![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.02.2005
![]() |
Pomocy! Service Pack1 mnie zabija
Witam,
zostalem zmuszony do zainstalowania SP1 dla XP, bo kupilem karte FireWire z Pinnaclem, ktory nie chce sie zainstalowac bez pelnego SP1. Sciagnalem go i kicha. Bo wywala mi komunikat, ze plik msvidctl.dll jest uzywany. Probowalem wszystko co sie dalo wylaczyc, a on dalej sie nie daje. Moze ktos wie, jak to obejsc? Z gory bardzo dziekuje. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Prorok na F.O.R.U.M.
Data rejestracji: 01.01.2002
![]() |
SP1
![]()
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing" - Edmund Burke "Jedynym sposobem na to by zatryumfowało zło, jest gdy dobry człowiek nie robi nic." -------------------------------------------------------------------------------- Ten post NIE powstał w celu przekręcenia licznika o kolejną cyferke - copyright by nie Nimal ani nie Gallus a Eliasz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Nie chce SP2 dobrze sobie zyje bez niego i nie narzekam, SP1 instaluje bo MUSZE. A jak sie okaze, ze inny program bedzie chodzil i bez SP1, to i jego nie bede instalowal.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
USER FRIENDLY?
Data rejestracji: 15.02.2004
![]() |
Ta biblioteka *.dll jest częścią DirectShow (Formant ActiveX dla przesyłania strumieniowego obrazu wideo), więc pewnie działa jakiś proces, który ją wykorzystuje. Restartuj system i zaraz po restarcie spróbuj zainstalować SP (ewentualnie w trybie awaryjnym).
Pierwsza wersja XP była mocno nie dopracowana i szczerze mówiąc dziwię się userom, którzy instalacje SP traktują jako zło konieczne. Zaraz po publikacji przez M$ SP2 zainstalowałem go u siebie i nie narzekam. pozdr. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
omg... jak można w ogóle używać XP bez minimum SP1
![]() ![]() najlepiej będzie jak zintegrujesz sobie XP z SP1/2 i zainstalujesz systema na nowo
![]() |
#6 |
Niezarejestrowany
Data rejestracji: 16.04.2002
![]() |
wezcie przestancie pier**olic o xp bez SP1 - dla mnie sado maso jest instalowanie SP1,
jakos od 3 lat nie widze potrzeby instalacji SP1 i nikt i nic mnie nie atakuje i nic mi sie nie dzieje nie bede instalowal tylko dlatego ze ktos inny instaluje |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
To cos w stylu: Sytuacja 1: bez SP1 - SP1: mam Trabanta - jezdzi to po co mam brac Mercedesa, ktory stoi przed domem Sytuacja 2: SP1 - SP2: mam Mercedesa - jezdzi rewelacyjnie to po co mam brac Ferrari, ktory ma kilka zbednych bajerow Ja osobiscie nie wyobrazam sobie pracy bez SP1, ale SP2? - na cholere mi zapora, ktorej i tak nie uzywam bo mam Kerio, na cholere mi centrum zabezpieczen, ktore i tak wylaczam bo jest mi zbedne. Dlatego uwazam, ze SP1 - TAK, SP2 - nie koniecznie. ps. aktualizacje i tak sobie sciagam z WU, ale tylko te, ktore uznam za niezbedne.
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
Dokladnie tak, jakos od 2 lat nie zauwazylem, zeby moj system bez pelnego SP 1 byl gorszy od tych co go maja. Jest szybki stabilny, NIGDY nie mialem z nim zadnych probelmow. Pelna wersja sp1 nigdy mi nie byla potrzebna, az do dzis. Niestety, nie daje sie odpalic w trybie awaryjnym
![]() Ostatnio zmieniany przez Swordman : 20.02.2005 o godz. 16:05 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Niezarejestrowany
Data rejestracji: 16.04.2002
![]() |
@Ramix a co za rewelacje daje SP1 zeby mi sie chcialo sciagnac i instalowac? + bawic sie cdkeyem?
bez SP1 - trabant z SP1 - mercedes - porownanie przeswietne ![]() powiedzialbym raczej bez SP1 - mercedes - z SP1 mercedes z silnikiem kilka koni silniejszym + tzreba doplacic i tak za to dlatego uwazam ze xp bez SP1 + laty na blastera i sassera + adaware + skaner mks online + ew zonealarm i po co cokolwiek wiecej dodam ze moj komp chodzi po 3, 4 doby w necie non stop az do restartu |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
USER FRIENDLY?
Data rejestracji: 15.02.2004
![]() |
Cytat:
Skoro wszystko działa i jesteś zadowolony to ok. Ja akurat z pierwszą wersją Xp miałem trochę jazd (być może chodzi o konfigurację sprzętu) po zainstalowaniu SP1 wiele problemów znikło. Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale dla pierwszej wersji Xp była poprawka umożliwiająca bezproblemowe działanie systemu na kompie wyposażonym w 1GB pamięci RAM. W SP2 poprawiono wiele, jeżeli chodzi o obsługę sieci bezprzewodowych (a z takich właśnie korzystam) no i mamy w jednej paczce antidotum na blastery sassery i inne syfy...po co się rozdrabniać. Takie jest moje zdanie a każdy niech robi jak uważa. pozdr. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|