![]() |
Moze to pomoze:
http://www.elcomsoft.com/aefsdr.html |
Cytat:
|
Cytat:
|
nic nie musisz słodzić . ( no chyba że są jakieś ograniczenia co do wielkości plików)
używałem go wczoraj. Jak się odpali używaj kreatora nie bierz trybu expert. Zaznaczasz dysk o który ci chodzi. On wyszukuje wszystko automatycznie co jest zaszyfrowane - czyli innych nie wyświetli potem ściąga szyfrowanie i podajesz gdzie ma zapisać nowe dane i są już w pełni czytelne :) W tej chwili jeszcze raz zapuściłem programik - pliki na jakich testowałem to tylko 1MB łącznie (20 pliczków) |
Cytat:
|
Cytat:
|
tylko widzę że wszedłeś w tryb experta - też to na początek wybrałem i się pogubiłem użyj zwykłego :)
|
nie wiem, ale jak kumpeli odzyskiwałem pliki z zaszyfrowanej partycji na nfts (był to akurat dysk D, na którym znajdował się katalog moje dokumenty), to w partition magic zrobiłem konwersję do fat32, wyskoczyły jakieś komunikaty i po operacji miałem bezproblemowy dostęp do zawartości całego wcześniej zaszyfrowanego folderu.
|
Cytat:
Program Acronis? uruchomiony z poziomu windyXP wogóle niedał wyboru konwersji na Fat32. Prometeusz omawiany wcześniej program Advanced EFS Data Recovery. Też wymięka lub ja go źle obsługuję. Chyba odpuszczę temat. Sprawdziłem wcześniejszą dostępną kopię danych i pomyślałem co dołożyłem a niemogę odzyskać i strata będzie niewielka. Jednak tak dla "swady" wolał bym to rozgryść. Dzięki za porady. |
No jestem
Grzegorz75 podeślij jeden z pliczków - jakikolwiek i zobaczymy Zrób backup systemowy, wtedy będziesz go mógł dopiero przekopiować, do pliku i wyślij a ja spróbuję wyczyścić i odeśle |
Cytat:
Postaram się. |
Wczoraj zabieram sie do wyłuskania jakiegos pliku dla Ciebie i co ... pliki są odszyfrowane. Kląłem jak szewc bo w nerwach skasowałem wczesniej kilka plików. Ale ok. mam przecież kopię. To co ocalało przed moim gniewem przeniosłem na inną partycję i zabrałem sie za przywracanie kopii /z zaszyfrowanymi plkami/. I wróciłem do poczatku. Za bolca niewiem jakim cudem odszyfrowałem tamte pliki. Poprzednio wykonałem dziesiątki operacji. Niejednokrotnie w amoku powtarzając je zapewne po kilka razy usiłując odszyfrować pliki. Wiadomo jak człowiek siedzi i walczy praktycznie w ciemno, czaszki w oczach itp. "wywiad" cdrinfo" i najlepszy agent "007 Prometeusz" podsyłają instrukcje. Padam. Wstaję i gotowe. Ale jak. Przynajmniej wiem, że się udało. Teraz tylko dojść jak to robić świadomie.
Dzięki za pomoc. |
po prostu nie pij tyle ;) , pij zawsze z umiarem :piwo: ;)
|
Cytat:
Update. Część operacji wykonywałem spod Totalcommandera i tam niewidziałem czy plik jest na zielono czyli zaszyfrowany. Część plików była w katalogach. Z folderów dość szybko pozbyłem się szyfrowania i mogłem niezwrócić uwagi na pliki w momencie gdy zostały odszyfrowane działając pod okienkami bo miałem akurat widok folderów. Pliki to właśnie moja zmora. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:19. |