
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
VirtualDrive v. 4.x.x ze slodzikiem(!) Mozna ustawic dowolna litere, np. B (ja tak ustawialem)
Ale nie rozumiem, bo przecie mozna sobie litery dyskow ustawic recznie i to w kazdym systemi Win ! A jak usuwasz dysk w kieszeni czesto, to po prostu ustaw go jako magazyn (dysk) wymienny.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
Daemon tools - według mnie najlepszy. I oczywiście nakładka daemonui.
![]() |
#5 |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
moim zdaniem tez Deamon Tools
![]() |
#6 | |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Re: Virtual Drive
Cytat:
![]() Mi Alcohol ładnie po instalacji ustawił literkę za dyskiem głównym, kieszenią i optycznymi napędami i na dodatek mogę jeszcze zmienić jego literę, ale oczywiście nie na C czy D ![]() To dziwna sprawa u Ciebie, co do dysków to możesz pogrzebać np. w Partition Magic.
![]() |
![]() |
#7 |
I have got my own WORLD..
Data rejestracji: 03.11.2002
![]() |
mnie to troche dziwi.. tzn naprawde moge sobie w czyms ustawic zamiast partycji D virtualny naped
![]()
![]() |
#8 |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Też nie widzę problemu: partycję np. D zmieniam na dowlna literę a potem każę np. Alcoholowi na zwolninej literze D ustawić napęd wirtualny. 8)
![]() |
#9 |
![]() |
to ja moze lamersko spytam...
ale prosze mi pwoeidziec jak w takim razie np pod win 98 se zmienic litere partycji D na inna... ![]() z gory dzieki... pozdro
![]() |
#10 | |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
![]() |
no ale ja pytalem jak zmienic normalnie a nie np partition magicem...
![]() |
#12 | |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#13 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
C: (1szy dysk), D: (2gi - szuflada ktora wyjmuje), E: (1szy dysk), F: (1szy dysk), G: (1szy dysk)...... Gdy wyciagam szuflade robi sie tak: C: (dobrze), D: (dawniej E: ), E: (dawniej F: ), F: (dawniej G: )....... ![]() ................Yahol... jak to zrobic ![]() Ostatnio zmieniany przez mqy : 10.06.2003 o godz. 15:12 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
![]() |
Cytat:
![]() kiedys robilem cos takeigo... uruchamiasz komputer z 2 dyskami... i teraz masz ta zamiane literek ktora Ci sie nie podoba... rozumiem ze chcesz zeby nie wcinaly Ci sie partycje z drugiego dysku miedzy pierwsze... jesli tak to ja robilem tak... jak juz napisalem uruchamaiasz komputer z 2 dyskami... nastepnie wchodzi do mojego komputera --> wlasciwosci --> dyski --> wybierasz dysk z kieszeni --> wlasciwosci --> zaznaczasz opcje dysk wymienny --> potem trzeba chyba zrestartowac zeby opcja zmien literke dysku wymiennego ktura jest tuz ponizej opcji "dysk wymienny" sie podswietlila do zmiany... i potem juz po restarcie ta opcja powinna byc dostepna i zmieniasz sobie literke na np "x" ![]() mam nadzieje ze o to chodzilo... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
Dzieje się tak dlatego że na tym wyjmowalnym dysku masz partycję aktywną, a windows98 jest taki dziwny że pierwsze litery takim przypisuje. Mam jeden sposób że na tym wyjmowalnym dysku usuwam partycje fdiskiem (pod windowsem) i zakładam nową ale nie podstawową tylko rozszerzoną. Wtedy windows zawsze bedzie dawał ten dysk na koniec. Jest jedna wada. Jeśli będziesz chciał zainstalować na niego system to ponowna zabawa fdiskiem bedzie nieunikniona
![]() |
|
|