![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 | |
ClassicGOD
Data rejestracji: 24.02.2004
![]() |
Cytat:
Ja wiem ze wiekszosc to prawda ale spora czesc to naciagane lub ukoloryzowane fakty ![]() ![]() Pozatym pokazuja sie wlasnie ekrany LCD z podswietleniem led - nie dosc ze maja porownywalna z plasma glebie czerni to jeszcze pobor mocy o wiele mniejszy. Ja nie pisze ze LCD jest lepszy ale ze ma swoje zalety a plasmy nie sa pozbawione wad ![]() Niedlugo do walki plaskich paneli wkroszy oLed i wszystkie zalety plasmy czy lcd znikna jak fatamorgana.
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 | ||
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
o kolejny vip swoje pytania zadaje
![]() rycho@ ci juz podal jak szukac nie umiesz http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...ght=lcd+plazma Cytat:
LCD tez sie wypala <- lampy ktore podswietlaja matryce ![]() a co do firm to wykreslil bym tylko LG (plazmy robia tragiczne) a za niego wpisal Samsung'a demek@ nie ma co go tam zapraszac bo by sie nie chcial wyniesc REi@ ty nasz inzynierze a zastanawiales sie czemu takiej medialnej papki nie robia producenci LCD? ![]() simple - bo by nie mieli co napisac na korzysc LCD'kow ![]() ! edit Cytat:
![]() Ostatnio zmieniany przez AleX69 : 20.02.2007 o godz. 08:31 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
ClassicGOD
![]() |
Sie fanboje plazmy znalezli
![]() Niestety panowie - niezalezne zrodla i testy mowia co innego niz wasza super stronka // ulotka reklamowa ![]() Zebysmy sie zrozumieli - nie faworyzuje zadnej z tych technologi ale nie moge patrzec jak komus kto oczekuje rzetelnych informacji podsowa sie papke dla niemowlat. Kolejnym przkladem jest zywotnosc - fakt wspolczesne plazmy maja 60tys godzin (oczywiscie mowa o warunkach laboratoryjnych) ale aktualnie LCD osiagaja po 80tys h o czym stronka tajemniczo nie wspomina. Jak na moj gust walka miedzy technologiami jest wyrownana, co chwile jeden z standardow zdobywa przewage nad drugim i to pewnie szybko sie nie zmieni.
![]() |
#19 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ciekawe, kt***243;ra cz***281;***347;***263; W***322;adcy Pier***347;cieni zosta***322;a u***380;yta do testu?
![]() bo ostatnia jest strasznie ciemna a lcd bierze i tak tyle samo pr***261;du przy takim filmie - w przeciwie***324;stwie do plazmy ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
ClassicGOD
![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]() PS. Ja nie mam zadnego z tych tv, mam za to znajomych z lcd i plazmami i mam jako takie prowonanie - mnie jakos bardziej ciagna nowe tv laser rear-projection bo obraz daja niesamowity w pelnym HD a przy tym kosztuja ulamek tego co plazma o podobnych mozliwosciach - faktem jest za to ze zajmuja duzo miejsca.
![]() God's Final Message to His Creation: "We apologise for the inconvenience" Ostatnio zmieniany przez REi : 20.02.2007 o godz. 09:32 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Cytat:
jesli to takie same fakty jak ze oled juz puka do drzwi ... to nie wprowadzaj forumowiczow w blad co za roznica czy 60.000h czy 80.000h? <- co za roznica czy bierze wiecej czy mniej pradu? <- w skali roku to doplata okolo 80-100,- do rachunku jesli to dla ciebie za duzo to mniej ogladaj oszczedzaj prad ludzie mieli zyrandole na 6 zarowek po 60watt i sie nie zastanawiali ile placa stare przyslowie pszczol mowi: jak kogos stac na wodke to stac go na zagryche najwazniejszy jest tu odbior/jakosci obrazu ... a plazma bije na glowe lcd czy projektory wielka filozfia ... idziesz do sklepu wybierasz dwa ineteresujace cie panele np LCD i plazme podlaczasz odtwarzacz np Panasonic DVD-S99 po componencie <- i porownujesz obraz ... po co tu latac po internecie i czytac suche dane
![]() |
![]() |
#22 | |||||
ClassicGOD
![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Plazmy maja dobra jakosc obrazu ale widzialem LCD ktore jakosciowo plazmy zostawialy w tyle ale oczywiscie LCD jest technologia drozsza tylko pytanie brzmi - zalezy nam na kosztach czy na jakosci. PS. TAK Plazmy maja lepszy stosunek Cena/Jakosc niz LCD!
![]() God's Final Message to His Creation: "We apologise for the inconvenience" Ostatnio zmieniany przez REi : 20.02.2007 o godz. 09:56 |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
PiwoWar
Data rejestracji: 01.12.2003
![]() |
Cytat:
ciekawe czemu nie napisano o rozdzielczości obu typów paneli? plazma ma niższą rozdzielczość niż lcd. osobiście nie widziałem plazmy o rozdzielczości powyżej ~1024x600, zwykle jest to coś w okolicy ~800x450. jak to sie ma do LCD z ~1300x800?
![]() |
![]() |
#24 | |||
jesli podpierasz sie jakimis danymi wypadalo by podac ich zrodlo
a nie "uzyj google" ... technologii oled niewiele brakuje? tak samo jak technologi sed dwa egzemplarze/prototypy sa pokazywane na targach od dwoch lat i na 99% nie pojawia sie kolejne http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=5708 a mialo byc tak rewelacyjnie a co to za technologia LRPTV?! ![]() Cytat:
wiekszosc jest dostepna w duzych sklepach rtv.agd ... Cytat:
LCD oczywiscie ze to technologia drozsza bo nie jest produkowana w jednej fabryce jak plazma i tak juz pozostanie ... jakosc ponad wszystko jedyna wada plazmy to ze musi byc duzzzaaaa ... dla mnie to akurat nie wada ![]() Igloo@ tak mowia tylko ci co nie widzieli i nie porownywali obu technologii kupia LCD a potem placza ![]() Cytat:
a plazmy 'domowe' (tanie) maja rozdzielczosc 1024x768 wyswietlania a nie jak blednie napisales 1024x600 plazma oczywiscie 'domowa' wyswietli ci 720p a 1080 juz niestety z 'i' wiaze sie to niestety z technologia plazmy (wielkosc punktu) by wyswietlic obraz 1080p na plazmie potrzebny by byl panel o przekatnej okolo 65 cali (1920x1080)
![]() |
![]() |
#25 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
alex sa plazmy 50 cali full hd
![]() co do twierdzen, ze ta strona to tylko marketingowy chlam - dlaczego producenci lcd schowali glowy w piach a nie odpowiedzieli na klamstwa? - dlaczego sony tak szumnie zrezygnowalo z produkcji plazmy a teraz do niej wraca? moge zadac wiecej pytan ![]() a teraz cos innego zamiast lcd albo plazmy wzialbym...... http://digitalo.pl/product_info.php/products_id/1064 toto ![]()
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
demek - przesta***324; denerwowa***263; biednych ludzi***243;w
![]() moje zdanie jest takie: ogl***261;da***322;em kilka dni temu telewizory lcd, z g***243;rnej p***243;***322;ki naprawd***281; daj***261; rad***281; (zero efekt***243;w rozmycia - ja nie widz***281;), ale za te pieni***261;dze mo***380;na mie***263; wi***281;ksz***261; i starsz***261; plazm***281;, kt***243;ra tak samo, jak nie lepiej daje rad***281;, wi***281;c problem dla mnie otwarty jest dalej. wszystko zale***380;y te***380; od tego ile si***281; kasy ma... |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
ClassicGOD
![]() |
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Prawda jest taka ze pod wzgledem jakosci obrazu to dobre lcd traca do plazm tylko pod wzgledem glebi czerni co sie niedlugo dzieki podswietleniu led zmieni. LCD ze wzgledu na dokladnosc i koszty produkcji nadaja sie do zastosowan profesjonalnych - jak np monitory PC natomiast na TV bardziej nadaja sie plazmy ale jak juz pisalem niektore bzdety co ludzie wygaduja na temat plazma vs lcd przyprawiaja o bol glowy.
![]() |
![]() |
#28 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Najbardziej smiesza mnie ludzie co mowia, ze cos jest be, a w zyciu tego na oczy nie widzieli / nie testowali dluzej niz kilkanascie minut :-).
LCD - jak chcesz "plaszczaka", a nie masz za duzo kasy Plazma - jak chcesz "plaszczaka" o bdb jakosci obrazu i masz zasobny portfel (juz nie tak jak kilka lat temu, ale plazmy z wyzszych polek wciaz sie cenia). pzdr. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |||||
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
tv z gornej polki? szczerze mowiac to dzis juz sam nie wiem co jest gorna polka bo xoro,amoi produkowane w chinach niczym nie ustepuja drogim modelom a maja jeszcze wiecej zlacz i pozyteczne dodatki Cytat:
jak to kogo? przeciez mowili, ze ida w lcd bo plazma nie dorowna w niczym lcd, nagle zmienili zdanie czy powiedzieli bzdety? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM Ostatnio zmieniany przez demek : 20.02.2007 o godz. 14:30 |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Wyrejestrowany
Data rejestracji: 10.07.2002
![]() |
ehh i znowu musz***281; si***281; zgodzi***263; z REi'em (robie to ostatnio cz***281;sto)
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|