![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 | |||||||
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Nie muszę chyba pisać o zagrożeniach jakie z tego wynikają... Cytat:
Cytat:
Takie konto do (20?) adresów email jest za darmo. Cytat:
Cytat:
Po pierwsze jako jeden z pierwszych portali pocztowych wprowadził dostęp via IMAP - rewelacyjna sprawa na dostęp do skrzynki. Filtr antyspamowy, brak dodawanych reklam do wiadomości(o2 chyba tutaj góruje ![]() To wszystko masz za darmo! Cytat:
Zresztą jak dla mnie powinny się upowszechnić serwisy OpenID - jeden ID i logujesz się gdzie chcesz, co prawda wiążą się z tym nowe zagrożenia ale to temat na inną dyskusję. Cytat:
![]() Podsumowując, do Googla można się przyczepić do wielu rzeczy, jednak blokowanie raz użytych loginów to moim zdaniem świetne rozwiązanie. Znacząco zmniejsza ilość loginów jednak każdy kij ma dwa końce - nie ma idealnego rozwiązania tak aby 100% osób była zadowolona.
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
domenę "abonujesz" na rok z opcją pierwszeństwa przy przedłużeniu (niektóre domeny na min. 2-3 lata). Przedłużenie jest zawsze płatne (chyba nie ma ani jednej domeny z jednorazową płatnością na "całe życie"). Przy egzotycznych domenach warto wczytać się w zasady, kto może przejąć domenę, jakie są reguły przedłużania itd itp - bo oprócz globalnych zasad ICANN, wiele zależy od lokalnych partnerów. Na darmowy DNS możesz delegować domenę od razu po jej uaktywnieniu przez registrara, nie musisz czekać końca umowy (chyba, że jakiś cudaczny registrar, ale tego to chyba nikt już nie blokuje....). Tutaj zdaje się pomieszałeś z możliwością zmiany registrara przy końcu umowy. Registrarzy zazwyczaj mają własne DNS, dostępne gratis dla klientów. Czy warto przenosić na free DNS czy w ogóle inny DNS, to zależy od konkretnego przypadku. Zazwyczaj warto i można jeszcze rozbić obsługę na 2-3 operatorów (np. primary NS, secondary NS + mirror). Grunt, że dobry DNS można uzyskać za darmo w dobrej jakości. 50 skrzynek pocztowych + 30 aliasów na każdą z tych skrzynek, co daje razem 1500 adresów. ![]() Jednym z nowych ficzerów (od tej aktualizacji miesiąc temu) jest możliwość wpięcia wielu domen. Stąd 1500 należy pomnożyć przez ilość domen ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |||||
Forumator
Data rejestracji: 11.09.2006
![]() ![]() |
Jeszcze odniosę się do kilku stwierdzeń z twojej strony andy.
Cytat:
Jak jakiegoś serwisu nie używasz to na bank kiedyś zapomnisz hasła do niego. Skoro usunąłeś lub porzucasz adres e-mail to dla mnie jest niezrozumiałe, żeby blokować ten login. Nawet gdybyś po iluś tam miesiącach chciał mieć dostęp do czegoś gdzie się rejestrowałeś, a tego maila nie używałeś to i tak nie będziesz miał do niego dostępu. Każdy z serwisów mailowych usuwa konto po iluś tam miesiącach, nawet Google (9 m-cy bez logowania i żegnasz się z kontem). Cytat:
Cytat:
Wiem, że jest oferowane za darmo, ale razi mnie ta ignorancja Google wobec właśnie tych darmowych użytkowników. Tak ma być i już. To ich złota zasada. Nie dziwni mnie to, po prostu wspomniałem o tej samej zasadzie. Cytat:
Cytat:
Nie piszę tutaj o natychmiastowym przywróceniu nieużywanych loginów, może to być po 2-3 latach, ale po prostu żeby była taka możliwość. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Co zrobić z tematem POLITYKA? | Bartez | Propozycje, sugestie, błędy forum | 127 | 14.10.2010 07:15 |
Wieszający się komputer. Różne BSOD, Brak pomysłów | silent22 | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 18 | 17.04.2009 16:33 |
Tajne centrum serwerowe Google | MacGyver | Off topic | 13 | 25.06.2006 21:52 |
G-Drive na google | mallow | Off topic | 22 | 26.04.2006 22:39 |
Google suggest czyli sugestie wyszukiwarki :) | Air | Off topic | 5 | 14.12.2004 20:01 |