Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 20.02.2007, 14:40   #31
REi
ClassicGOD

Data rejestracji: 24.02.2004
REi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez demek Podgląd Wiadomości
mylisz sie, pomyliles tez branze, przyjzyj sie uwaznie jak zachowuja sie firmy, co chwila odpowiadaja na rozne zaczepki innych
Podaj kilka przykladow jak tak co chwila?
Cytat:
jak to kogo? przeciez mowili, ze ida w lcd bo plazma nie dorowna w niczym lcd, nagle zmienili zdanie czy powiedzieli bzdety?
Nie - nagle pojawil sie popyt. Ja nie mowie ze plazma jest be, wrecz twierdze ze plazma w niskim i srednim przedziale cenowym ma jakosc lepsza niz LCD. Po prostu koszty technologiczne plazm spadly i mogly one zrownac sie z LCD. Widzialem nie jeden LCD o kolorach ostrosci rownych lub przewyzszajacych TV plazmowe o podobnych parametrach wiec skonczcie z zaslepieniem - obie technologie sa sobie rownorzedne w wyzszych przedzialach cenowych. Bo w nizszych plazmy prowadza.

Cytat:
tylko czern? proponuje poogladac tenis i siatkowke na najlepszych lcd i gwarantuje ci,ze zmienisz zdanie
Widac Demek ze najlepszych LCD nie widziales...
Cytat:
ktore bzdety bo ciekaw jestem
Ze biora dokladnie tyle samo energii, ze maja dokladnie taka sama zywotnosc, ze mniej sie wypalaja, ze nie smuza jak lcd (zeby nie bylo - nie chodzi o to ze plazmy smuza ale o to ze wspolczesne lcd praktycznie tego nie robia) itp itd.

God's Final Message to His Creation: "We apologise for the inconvenience"
REi jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 20.02.2007, 14:46   #32
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez kizio Podgląd Wiadomości
ehh i znowu muszę się zgodzić z REi'em (robie to ostatnio często) . Mam telewizor LCD i jakoś nie narzekam. Co do wyswietlania HD 1080i/p to powiedzcie jak dużo jest filmów w tej jakości HD? Ile takich filmów kupicie? Na jakim kanale będą one leciały?
Cytat:
Napisany przez smartek
Najbardziej smiesza mnie ludzie co mowia, ze cos jest be, a w zyciu tego na oczy nie widzieli / nie testowali dluzej niz kilkanascie minut :-).

...
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.02.2007, 14:49   #33
pops
Zdezorientowany
Zlotowicz

Data rejestracji: 08.05.2005
pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
najlepszy spos***243;b na wywo***322;anie zamieszania na forum o nagrywarkach: zada***263; pytanie o telewizor.
pops jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.02.2007, 15:14   #34
AleX69
.::MaNNErS:SuCk::.

Data rejestracji: 25.02.2004
AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
REi@ najdrozsze lcd nie smuzy co za bzdety opowiadasz ...
"najdrozsze sklepy" ale odpowiedz mi raz jeszcze co ja tam znajde czego nie ma w MM czy EuroAGD?
podja chociaz model bo na razie to caly czas opowiadasz o ufo ... "bo w drogich sklepach to sa ale wy nie widzieliscie" <- locco

Cytat:
Napisany przez REi Podgląd Wiadomości
Zalezy od przedzialu cenowego i technologi LRPTV ma swietna jakosc obrazu i to nie jest moje wymyslone twierdzenie, tak samo jak to ze dobry LCD ma rownie dobra co plazma jakosc obrazu.
zapytam raz jeszcze - wytlumacz nam co to za twoj wynalazek LRPTV?

a co do projektorow 3lcd sony to tez takie nie wiadomo co lampa styka na 8000-10000h
a wymiana na nowa kosztuje okolo 1.000-1.300,-
Stary 20.02.2007, 15:14   #35
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez pops Podgląd Wiadomości
najlepszy sposób na wywołanie zamieszania na forum o nagrywarkach: zadać pytanie o telewizor.
Kupice sobie taki OTV zwany w latach 60-tych "Belweder" co prawda nie jest to HDTV, ale za to obudowe ma w stylu ART DECO oraz na wysoki polysk, obecnie dzialajacy egzemplarz warty jest na gieldzie staroci okolo 5000 zl i jego cena z roku na rok rosnie, wiec juz wiadomo gdzie inwestowac i w jaki sprzet
Stary 20.02.2007, 16:21   #36
REi
ClassicGOD

Cytat:
Napisany przez AleX69 Podgląd Wiadomości
REi@ najdrozsze lcd nie smuzy co za bzdety opowiadasz ...
"najdrozsze sklepy" ale odpowiedz mi raz jeszcze co ja tam znajde czego nie ma w MM czy EuroAGD?
podja chociaz model bo na razie to caly czas opowiadasz o ufo ... "bo w drogich sklepach to sa ale wy nie widzieliscie" <- locco
Ja nie widzialem w MM nigdy np KDL-40XBR2 a obraz ma dobry.
Cytat:
zapytam raz jeszcze - wytlumacz nam co to za twoj wynalazek LRPTV?

a co do projektorow 3lcd sony to tez takie nie wiadomo co lampa styka na 8000-10000h
a wymiana na nowa kosztuje okolo 1.000-1.300,-
Co ty z tymi projektorami? o.0 LRPTV = Laser Rear Projection TV a kolory oraz ostrosc maja ponoc niespotykane w innych technologiach tv.
To nie moj wynalazek tylko przyszlosc taniech ekranow o duzych przekatnych bo ponoc ogranicza je tylko rozmiar pomieszczenia.

Widac chlopcy ze w momencie zakupu plazmy skonczylo sie w was zainteresowanie nowosciami na rynku

Stary 20.02.2007, 17:10   #37
AleX69

AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Ja nie widzialem w MM nigdy np KDL-40XBR2 a obraz ma dobry.
oczywiscie ze sa w plazmacity.pl
dostepne na zamowienie bo to nowy model
ale to nie ma mniej niz 42" ... ale co mi po 46" jak jest problem z czyszczeniem takiego panelu
plazma ma szybe wiec nawet szmata do garuf mozana ja wytrzec

Cytat:
Co ty z tymi projektorami? o.0 LRPTV = Laser Rear Projection TV a kolory oraz ostrosc maja ponoc niespotykane w innych technologiach tv.
To nie moj wynalazek tylko przyszlosc taniech ekranow o duzych przekatnych bo ponoc ogranicza je tylko rozmiar pomieszczenia.

Widac chlopcy ze w momencie zakupu plazmy skonczylo sie w was zainteresowanie nowosciami na rynku
jakie to nowosci jak to zwykle SF - juz wole lema poczytac niz jarac sie jakas papka medialna
o wypuszczeniu najlepszego i najfajniejszego modelu do ogladania tv
zwykle gadżeciarswo

w przeciwienstwie do ciebie to juz kupilismy wiadomo ze dostalismy w dupsko
bo teraz taki model plazmy (42") mozna dostac za mniejsze pieniadze

reasumujac
na dzien dzisiejszy opowiesci o szybkich i czarnych lcd to miedzy bajki mozna wsadzic
Stary 20.02.2007, 17:18   #38
kizio
Wyrejestrowany

Data rejestracji: 10.07.2002
kizio zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Hmm ten temat przypomina mi wojny GW vs WoW na forach o grach.

@Smartek A czy ja gdzie***347; napisa***322;em ***380;e nigdy nie ogl***261;da***322;em nic na pla***378;mie?

kiziopl na gmail
JID: kizio na jabster.pl
Zapraszam na http://blog.xitenet.pl
kizio jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.02.2007, 17:54   #39
REi
ClassicGOD

Cytat:
oczywiscie ze sa w plazmacity.pl
dostepne na zamowienie bo to nowy model
ale to nie ma mniej niz 42" ... ale co mi po 46" jak jest problem z czyszczeniem takiego panelu
plazma ma szybe wiec nawet szmata do garuf mozana ja wytrzec
Sa tez lcd ze szklanymi matrycami jak komus zalezy.
Cytat:
jakie to nowosci jak to zwykle SF - juz wole lema poczytac niz jarac sie jakas papka medialna
o wypuszczeniu najlepszego i najfajniejszego modelu do ogladania tv
zwykle gadżeciarswo
Skolo wolisz Sci-Fi ja wole rzeczywistosc.
http://www.engadget.com/2006/02/16/m...projection-tv/
Cytat:
w przeciwienstwie do ciebie to juz kupilismy wiadomo ze dostalismy w dupsko
bo teraz taki model plazmy (42") mozna dostac za mniejsze pieniadze
Jak narazie mojim faworytem sa telewizory tylnej projekcji ale narazie maja niska zywotnosc wiec czekam na wersja oparta o swiatlo lasera.
Cytat:
reasumujac
na dzien dzisiejszy opowiesci o szybkich i czarnych lcd to miedzy bajki mozna wsadzic
To poczytaj o nadchodzacej ofercie Toshiby 5x lepszy kontrast dzieki dynamicznemu podswietleniu i 120hz matryca.

Stary 20.02.2007, 18:25   #40
zene_k
Zarejestrowany dla jaj

Data rejestracji: 25.11.2004
zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
A tu się dalej kłócą

Przenoszę się do innego działu
Stary 20.02.2007, 23:34   #41
pops
Zdezorientowany
Zlotowicz

Data rejestracji: 08.05.2005
pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
-swordfight.gif

bez sensu takie cytowanie się nawzajem, po którymś razie nie wie się nawet na jaki temat się pisze
pops jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.02.2007, 00:17   #42
Czołgista
dupa a nie
Zlotowicz

Data rejestracji: 06.08.2004
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Pierniczyć TV ,
plazmowe czy LCD,
żeby kaczora pooglądać to CRT najtańszy wystarczy

do filmów tylko projektor

Szkoda kasy na pośrednie rozwiązania.
Stary 21.02.2007, 00:45   #43
AleX69

Cytat:
Napisany przez pops Podgląd Wiadomości
Załącznik 37506

bez sensu takie cytowanie si***281; nawzajem, po kt***243;rym***347; razie nie wie si***281; nawet na jaki temat si***281; pisze
to ci wyjasnie <- wyzszosc plazmy nad jakim kolwiek medium do wyswietlania z DVD czy konsoli

Cytat:
Napisany przez Czo***322;gista Podgląd Wiadomości
Pierniczy***263; TV ,
plazmowe czy LCD,
***380;eby kaczora poogl***261;da***263; to CRT najta***324;szy wystarczy

do film***243;w tylko projektor

Szkoda kasy na po***347;rednie rozwi***261;zania.
a tu sie z toba nie zgodze ... projektor idealie nadaje sie tylko i wylacznie do prezentacji multimedialnych
czarnego brak ... a pustynia czy snieg za jasny
ogolnie rzecz ujmujac brak w wyswietlanym obrazie z projektora gradacji
a cena wymiany przepalonej lampa po 8000-10000h nadaje okazje do wymiany szmelcu na nowy <- taka zabawka dla gadzeciarzy
btw ... a co to kaczor?
Stary 21.02.2007, 01:27   #44
kizio
Wyrejestrowany

Data rejestracji: 10.07.2002
kizio zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
...
btw ... a co to kaczor?
Jeden z tych co dawno temu grali w filmie "O Dwóch takich co ukradli księżyc"

kiziopl na gmail
JID: kizio na jabster.pl
Zapraszam na http://blog.xitenet.pl
kizio jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.02.2007, 04:36   #45
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

Data rejestracji: 22.03.2005
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Podaj kilka przykladow jak tak co chwila?
nizej piszesz, ze nie czytamy o nowinkach wiec to pytanie jest troche z kosmosu skoro ty o tym o tym czytasz

Cytat:
Nie - nagle pojawil sie popyt. Ja nie mowie ze plazma jest be, wrecz twierdze ze plazma w niskim i srednim przedziale cenowym ma jakosc lepsza niz LCD. Po prostu koszty technologiczne plazm spadly i mogly one zrownac sie z LCD. Widzialem nie jeden LCD o kolorach ostrosci rownych lub przewyzszajacych TV plazmowe o podobnych parametrach wiec skonczcie z zaslepieniem - obie technologie sa sobie rownorzedne w wyzszych przedzialach cenowych. Bo w nizszych plazmy prowadza.
otoz nie panie kolego, sony jasno i wyraznie dalo do zrozumienia, ze plazma jest za slaba w porownaniu do lcd, tylko jak im panasonic i pioneer pokazali co potrafi plazma to ich szlag zapewne trafil

Cytat:
Widac Demek ze najlepszych LCD nie widziales...
nie rozmieszaj mnie, pokaz mi lcd, ktory zagra w 60% jak pionek pdp 5000ex a ci kupie ten telewizor, a nawet ze trzy takie

Cytat:
Ze biora dokladnie tyle samo energii, ze maja dokladnie taka sama zywotnosc, ze mniej sie wypalaja, ze nie smuza jak lcd (zeby nie bylo - nie chodzi o to ze plazmy smuza ale o to ze wspolczesne lcd praktycznie tego nie robia) itp itd.
napisalem ci wyzej, przyjedz do mnie do londynu to ci pokaze duuuuzo rzeczy

@alex
od jakiegos roku wymiana lampy to juz nie takie straszne koszty jak kiedys, nie wiem czym to jest spowodowane, pewnie jakas dyrektywa unii europejskiej, czarny sie poprawil, pustynia wyglada juz ok, no i stosuja teraz lekko szarawe screeny i mamy juz czarny lepszy niz w lcd
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM

Ostatnio zmieniany przez demek : 21.02.2007 o godz. 04:55
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: