![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Prorok na F.O.R.U.M.
Data rejestracji: 01.01.2002
![]() |
Pomoc z NET. Framework'iem
Otóż mam programik napisany w środowisku MS NET Framework i chcialbym go edytować. Czy wie ktoś może jak to zrobić
![]() ![]() Czy da się wogóle coś takiego zrobić? Może zna sie ktoś na czymś takim? Piszcie tu albo ew. na GG 2940703 Pzdr.
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing" - Edmund Burke "Jedynym sposobem na to by zatryumfowało zło, jest gdy dobry człowiek nie robi nic." -------------------------------------------------------------------------------- Ten post NIE powstał w celu przekręcenia licznika o kolejną cyferke - copyright by nie Nimal ani nie Gallus a Eliasz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
skoro jest juz w skompilowanym execu to niewiele mozna z tym zrobic
sprobuj exescoope - pozwala zmieniac niektore zasoby ewentualnie w jakims hexowym edytorze mozna pogrzebac w tym pliku exe co innego jak by byl kod zrodlowy no chyba ze zle zrozumialem Twoj problem
![]() |
#3 |
jak jest w skompilowany do exe, to w hexowym mozesz tylko wyglad zmienic, ale sposobu dzialania nie zmienisz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prorok na F.O.R.U.M.
![]() |
OK Już udało mi się. Programik był napisany za pomocą SharpDevelop'era. Próbowałem go więc otworzyć w tym programie, ale nic się nie dało zrobić. Dopiero dzisiaj zauważylem pewną funkcję, pokombinowałem i udało się!
![]() Prawdę mówiąc to myślałem że nic z tego nie będzie bo miałem tylko plik exe, a tu okazuje się że udało się zdekompilować plik exe do postaci kodu . Polecam wszystkim SharpDevelopa i dzięki wszystkim za zainteresowanie.
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing" - Edmund Burke "Jedynym sposobem na to by zatryumfowało zło, jest gdy dobry człowiek nie robi nic." -------------------------------------------------------------------------------- Ten post NIE powstał w celu przekręcenia licznika o kolejną cyferke - copyright by nie Nimal ani nie Gallus a Eliasz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
Tzn jak zdekompilowaś do kodu? Raczej nic poza asm z tego nie bedzie. I troche dziwne że próbowałeś otwierać to w notatniku. Skompilowany exe ma wiele bajtów w sobie nie odpawiadająchy żadnym literkom i są pomijane. Do tego się używa hexedytora
![]()
![]() |
#6 |
Prorok na F.O.R.U.M.
![]() |
Na wstępie zaznacze że na programowaniu się nie znam. W programiku chciałem zmienić tylko adres strony do jakiej się odnosił. Więc pierwsze podejrzałem go w notatniku. Pośród różnych krzaczków zauważyłem adres strony, więc dawaj, odrazu chciałem zmienić adres ale wałek, wystarczyło że zmieniła się data modyfikacji pliku i program już nie startował.
Jako że do uruchomienia owego programiku trzeba było mieć zainstalowany MS NET.Framework więc ściągnąłem MS NET.Framework w wersji SDK czyli wszystko co potrzebne do pisania programow wlasnie na tą platforme. Dzięki temu za pomocą jednego z narzędzi, program który miałem w jednym pliku *.exe przekompilowałem do plików *.il , *.resources i *.res Szukajac rożnych informacji na googlach na temat Frameworka natchnałem się na strone gdzie było napisane że jest taki program jak SharpDevelop który ułatwia pisanie programów. Skojarzyło mi się że gdzieś widziałem już taką nazwę, przejrzałem jeszcze raz pod notatnikiem programik który chciałem edytować, i jest, była taka sama nazwa, było więc wiadomo że programik został napisany za pomocą wlaśnie tego programu. Ściągłem więc SharpDevelopera i zaczałem się bawić ![]() Może zamieszałem troche ![]() Ogolnie to SharpDevelop to fajne narzędzie ![]()
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing" - Edmund Burke "Jedynym sposobem na to by zatryumfowało zło, jest gdy dobry człowiek nie robi nic." -------------------------------------------------------------------------------- Ten post NIE powstał w celu przekręcenia licznika o kolejną cyferke - copyright by nie Nimal ani nie Gallus a Eliasz ![]() ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez Eliasz : 28.04.2005 o godz. 20:58 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
Nie wiem co MS nakombinował że da się tak exe przerobić. Zazwyczaj po deasemblacji jest spora sieczka w której ciążko się połapać a potem jeszcze ciążej znowu poskładać w exe. Widocznie ten program co mówisz dodaje coś do exeka aby była możliwa łatwa konwersja spowrotem do kodu.
Co do notatnika to oczywiste ze nie miało prawa działać. Notatnik poninął wszystkie bajty które nie mają odpowiednika w czcionce i potem tak zapisany exe bedzie mniejszy. Ubytek kodu zepsuje program i nic z tego nie bedzie.
![]() |
#8 | |
Prorok na F.O.R.U.M.
![]() |
Ziele - podobne pytanie zadałem na jeszcze innym forum, tam ktoś dał mi taką odpowoedź:
Cytat:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Prorok na F.O.R.U.M.
![]() |
A co chciałem zmienić w programie?
otóż program odwołuje się do pewnej strony, a dokładnie do bazy danych w której mnie nie ma ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() |
No to nie wiem... Ja pisze w delphi i do tego raczej nie ma dekompilatora który by mi zrobił kod taki jak się pisze w tym programie. Jedynie przywracana jest struktura projektu i procedury ale ich zawartość to praktycznie sam asm :/
![]() |
#11 |
moze jezyk C# jest jakos inaczej skonstruowany i ma mozliwosci odkompilowania
![]() bede musial to sprawdzic, bo sam jestem ciekawy |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|