![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.07.2002
![]() |
POMOCY! WinMe ----> Win98
Witam wszystkich.
Mam taki problem: mam obecnie win me a chcialbym powrocic do 98. Przy instalacji winme zostawilem sobie pliki deinstalacyjne aby w przyszlosci powrócic do 98, ale okazuje sie ze winda "zgubiła" jeden plik ( mam komunikat ze brak pliku c:\W9XUNDO.dat) i powrócic do poprzedniej wersji nie mogę. Próbowałem spod dosa ale cos mi nic nie idzie.Może coś źle robię? Znacie na to jakis sposób? Da sie to zrobic bez formatowania całego dysku? Mam trzy partycje C,D,E .Na C mi wcale nie zależy , ale na D i F mam w sumie ze 30 filmów do obejrzenia. A może jakis link gdzie będzie to względnie zrozumiałym językiem wytłumaczone? Aha, pliku tego nie moge znaleźć ani w win98 ani w winme ??Pomóżcie bo mi rece opadają, pojutrze wyjeżdzam a musze zostawić żonie kompa na chodzie. |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Guru
Data rejestracji: 22.02.2003
![]() |
Sformatuj partycje C: i zainstaluj Windowsa
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
... zgadza się, do Win98 inaczej już nie powrócisz.
|
|
|
#4 |
|
Guru
Data rejestracji: 04.01.2003
![]() |
Sformatuj tyljko jedną partycję z Windowsem (przypuszczam, że to C
,a filmy na pozostałych partycjach pozostaną przecież nienaruszone. A jeżeli pozostanie Ci kilka filmów na partycji którą chcesz sformatować, to nagraj je na płyty.
|
|
|
#5 |
|
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
proponuję tak
jeszcze w winme zrób sobie bezpośrednio na c: katalog na dysk o nazwie np. old i wrzuc tam wszystkie istotne dla ciebie dane, dokumenty, maile, sejwy z gier itp. itd. ... Potem zrób sobie dyskietke systemową z winme. Skopiuj instalkę win98 na np. c:\win98 Skopiuj sobie też na c: program typu norton commander, dos navigator, volkov commander Następnie uruchom komputer z dyskietki startowej i włącz np. volkov commandera czyli jesteś na A: c: cd vc vc i jesteś w colkov commanderze wchodzisz do katalogu obecnie zainstalowanego windowsa me i kasujesz te pliki: winver.exe i win.com potem zmieniasz nazyw katalogów progra~1 i windows na jakies dowolne. np. shit 1 i shit 2. Pamiętaj że w nich nie może być waznych danych dla ciebie bo długie nazwy zostana obcięte. Katalogi te mozna usunąc po instalacji windowsa. Chodzi o to że z pod dosa będzie to długo trwało lub moga być drobne błędy typu uskodzony plik *.scr *.bmp... Potem kasujesz wszystkie pliki z głównego katalogu c: czyli command.com config.sys io.sys autoexec.bat config.sys i całą resztę. Resetujesz kompa z dyskietki starowej winme i odpalasz instalator windowsa 98 z c:\win98 czyli c: cd win98 setup i instalujesz .... i to wszystko przynajmniej śmieci nie bedzie i nie trzeba formatować dysku
|
![]() |
|
|