![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
<<<Watcher>>>
Data rejestracji: 28.06.2002
![]() |
którą karte telewizyjną polecacie i jeszcze jedno pytanie jakie jest wejście antenowe do karty telewizyjnej tzn. czy wejdzie do niej taki sam ,,wtyk" jak do telewizora?
wielkie thx za odpowiedzi |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
Karta
Ja mam PixelView Play TV Pro (oznaczenie PVBT878)
i jestem z niej zadowolony. Ma wejscie antenowe tak jak w telewizorku a radiowe odwrotne. Do niej jest pilocik (w zestawie jest tez sensor do odbierania pilota), antena radiowa, soft (bdb polcam super duzo opcji), Jak dobrze trafisz doplacisz ze 30 zl i masz kamerke internetowa ja kupilem za 190. Teraz jest tansza ale z kamerka ok.220? Co jeszcze chcesz wiedziec o PixelView
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Zdecydowanie AVER TV GO + Radio Stereo BG/DK itd.
Trochę lepszy wzmacniacz wcz niż w LIFE VIEW czy Pixel VIEW w związku z tym obraz lepszy. Wszystkie pierdółki (sensor, pilot, baterie, przejściówki itd) w komplecie. Cena wyższa niż pixelvew. Ewentualnie Prolink lub Pixel View. Acha - lepszy dla kart TV jest silniejszy sygnał z kabla - przy odbiorze z anteny zewnętrznej obraz jest powiedzmy... nie najgorszy
|
|
|
#4 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 05.08.2001
![]() |
Tomgo tak to już bywa że tuner ma wejście antenowe
niektóre nawet dwa , jeśli jużmu polecacie jakieśtunery to przy okazji napiszcie czy można przechwytywać obraz z kompresją w locie (najlepiej jeszcze dodać w co można zgrać) i czy można zgrać ponad półtorej godziny (widziałem tunery na których nie można było). Spewnością przyjdzie dzień w którym będzie chciał coś zgrać i się o każe że super tuner zgrywa tylko w Avi (nie skompresowane), czy współpracują np. z Borgiem (innymi programikami).Mój tak właśnie zgrywa AverMedia TVCapture98. Działa z borgiem ale w innych programach zazwyczaj niema dźwięku (niespodkałem się z programem który by zgrywał z kompresją i obsługiwał dźwięk), orginalny program nie kompresuje (tylko nieskompresowane Avi). No i to by było na tyle. Pozdrawiam wszystkich ..:: emieN:::..
"Człowiek powinien sięgać dalej niż na wyciągnięcie ręki, bo pocóż było by niebo." Robert Brauning http://s13.bitefight.onet.pl/c.php?uid=82993 Ostatnio zmieniany przez TeacMan : 27.08.2002 o godz. 01:27 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Ja mam tuner PixelView PlayTV Pro (mono, bez FM). Najgorszym jego mankamentem są BEZNADZIEJNE STEROWNIKI I OPROGRAMOWANIE! Ile to ja się namęczyłem, żeby zainstalować stery w XP & 2000! Na płycie dołączonej do tunera jest mnóstwo śmieci, sterowników do najróżniejszych tunerów i kart graficznych - trudno coś znaleźć. Po zainstalowaniu jedynego działającego sterownika do WinMe, przyszedł czas na oprogramowanie (PV TV Station) - to również wielki szajs. Zainstalowałem program BorgTV - ma własne sterowniki, umożliwia oglądanie TV w wybranej rozdzielczości, posiada obsługę pilota, zawiera funkcje przechwytywania video oraz poszczególnych klatek, umożliwia dokładne strojenie kanałów, posiada dekoder Canal+ (wymagany dodatkowy plugin), odczytuje telegazetę, zawiera filtry itp. itd.
Opisany tuner przechwytuje poprawnie obraz w rozdzielczości 640x480. Maksymalna rozdzielczość to 922x576, ale u mnie gubi klatki (chyba za słaby sprzęt mam). Wyświetlany obraz jest dobrej jakości. Polecam tuner PixelView PlayTV Pro, ale tylko pod warunkiem użycia niestandardowego oprogramowania i sterowników.
|
|
|
#6 |
|
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
karty AverMedia
Miałem kartę AverMedia, nie pamiętam modelu. Jakiś rok temu kosztowała 400zł, jej cena (niedawno) spadła o ok. 50zł w przeciągu pół roku. To chyba świadczy o czymś Nie miałem z tą karta żadnyh problemów.
|
|
|
#7 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 20.06.2002
![]() |
Jeśli chodzi o karty telewizyjne użytkuję AverTVStudio 203 Nicam +Radio FM i nie mam z nią jakichkolwiek problemów a instalowałem ją pod Winzgrozą 98SE i XP.
Karta jest na chipie BT878 i przechwytuje obraz z tunera TV lub innego zewnętrznego żródła wideo (jak magnetowid lub kamera ale po złączu analogowym-nie mylić z DV)w rozdzielczości 768x576 do 30 fps. Zauważyłem, że format przechwytywanego materiału zależy od sposóbu zainstalowania oprogramowania. Pod win98 mogę mieć bezpośredni dostęp do kodeków wideo z oryginalnego oprogramownia lub program sam narzucił sposób kodowania (było do wyboru format MPEG1-VCD lub MPEG2-SVCD)przy rozdzielczościach: 352x288, 768x576. Pod Windows XP jest tylko możliwość przechwytywania obrazu tylko do formatu VCD lub SVCD do maksymalnej rozdzielczości 768x576. Pod WinXP zalecam instalację najnowszych sterowników ściągniętych ze strony producenta. Ja osobiście pracuję na Win 98SE i korzystam do przechwytywania wideo VirtualDubVCR i zapisuję materiał bezpośrednio w formacie DivXa. Ponieważ karta oparta jest na popularnym chipsecie BT878 obsługiwana jest przez wiele innych programów do przechwytywania wideo jak Borg itp. Na śledziu są nastepujące wejścia: antenowe TV antenowe FM RCA (Cinch) S-VHS Fonia-in Remote Control Oraz wyjście: fonia-out Dodatkowo jest pilot i załączone oprogramowanie do teleteksu. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
![]() |
no to jest ta moj karta!
W komplecie jest jeden kabel ktory wchodzi do gniazdka cos podobnego do ps/2 i z niego wychodzi pek kabli i tam sa gniazdka do pilota (ktory ma sensor do podlaczenia) wejscie z karty dzwiekowej (i tak najlepiej zeby nie miec klopotow z podlaczeniem laczy sie karte wewnetrznie, wyjscie svideo i composite a na karcie jest wejscie antenowe(takie same jak w tel) i radiowe (odwrotne do telew.) i do tego w pudelku jest antena radiowa (telew. nie ma) Mysle ze to wszystko Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#11 |
|
![]() |
no i to jeszcze taka wielka jak na dach
|