![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Indywidualista
Data rejestracji: 16.08.2002
![]() |
![]()
Ekhemnnn...
Witam serdecznie, Otóż moi mili - problem mam następujący. Dokupiłem sobie ostatnimi czasy drugi moduł RAM - Kingston DDR 512 400MHz CL3. Do tej pory działała tylko jedna kość w slocie DIMM3, teraz zainstalowałem drugą (ten sam model) i od czasu do czasu system się restartuje ![]() A dokładniej rzecz biorąc leci restart i pokazuje się okienko, że Windows wstał po sporej awarii systemu i przedstawiają mi się kolejno takie literki: ************************************************** ******************* BCCode : 1000008e BCP1 : C000001D BCP2 : 804E38A4 BCP3 : EDE00C84 BCP4 : 00000000 OSVer : 5_1_2600 SP : 2_0 Product : 256_1 C: \DOCUME~1\matteo\USTAWI~1\Temp\WER94b1.dir00\Mini1 23005-01.dmp C: \DOCUME~1\matteo\USTAWI~1\Temp\WER94b1.dir00\sysda ta.xml ************************************************** ******************* Moje pytanie brzmi, jak można zarazdzić restartowi i co to u licha za błąd? Przeszukałem już google, ale jakoś ciężko mi znaleźć dobry odpowiednik ku temu. POMÓŻCIE, jak to wyeliminować i co może powodować tn cholerny błąd ![]() Bedę bardzo wdzięczny za pomoc bo jestem w kropce teraz.
[ Miłego dnia. Matteo (You have to see it for yourself ...) /// [ ASUS A8N-SLI DEL nF4 | AMD Athlon64 3200+ | 2GB GEIL RAM | GF Gainward 6600GT | WindowsXP (SP2) /// [ DVDRW LG SuperMulti 16x | CDRW Lite-On 40x | Samsung SpinPoint 250GB SATA | LG StudioWorks 700S /// |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 14.10.2005
![]() ![]() |
Wydaje mi sie ze trafiles na trefna kosc pamieci. Gdzies w komentarzach na komputroniku chyba czytalem o tych pamieciach z tym ze 256. Jakis koles chyba wstawil komentarz ze pamieci du du** bo mu przez nie pc resetuje. Masz chyba podobny problem. Sprobuj moze wymienic kosc. Problem moze tez byc w Biosie ;] Zalecana aktualizacja
![]() To tylko moje przypuszczenia ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Precz z internetem
Data rejestracji: 20.10.2005
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Zamień kości w slotach. Włóż tylko nową kość. Ja kiedyś podkręciłem magistrale FSB i też miałem restarty przy dwóch kościach. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Indywidualista
Data rejestracji: 16.08.2002
![]() |
Qbi@k >>> Kość już wymieniałem, bo poprzedni egzemplarz bez
żadnych danych resetował peceta ... także chyba to nie kość tym razem. Burt >>> Zaktualizowałem BIOS i jest na czysto teraz. Których slotów najlepiej użyć (f**k, nie cierpie zabawy z RAMem), bo do tego też są filozofie doklejone ... heh ... Zabieram się za sterowniki. Wywale wszystkie nVidii i Ati. Przy okazji - tak mnie zastanawia, co z pakietu nVidia nForce v5.10 instalować? Nie bardzo ufam temu całemu softowi od NV (coś go zdecydowanie za dużo). Teraz mam zainstalowany tylko sterownik szyny SM NVIDIA i NVIDIA Audio (screen), może zamiast tego %#&&%^& jest jakaś alternatywa 'co dobrze' ją zainstalować? ![]() Na drugim screenie przedstawiam dane po zainstalowaniu SM NVIDIA. HELP!
[ Miłego dnia. Matteo (You have to see it for yourself ...) /// [ ASUS A8N-SLI DEL nF4 | AMD Athlon64 3200+ | 2GB GEIL RAM | GF Gainward 6600GT | WindowsXP (SP2) /// [ DVDRW LG SuperMulti 16x | CDRW Lite-On 40x | Samsung SpinPoint 250GB SATA | LG StudioWorks 700S /// |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|