Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
19.07.2006, 12:50 | #16 |
Guru
Data rejestracji: 14.10.2005
|
Do poczytania jeszcze:
Rezczpospolita, Gazeta.pl - Max Cegielski zwolniony z radia za uwagę o LPR, Gazeta.pl - Po "Masali" Maksa Cegielskiego znikają z Radia BIS inne audycje heh juz nawet ktos piosenke napisal... http://naprawde.duze.pe.patrz.pl/
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
19.07.2006, 13:36 | #17 |
Cogito ergo doleo
Data rejestracji: 24.04.2005
|
Osobiście nigdy nie słuchałem radia BIS, ale niestety proces nasilania się cenzury można zaobserwować "gołym okiem". Jakiś czas temu na Śląsku zamilkło inne radio skierowane do młodych ludzi - RockRadio. Też było mnóstwo apeli, petycji, w obronie wypowiadali się nawet znani muzycy (m.in. Myslovitz), ale nic nie pomogło - KRRiT nie przedłużyła koncesji. Bardzo nie podoba mi się to, że obecnie w Polsce wszystko co jest inne oznacza gorsze i czyni się starania żeby to usunąć
|
19.07.2006, 14:03 | #18 | |
Człekokształtny
Data rejestracji: 27.12.2004
|
Cytat:
A fakty przemawiają na niekorzyść LPR czy Ci się to podoba czy nie. To wśród polityków tej partii i jej młodzieżówki wykryto najwięcej powiązań faszystowskich. Żeby daleko nie szukać: Farfał, Sielatycki
19.07.2006, 14:41 | #19 | ||
Forumator
Data rejestracji: 24.01.2005
|
Cytat:
Tego typu kwestie załatwia się w sądzie. Odnoszę wrażenie, że większość słuchaczy RM to wrogowie tej rozgłowśni, tak dobrze wiecie co się tam mówi. W Polsce nie ma dobrych mediów. To dotyczy także Rydzykowych mediów. Mamy nie tylko fatalne audycje muzyczne, kiepskie filmy, lecz również marną publicystykę i informację. Niestety! Czy Farfal ma wyrok? Zgodnie z art. 13 Konstytucji RP w Polsce żadna organizacja nie może głosić m.in. faszyzmu. Jeżeli głosi to podaj do sądu. Proszę bardzo. Cytat:
Po drugie: warto przypomnieć, że ta rozgłośnia zniknęła prawie trzy lata temu, czyli za rządów Leszka Millera i poprzedniej KRRiT. To tak, żeby nie wprowadzać ludzi w błąd. Pozdrawiam Adach |
||
19.07.2006, 15:56 | #20 | ||
Człekokształtny
|
Cytat:
Przyk***322;ad***243;w jest du***380;o, co ciekawe niekt***243;re spisa***322;em. Podczas kampanii prezydenckiej zapraszano r***243;***380;nych "ekspert***243;w" i np. przy Borowskim pad***322;o zdanie, ***380;e jego kandydatur***281; nale***380;y przekre***347;li***263; ze wzgl***281;du na ***380;ydowskie korzenie. W drugiej turze by***322;o zdanie (mam zapisane): "do wyboru mamy m***281;***380;a stanu i s***322;u***380;alczyka Brukseli. Po g***322;osowaniu ka***380;dy niech zrobi rachunek sumienia i przemy***347;li to czy mo***380;e o sobie m***243;wi***263;, ***380;e jest prawdziwym Polakiem czy wr***281;cz przeciwnie..." O Gazecie Wyborczej m***243;wiono, ***380;e czytaj***261; j***261; ***379;ydzi i masoni.. By***322;o te***380; zdanie, ***380;e Kuro***324; macza***322; palce w zbrodniach stalinowskich a co maj***261; powiedzie***263; ludzie, kt***243;rzy oddali swe oszcz***281;dno***347;ci na ratowanie stoczni? Ma***322;o? Cytat:
Koniec dyskusji z mojej strony
Seny, pit i collons! Ostatnio zmieniany przez Prezesik : 19.07.2006 o godz. 15:59 |
||
19.07.2006, 16:28 | #21 | |
Guru
|
Teraz to juz chyba po radiu. Odchodzi coraz wiecej pracownikow...
Cytat:
19.07.2006, 17:42 | #22 | ||||||
Forumator
|
Cytat:
Cytat:
"...Dobrze jest wiedzieć, jeżeli się rozmawia z osobą polityczną, kim ona jest, skąd się wywodzi, jakie są jej korzenie ideowe, jakie są jej korzenie społeczne, itd." fragment wywiadu z dnia 13.10.2005. - Radio Zet. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
To może Samoobrona, SLD i PO to partie pijaków, bo ich posłów dorwano na jazdę na "podwójnym gazie". Pozdrawiam Adach |
||||||
19.07.2006, 18:11 | #23 | ||||||
Człekokształtny
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie będę już pisał na ten temat, bo szkoda naszych nerwów. Ani ja nie przekonam Ciebie, ani Ty mnie. Cytat:
19.07.2006, 18:25 | #24 |
Poważny używkownik
Data rejestracji: 16.02.2005
|
Ja mogę twierdzić, że wszyscy na tym forum są kosmitami, albo agentami rządowymi, którzy chcą wysondować mój mózg - udowodnij, że tak nie jest (ja i tak wiem swoje - wy spryciarze ).
Rozumny człowiek będzie opierał się na jakichś przesłankach i logicznym łączeniu faktów. To, że ktoś coś powiedział (z głębokim przekonaniem w głosie, bo może nawet wierzył w to co mówił) niczego nie dowodzi. To, ze nikt do Rydzyka nie ma żalu o defraudacje wynika z fanatycznego zaufania jakim go darzą słuchacze, co nie jest usprawiedliwieniem faktu. Dobra, tyle na ten temat. BIS podzieli chyba losy Radiostacji, która kiedyś (jeszcze 4 lata temu około - przed przejęciem przez "Zetkę") była jedyną i ciekawą alternatywą wobec jednolitej papki (pomijam tu trójkę która trzyma dobry poziom od dawna) serwowanej w każdym radiu. Nie przyrównuje tu Radiostacji do RMF'ów itp., ale w moich oczach zmiany które tam nastapiły były bardzo przykre. Teraz jedynym radiem, które będzie się wyróżniać przy przeszukiwaniu stacji będzie RM
19.07.2006, 19:25 | #25 | |||||||
Forumator
|
Cytat:
Dla mnie to ma znaczenie. Nie wiem jaką domieszkę krwi żydowskiej ma Borowski. Jeżeli to jest "kilka kropel" to nie ma problemu. Jezeli 2 litry to dla mnie już dyskwalifikuje takiego kandydata. Choć być może na takiego głosowałbym w wyborach parlamentarnych. Tutaj liczyłyby sie inne kryteria. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moja ciotka w zasadzie codziennie słucha RM, dała również pieniądze. Mogę o niej powiedzieć, że jest żarliwą katoliczką. Natomiast fanatyzm, ogłupienie. Tak apropo głosowała na Tuska. Równie dobrze, mogę generalizować i powiedzieć o każdym czytelniku GW, że jest ogłupionym, fanatycznym wyznawcą Michnika. Cytat:
Nareszcie powrót do tematu. Radiostacja to była naprawdę ciekawa jak nazywała się Rozgłośnia Harcerska. Stacji radiowych jest dużo nie przesadzaj. Jak już wyżej pisałem - zazwyczaj ogarnięte przez papkę. Czy wiesz już jaka będzie oferta muzyczna R. BIS? BYć może to już nie będzie radio dla Ciebie, ale może ktoś inny, kto dotychczas był ignorowany skorzysta. Z innej strony może okazać się, że masz rację i teraz to tam będzie tylko papka. Należy mieć nadzieję, że nie! Pozdrawiam Adach |
|||||||
19.07.2006, 19:37 | #26 | |||
Guru
|
Cytat:
Tak mozna wyczytac nawet z zapowiedzi samego Sobali. (buc... nie jestem jego ziomkiem) Cytat:
Cytat:
19.07.2006, 20:13 | #27 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
|
Być może upadek Radia Bis wpisuje się w ogólny upadek mediów w Polsce. Przecież "format" króluje. Poza tym, radia odchodzą dziś od poruszania poważnych tematów , na rzecz muzyki i informacji sensacyjnej, aczkolwiek "bezpiecznej". Ma to być po prostu papka. Tylko do niej reklamodawcy podczepią reklamy. Kto podczepi reklamę do hardcoru albo audycji prowadzonej przez lewaka, gadającego na rząd ? Nie trzeba cenzurować, mniejsze wpływy z reklam ocenzurują same.
Zwróćcie uwagę na słowa "muzykę będzie dobierał komputer". To są playlisty po prostu z kawałkami oldies goldies, czyli z serii "lubimy muzykę, ktorą już słyszelismy". To normalna zasada bezpiecznego formatu. W Trójce, za rządów LSD jeszcze , też wyrugowano muzykę elektroniczną (audycje były co tydzień, w dobrej porze). Potem została jedna na miesiąc o 2 w nocy. Zabroniono też puszczania zachodniej el_muzy. I na pewno nie był to prawicowy zamach. Ostatnio zmieniany przez Jabba the Hutt : 19.07.2006 o godz. 20:17 |
19.07.2006, 20:20 | #28 |
Guru
Data rejestracji: 13.02.2003
|
Szkoda tego całego zajścia komentować...
A tak lubiałem "mocne nocne"...
19.07.2006, 20:31 | #29 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
|
Cytat:
Co do tematu, to radia nie słuchałem, ale zaczynam się zastanawiać, czy właśnie celem rządzących nie jest stworzenie ogłupionego społeczeństwa. Bo jednak ludzie myślący, zdolni do własnego zdania i krytyki są niebezpieczni, a bezmyślna masa zaakceptuje prawie wszystko, co się z nią robi.. Tym samym zlikwidować należy wszystko, co się wyróżnia, a pozostawić jedynie jednolitą papkę dla wszystkich..
19.07.2006, 22:10 | #30 | |||||
Guru
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
- Conan, what is best in life? - To crush your enemies, see them driven before you... and to hear the lamentation of their women! Ostatnio zmieniany przez Qbi@k : 19.07.2006 o godz. 22:12 |
|||||
Opcje związane z dyskusją | |
Tryby wyświetlania | |
|
|