Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 25.10.2005, 16:14   #16
Qbi@k
Guru

Data rejestracji: 14.10.2005
Qbi@k niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Qbi@k niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Killercv
Jaki program p2p najlepiej nadaje sie do sciagania filmow to znaczy jest bespieczny w miare i szybki. chodzi o filmy dvd i avi
Po pierwsze musisz ustalic w jakiej sieci chcesz sciagac Torrent, Gnutella, Gnutella2, eDonkey2000, DC++... Jak wybierzesz siec wtedy powinienes zastanowic sie nad wyborem klienta do niej
Qbi@k jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 25.10.2005, 16:33   #17
oddwor
Wymiatacz

Data rejestracji: 01.08.2005
oddwor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wersja 0.60 Bitcometa umożliwia podgląd nieściągniętego do końca filmu.
Każdy z klientów torrenta ma swoje zalety - zależy jak łączysz się z netem.
W moim przypadku - jestem za natem - najlepiej sprawdzał się Bitcomet i oryginalny klient bittorrent. Azureus nie osiągał nawet 70% pasma Bitcometa.
Tak więc w przypadku torrentów warto wypróbować i samemu wybrać najlepszy program.
Pozdrawiam.
Stary 25.10.2005, 20:23   #18
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
oddwor - sprawa wyglada tak, ze to nie od klienta zalezy szybkosc, tylko od jego ustawien i ustawienia odpowiednich portow! Wieksza roznice stwarza zrodlo torrenta.. co do podgladania nieskonczonego pliku - jesli plik sciagany ma odrazu postac *.avi to w kazdym programie sciagacym torrenty mozna go podejrzec (przykladowo BitComet robi "tymczasowy plik" podczas sciagania i ma on wtedy rozszerzenie *.bc!) - wtedy otwierasz go w dowolnym player'ze i juz smiga , gorzej z plikami archiwow (najczesciej *.rar) - wtedy nie ma takiej mozliwosci.
pozdro
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.10.2005, 22:03   #19
oddwor
Wymiatacz

Data rejestracji: 01.08.2005
oddwor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Smartek
...co do podgladania nieskonczonego pliku - jesli plik sciagany ma odrazu postac *.avi to w kazdym programie sciagacym torrenty mozna go podejrzec (przykladowo BitComet robi "tymczasowy plik" podczas sciagania i ma on wtedy rozszerzenie *.bc!) - wtedy otwierasz go w dowolnym player'ze i juz smiga , gorzej z plikami archiwow (najczesciej *.rar) - wtedy nie ma takiej mozliwosci.
pozdro
Tak oczywiście , ale...
Bitcomet w tej wersji po włączeniu preview zaczyna ściągać początek filmu umożliwiając wcześniejszą ocenę jakości itp. W ten sposób już po ściągnięciu powiedzmy 1% pliku można podejrzeć początek jego zawartości, a nie jak w przypadku innych klientów powyżej, powiedzmy, 50%.
W przypadku archiwów *.rar - jeśli pozycja jest wstawiona poprawnie - można zaznaczyć do ściągnięcia pierwszy 15-sto MB plik - po ściągnięciu rozpakować (tylko nie winrarem) i obejrzeć playerem
Oczywiście, że prędkość ściągania zależy od łącza, ograniczeń providera, przekierowanych portów, ustawień klienta, trackera, ilości i wypełnienia źródeł...
IMHO również od klienta. Przynajmniej w moim przypadku
Bitcomet posiada cenną opcję omijania NAT poprzez UDP...
Pozdrawiam.
Stary 01.11.2005, 08:36   #20
**mondeo**
*Dziadziuś*

Data rejestracji: 27.10.2005
**mondeo** zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Polecam eMule
poczytaj
http://www.emule-project.net/home/perl/general.cgi?l=20
Stary 05.11.2005, 22:29   #21
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam !
Niestety - jestem w tym temacie słaby...
Na początek zainstalowałem sobie Kazaa - znalazłem to co chciałem, a ponieważ więcej już nie było, to odinstalowałem. Później próbowałem pobawić się z emule - ale mam Neostradę, więc nic się nie chciało ściągać i sobie odpuściłem ...
Ostatnio zaś trafiłem na opis Shareaza - i ją zainstalowałem - pobiera z 3 sieci naraz - chyba dla początkujących ideał - prymitywna instalacja, proste działanie itd. Oczywiście o wymienionych tutaj już transferach nie ma mowy - ale ogólnie coś niecoś można znaleźć...

Pozdrawiam
ro29
ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.12.2005, 16:02   #22
ChupacabraDK
Banned

Data rejestracji: 04.12.2005
ChupacabraDK w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja tam polecam wszystkim DC+ kumpel ma neostradę i nie narzeka a ja mam sieć z kablówki i po osiedlu mam średnio w DC+ 8-20 MB/s a rekord to 30,77MB/s
nie żadne megabity tylko normalne megabajty
i to za jedyne 60 zł miesięcznie :-)
ChupacabraDK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.12.2005, 16:18   #23
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez ChupacabraDK
ja mam sieć z kablówki i po osiedlu mam średnio w DC+ 8-20 MB/s a rekord to 30,77MB/s
nie żadne megabity tylko normalne megabajty
i to za jedyne 60 zł miesięcznie :-)
Taa, tylko możesz wysoką prędkość jedynie w sieci lokalnej, a wątek dotyczy raczej internetu... Poza tym i tak nie wierzę w te prędkości Za 60 zł/mc posadzili gigabitową siatkę?
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.12.2005, 16:34   #24
REi
ClassicGOD

Data rejestracji: 24.02.2004
REi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
na 200% maja sieciowy hub DC a i tak to malo prawdopodobne ze ma takie predkosci - to na 100% sa MegaBITY nie MEGABAJTY chyba ze ich siec stoi na switchach GIGABITOWYCH (kilka razy drozszych od zwyklych 100mbit). To sa Megabity i to po sieci - EOT.

ps. Przezabawny avek - lol

God's Final Message to His Creation: "We apologise for the inconvenience"
REi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: