Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 20.02.2007, 08:24   #16
REi
ClassicGOD

Data rejestracji: 24.02.2004
REi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez demek Podgląd Wiadomości
srutu tutu majtki z drutu

przejedz do mnie do wojewodztwa londynskiego, pokaze ci, ze wiekszosc to prawda, nie jestem w stanie zaprezentowac tylko testow dlugoterminowych
srutu tutu majtki z drutu
Ja wiem ze wiekszosc to prawda ale spora czesc to naciagane lub ukoloryzowane fakty np pobor mocy - film wladca pierscieni (uzyty tam za przyklad) to wg testow roznica sredniego poboru rzedu 40 wat (200W LCD vs 240W plasma przy 32 calowych tv z 720p zdaje sie) oba ekrany tej samej firmy i o podobnych parametrach. Owszem to nie jakas super roznica ale to tez zdecydowanie nie "nic" o ktorym pisze owa stronka
Pozatym pokazuja sie wlasnie ekrany LCD z podswietleniem led - nie dosc ze maja porownywalna z plasma glebie czerni to jeszcze pobor mocy o wiele mniejszy.
Ja nie pisze ze LCD jest lepszy ale ze ma swoje zalety a plasmy nie sa pozbawione wad
Niedlugo do walki plaskich paneli wkroszy oLed i wszystkie zalety plasmy czy lcd znikna jak fatamorgana.

God's Final Message to His Creation: "We apologise for the inconvenience"
REi jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 20.02.2007, 08:28   #17
AleX69
.::MaNNErS:SuCk::.

Data rejestracji: 25.02.2004
AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
o kolejny vip swoje pytania zadaje
rycho@ ci juz podal jak szukac nie umiesz
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...ght=lcd+plazma

Cytat:
Napisany przez ark_fx Podgląd Wiadomości
Czyli wszystko wskazuje na plazme.Modele LG,Panasonic, Pioneer.Ale patrz***261;c na por***243;wnanie kt***243;re sobie porobi***322;em
PLAZMA
+ Natychmiastowy czas reakcji
+ Wysoki kontrast i jako***347;***263; kolor***243;w pod ka***380;dym k***261;tem patrzenia
- Wypalanie si***281; ekranu ( patrze***263; na systemy oszcz***281;dzaj***261;ce ekran )

LCD
-Wolny czas reakcji ( smu***380;enie przy szybkich scenach nawet przy szybkich czasach)
- Utrata kontrastu i jako***347;ci kolor***243;w pod k***261;tem wi***281;kszym ni***380; 45***176;
+ Nie wypala si***281; ekran

...mo***380;e kto***347; poda***263; modele kt***243;rych szukac w sklepie.Moze kto***347; ma w domu i mo***380;e co***347; wi***281;cej powiedzie***263; ?
macie jakies kompleksy z tym wypalaniem ... przecie to bedzie jak pisal smartek@ bedzie za 10 lat
LCD tez sie wypala <- lampy ktore podswietlaja matryce

a co do firm to wykreslil bym tylko LG (plazmy robia tragiczne) a za niego wpisal Samsung'a

Cytat:
Napisany przez REi Podgląd Wiadomości
Fajna marketingowa papka
demek@ nie ma co go tam zapraszac bo by sie nie chcial wyniesc
REi@ ty nasz inzynierze a zastanawiales sie czemu takiej medialnej papki nie robia producenci LCD?
simple - bo by nie mieli co napisac na korzysc LCD'kow

! edit
Cytat:
Pozatym pokazuja sie wlasnie ekrany LCD z podswietleniem led - nie dosc ze maja porownywalna z plasma glebie czerni to jeszcze pobor mocy o wiele mniejszy.
Ja nie pisze ze LCD jest lepszy ale ze ma swoje zalety a plasmy nie sa pozbawione wad
Niedlugo do walki plaskich paneli wkroszy oLed i wszystkie zalety plasmy czy lcd znikna jak fatamorgana.
bzddddddddddduuuuuuuuuraaaaaaaaaa

Ostatnio zmieniany przez AleX69 : 20.02.2007 o godz. 08:31
AleX69 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.02.2007, 08:58   #18
REi
ClassicGOD

Sie fanboje plazmy znalezli
Niestety panowie - niezalezne zrodla i testy mowia co innego niz wasza super stronka // ulotka reklamowa Opieranie sie na "faktach" na niej podanych jest conajmniej smieszne a i sama stronka przekona tylko ludzi ktorzy nie potrafia lub nie chce im sie poszukac rzetelnych faktow na nacie.
Zebysmy sie zrozumieli - nie faworyzuje zadnej z tych technologi ale nie moge patrzec jak komus kto oczekuje rzetelnych informacji podsowa sie papke dla niemowlat.
Kolejnym przkladem jest zywotnosc - fakt wspolczesne plazmy maja 60tys godzin (oczywiscie mowa o warunkach laboratoryjnych) ale aktualnie LCD osiagaja po 80tys h o czym stronka tajemniczo nie wspomina.
Jak na moj gust walka miedzy technologiami jest wyrownana, co chwile jeden z standardow zdobywa przewage nad drugim i to pewnie szybko sie nie zmieni.

Stary 20.02.2007, 09:00   #19
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
ciekawe, kt***243;ra cz***281;***347;***263; W***322;adcy Pier***347;cieni zosta***322;a u***380;yta do testu?

bo ostatnia jest strasznie ciemna a lcd bierze i tak tyle samo pr***261;du przy takim filmie - w przeciwie***324;stwie do plazmy
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.02.2007, 09:25   #20
REi
ClassicGOD

Cytat:
Napisany przez ed hunter Podgląd Wiadomości
ciekawe, kt***243;ra cz***281;***347;***263; W***322;adcy Pier***347;cieni zosta***322;a u***380;yta do testu?

bo ostatnia jest strasznie ciemna a lcd bierze i tak tyle samo pr***261;du przy takim filmie - w przeciwie***324;stwie do plazmy
Mozliwe Test o ktorym pisalem mowil o czesci 1 tam jest kolorowo i w miare jasno

PS. Ja nie mam zadnego z tych tv, mam za to znajomych z lcd i plazmami i mam jako takie prowonanie - mnie jakos bardziej ciagna nowe tv laser rear-projection bo obraz daja niesamowity w pelnym HD a przy tym kosztuja ulamek tego co plazma o podobnych mozliwosciach - faktem jest za to ze zajmuja duzo miejsca.

Ostatnio zmieniany przez REi : 20.02.2007 o godz. 09:32
Stary 20.02.2007, 09:26   #21
AleX69

AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Sie fanboje plazmy znalezli
Niestety panowie - niezalezne zrodla i testy mowia co innego niz wasza super stronka // ulotka reklamowa Opieranie sie na "faktach" na niej podanych jest conajmniej smieszne a i sama stronka przekona tylko ludzi ktorzy nie potrafia lub nie chce im sie poszukac rzetelnych faktow na nacie.
Zebysmy sie zrozumieli - nie faworyzuje zadnej z tych technologi ale nie moge patrzec jak komus kto oczekuje rzetelnych informacji podsowa sie papke dla niemowlat.
Kolejnym przkladem jest zywotnosc - fakt wspolczesne plazmy maja 60tys godzin (oczywiscie mowa o warunkach laboratoryjnych) ale aktualnie LCD osiagaja po 80tys h o czym stronka tajemniczo nie wspomina.
Jak na moj gust walka miedzy technologiami jest wyrownana, co chwile jeden z standardow zdobywa przewage nad drugim i to pewnie szybko sie nie zmieni.
a gdzie te rzetelne fakty? podaj fakty a nie wyssane stwierdzenie "labolatoryjne"
jesli to takie same fakty jak ze oled juz puka do drzwi ... to nie wprowadzaj forumowiczow w blad

co za roznica czy 60.000h czy 80.000h? <-
co za roznica czy bierze wiecej czy mniej pradu? <- w skali roku to doplata okolo 80-100,- do rachunku
jesli to dla ciebie za duzo to mniej ogladaj oszczedzaj prad
ludzie mieli zyrandole na 6 zarowek po 60watt i sie nie zastanawiali
ile placa
stare przyslowie pszczol mowi:
jak kogos stac na wodke to stac go na zagryche

najwazniejszy jest tu odbior/jakosci obrazu ... a plazma bije na glowe lcd czy projektory

wielka filozfia ...
idziesz do sklepu wybierasz dwa ineteresujace cie panele np LCD i plazme
podlaczasz odtwarzacz np Panasonic DVD-S99 po componencie <- i porownujesz obraz
... po co tu latac po internecie i czytac suche dane
Stary 20.02.2007, 09:47   #22
REi
ClassicGOD

Cytat:
Napisany przez AleX69 Podgląd Wiadomości
a gdzie te rzetelne fakty? podaj fakty a nie wyssane stwierdzenie "labolatoryjne"
Wystarczy uzyc google.
Cytat:
jesli to takie same fakty jak ze oled juz puka do drzwi ... to nie wprowadzaj forumowiczow w blad
Technologi oled juz nie wiele brakuje do osiagniecia zywotnosci starszych plazm wiec niedlugo pojawia sie na rynku - oczywiscie nie mowie tu o paru tygodniach bo jak wiadomo wprowadzenie noeych technologi trwa ale klika firm w tym sony juz pokazalo dzialajace modele na targach CES
Cytat:
co za roznica czy 60.000h czy 80.000h? <-
co za roznica czy bierze wiecej czy mniej pradu? <- w skali roku to doplata okolo 80-100,- do rachunku
jesli to dla ciebie za duzo to mniej ogladaj oszczedzaj prad
ludzie mieli zyrandole na 6 zarowek po 60watt i sie nie zastanawiali
ile placa
stare przyslowie pszczol mowi:
jak kogos stac na wodke to stac go na zagryche
Ale ja nie pisze ze to wielka roznica tylko demetuje wasze twierdzenia jako ze roznicy nie ma zadnej!
Cytat:
najwazniejszy jest tu odbior/jakosci obrazu ... a plazma bije na glowe lcd czy projektory
Zalezy od przedzialu cenowego i technologi LRPTV ma swietna jakosc obrazu i to nie jest moje wymyslone twierdzenie, tak samo jak to ze dobry LCD ma rownie dobra co plazma jakosc obrazu.
Cytat:
wielka filozfia ...
idziesz do sklepu wybierasz dwa ineteresujace cie panele np LCD i plazme
podlaczasz odtwarzacz np Panasonic DVD-S99 po componencie <- i porownujesz obraz
... po co tu latac po internecie i czytac suche dane
to teraz idz do sklepu co ma w ofercie drozsze modele - wiem w pl taki sklep trudno znalesc.

Plazmy maja dobra jakosc obrazu ale widzialem LCD ktore jakosciowo plazmy zostawialy w tyle ale oczywiscie LCD jest technologia drozsza tylko pytanie brzmi - zalezy nam na kosztach czy na jakosci.

PS. TAK Plazmy maja lepszy stosunek Cena/Jakosc niz LCD!

Ostatnio zmieniany przez REi : 20.02.2007 o godz. 09:56
Stary 20.02.2007, 10:03   #23
Igloo
PiwoWar

Data rejestracji: 01.12.2003
Igloo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Smartek Podgląd Wiadomości
marketingowe bzdety.
ciekawe czemu nie napisano o rozdzielczości obu typów paneli?
plazma ma niższą rozdzielczość niż lcd. osobiście nie widziałem plazmy o rozdzielczości powyżej ~1024x600, zwykle jest to coś w okolicy ~800x450. jak to sie ma do LCD z ~1300x800?

darmowa muzyka

http://rtfm.killfile.pl/
Igloo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.02.2007, 11:08   #24
AleX69

jesli podpierasz sie jakimis danymi wypadalo by podac ich zrodlo
a nie "uzyj google" ...

technologii oled niewiele brakuje? tak samo jak technologi sed
dwa egzemplarze/prototypy sa pokazywane na targach od dwoch lat
i na 99% nie pojawia sie kolejne
http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=5708
a mialo byc tak rewelacyjnie

a co to za technologia LRPTV?!

Cytat:
to teraz idz do sklepu co ma w ofercie drozsze modele - wiem w pl taki sklep trudno znalesc.
no ale czego mam tam szukac?
wiekszosc jest dostepna w duzych sklepach rtv.agd ...

Cytat:
Plazmy maja dobra jakosc obrazu ale widzialem LCD ktore jakosciowo plazmy zostawialy w tyle ale oczywiscie LCD jest technologia drozsza tylko pytanie brzmi - zalezy nam na kosztach czy na jakosci.

PS. TAK Plazmy maja lepszy stosunek Cena/Jakosc niz LCD!
koszty? ja chce ogladac film z dvd 625p(576) w jakosci swiecenia porownywalnej do CRT

LCD oczywiscie ze to technologia drozsza bo nie jest produkowana w jednej fabryce jak plazma
i tak juz pozostanie ... jakosc ponad wszystko
jedyna wada plazmy to ze musi byc duzzzaaaa ... dla mnie to akurat nie wada

Igloo@ tak mowia tylko ci co nie widzieli i nie porownywali obu technologii
kupia LCD a potem placza
Cytat:
Witam,
od niedawne mam telewizor LCD i kino domowe Samsunga. Nigdy wcześniej nie oglądałem dvd na lcd. Teraz mam pewien kłopot. Otóż przy przez większą część oglądanych filmów wszystko jest ok (obraz jest przepiękny), kiedy jednak dochodzi do scen ciemniejszych, wtedy telewizor jakoś kiepsko sobie radzi z obszarami tonalnych przejść kolorystycznych. Innymi słowy - kiedy jest ciemno i scena obfituje w mało konkretne kształty (np. mgła nocą smile.gif), to obraz zaczyna nieco wariować.
Nie wiem, może jestem przewrażliwiony, może to normalne w telewizorach lcd. Bardzo proszę o pomoc, bo jeśli to nie jest normalne, to będę musiał dzwonić do serwisu.
http://hdtvpolska.com/index.php?showtopic=3910

a plazmy 'domowe' (tanie) maja rozdzielczosc 1024x768 wyswietlania a nie jak blednie napisales 1024x600
plazma oczywiscie 'domowa' wyswietli ci 720p a 1080 juz niestety z 'i'
wiaze sie to niestety z technologia plazmy (wielkosc punktu)
by wyswietlic obraz 1080p na plazmie potrzebny by byl panel o przekatnej okolo 65 cali (1920x1080)
Stary 20.02.2007, 13:51   #25
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

Data rejestracji: 22.03.2005
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
alex sa plazmy 50 cali full hd i na mniejsze raczej nie ma co liczyc do 1920x1080

co do twierdzen, ze ta strona to tylko marketingowy chlam
- dlaczego producenci lcd schowali glowy w piach a nie odpowiedzieli na klamstwa?
- dlaczego sony tak szumnie zrezygnowalo z produkcji plazmy a teraz do niej wraca?

moge zadac wiecej pytan

a teraz cos innego
zamiast lcd albo plazmy wzialbym......
http://digitalo.pl/product_info.php/products_id/1064

toto
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.02.2007, 13:59   #26
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
demek - przesta***324; denerwowa***263; biednych ludzi***243;w

moje zdanie jest takie: ogl***261;da***322;em kilka dni temu telewizory lcd, z g***243;rnej p***243;***322;ki naprawd***281; daj***261; rad***281; (zero efekt***243;w rozmycia - ja nie widz***281;), ale za te pieni***261;dze mo***380;na mie***263; wi***281;ksz***261; i starsz***261; plazm***281;, kt***243;ra tak samo, jak nie lepiej daje rad***281;, wi***281;c problem dla mnie otwarty jest dalej. wszystko zale***380;y te***380; od tego ile si***281; kasy ma...
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.02.2007, 14:11   #27
REi
ClassicGOD

Cytat:
- dlaczego producenci lcd schowali glowy w piach a nie odpowiedzieli na klamstwa?
A kto by sie fatygowal reagowac na rekalmy? Czy Ariel burzy sie jak mowia ze dosia pierze rownie dobrze?
Cytat:
- dlaczego sony tak szumnie zrezygnowalo z produkcji plazmy a teraz do niej wraca?
A kogo sony interesuje w dzisiejszych czasach?

Prawda jest taka ze pod wzgledem jakosci obrazu to dobre lcd traca do plazm tylko pod wzgledem glebi czerni co sie niedlugo dzieki podswietleniu led zmieni.

LCD ze wzgledu na dokladnosc i koszty produkcji nadaja sie do zastosowan profesjonalnych - jak np monitory PC natomiast na TV bardziej nadaja sie plazmy ale jak juz pisalem niektore bzdety co ludzie wygaduja na temat plazma vs lcd przyprawiaja o bol glowy.

Stary 20.02.2007, 14:20   #28
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Najbardziej smiesza mnie ludzie co mowia, ze cos jest be, a w zyciu tego na oczy nie widzieli / nie testowali dluzej niz kilkanascie minut :-).
LCD - jak chcesz "plaszczaka", a nie masz za duzo kasy
Plazma - jak chcesz "plaszczaka" o bdb jakosci obrazu i masz zasobny portfel (juz nie tak jak kilka lat temu, ale plazmy z wyzszych polek wciaz sie cenia).

pzdr.
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.02.2007, 14:26   #29
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

Data rejestracji: 22.03.2005
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez ed hunter Podgląd Wiadomości
demek - przesta***324; denerwowa***263; biednych ludzi***243;w

moje zdanie jest takie: ogl***261;da***322;em kilka dni temu telewizory lcd, z g***243;rnej p***243;***322;ki naprawd***281; daj***261; rad***281; (zero efekt***243;w rozmycia - ja nie widz***281;), ale za te pieni***261;dze mo***380;na mie***263; wi***281;ksz***261; i starsz***261; plazm***281;, kt***243;ra tak samo, jak nie lepiej daje rad***281;, wi***281;c problem dla mnie otwarty jest dalej. wszystko zale***380;y te***380; od tego ile si***281; kasy ma...
kolega ma 7k a warto dolozyc te 1,5k do tego co podalem

tv z gornej polki? szczerze mowiac to dzis juz sam nie wiem co jest gorna polka bo xoro,amoi produkowane w chinach niczym nie ustepuja drogim modelom a maja jeszcze wiecej zlacz i pozyteczne dodatki

Cytat:
A kto by sie fatygowal reagowac na rekalmy? Czy Ariel burzy sie jak mowia ze dosia pierze rownie dobrze?
mylisz sie, pomyliles tez branze, przyjzyj sie uwaznie jak zachowuja sie firmy, co chwila odpowiadaja na rozne zaczepki innych
Cytat:
A kogo sony interesuje w dzisiejszych czasach?
jak to kogo? przeciez mowili, ze ida w lcd bo plazma nie dorowna w niczym lcd, nagle zmienili zdanie czy powiedzieli bzdety?

Cytat:
Prawda jest taka ze pod wzgledem jakosci obrazu to dobre lcd traca do plazm tylko pod wzgledem glebi czerni co sie niedlugo dzieki podswietleniu led zmieni.
tylko czern? proponuje poogladac tenis i siatkowke na najlepszych lcd i gwarantuje ci,ze zmienisz zdanie

Cytat:
LCD ze wzgledu na dokladnosc i koszty produkcji nadaja sie do zastosowan profesjonalnych - jak np monitory PC natomiast na TV bardziej nadaja sie plazmy ale jak juz pisalem niektore bzdety co ludzie wygaduja na temat plazma vs lcd przyprawiaja o bol glowy.
ktore bzdety bo ciekaw jestem

Cytat:
Napisany przez Smartek Podgląd Wiadomości
Najbardziej smiesza mnie ludzie co mowia, ze cos jest be, a w zyciu tego na oczy nie widzieli / nie testowali dluzej niz kilkanascie minut :-).
LCD - jak chcesz "plaszczaka", a nie masz za duzo kasy
Plazma - jak chcesz "plaszczaka" o bdb jakosci obrazu i masz zasobny portfel (juz nie tak jak kilka lat temu, ale plazmy z wyzszych polek wciaz sie cenia).

pzdr.
dlatego jak sie chce jakosc obrazu, duzy ekran i taniej niz lcd i plazmy to sie bierze tv projekcyjne OSTATNIEJ GENERACJI
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM

Ostatnio zmieniany przez demek : 20.02.2007 o godz. 14:30
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.02.2007, 14:27   #30
kizio
Wyrejestrowany

Data rejestracji: 10.07.2002
kizio zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ehh i znowu musz***281; si***281; zgodzi***263; z REi'em (robie to ostatnio cz***281;sto) . Mam telewizor LCD i jako***347; nie narzekam. Co do wyswietlania HD 1080i/p to powiedzcie jak du***380;o jest film***243;w w tej jako***347;ci HD? Ile takich film***243;w kupicie? Na jakim kanale b***281;d***261; one lecia***322;y?

kiziopl na gmail
JID: kizio na jabster.pl
Zapraszam na http://blog.xitenet.pl
kizio jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: