Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 21.04.2003, 21:53   #1
puch
Forumator

Data rejestracji: 22.03.2003
puch zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wink Pomysł jak sobie radzić z nowymi ;)

Wobec tego, że niektórych tak bardzo wkurzają zadawane przez nowych użytkowników forum tzw. podstawowe, oczywiste pytania na tematy, które były omawiane nie dalej jak dzień temu, proponuję coś takiego: dla WSZYSTKICH użytkowników, niezależnie od stażu, obowiązkowe pięciokrotne uruchomienie wyszukiwarki zanim zacznie się nowy temat. Co forumowicze na to?

Ostatnio zmieniany przez puch : 21.04.2003 o godz. 22:06
puch jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 21.04.2003, 22:06   #2
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
ten temat byl juz poruszany :chytry:
uzyj opcji szukaj ^_^

a na powaznie to ja bym temat overburning "dopial" jako kolejny topic do tych glownych postow na poczatku. W koncu jest to sprawa poruszana cyklicznie bardzo czesto - na pewno sie przyda taki skumulowany post. Bo rozumiem ze w swoim poscie bezposrednio "do tego pijesz" (oczywiscie przy okazji do innych rzeczy tez )

Swoja droga to nie chce mi sie uruchamiac 5 razy przegladarki jak bede chcial zalozyc topic - co to ma byc sztuka dla sztuki
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.04.2003, 22:10   #3
puch
Forumator

To był oczywiście złośliwy żart z odrobiną goryczy
Stary 21.04.2003, 22:14   #4
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
co do nowych froumowiczów to tak "bardzo" oni mnie nie wkurzają bo każdy ma prawo niewiedzieć/nie znać zasad tego forum tak jak Ja kiedyś byłem tu taki zakręcony i moge się założyć, że jeszcze pewnie nie raz popełnie tu jakąś gafę .

A co do tego pięciokrotnego wchodzenia w wyszukiwarke to puch nieciekawy pomysł/żarcik z odrobiną goryczy

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.04.2003, 22:27   #5
Xelos^.^
Nowy na forum

Data rejestracji: 21.04.2003
Xelos^.^ w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
OMG, na tym boardzie ruch jak w tramwaju, nie ma mnie z godzine i juz 5 nowych topicow, jak grzyby po deszczu wyrasta i straszny burdel sie robi trudno sie przyzwyczaic heh, fakt faktem, z porzadek z NEWB trza zrobic... wydaje mi sie, ze takie topici powinnyc byc przez admina kasowane, a na PM agent powinien dostawac wiadomosc: "uzyj opcji szukaj". Troche roboty z tym moze byc dla adminow, ale z czasem sie jakos to wyplewi

BTW. to chyba NTB...
http://forum.battlenet.pl

Ostatnio zmieniany przez Xelos^.^ : 21.04.2003 o godz. 22:30
Xelos^.^ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.04.2003, 22:35   #6
ThanatoS
Silent Hunter ;)

Data rejestracji: 18.05.2002
ThanatoS zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Komus tu sie nudzi. Co do niektorych tematow, to fakt co chwila sie pytaja. Pomysle nad jakims artykulikiem.
ThanatoS jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.04.2003, 22:40   #7
puch
Forumator

Mówię przecież, że z tym pięciokrotnym uruchomieniem wyszukiwarki to był żart mający zadowolić tych, co tak grzmią - a przecież nikt się z wiedzą nie urodził i każdy ma prawo nie wiedzieć. Z drugiej strony, nikt się z tą wiedzą nie urodził, tylko zadał sobie trochę trudu żeby ją zdobyć, i irytują ludzie, którzy mają tę wiedzę o wyciągnięcie ręki, trzeba tylko troszkę się wysilić, żeby ją zdobyć - ale nie! oni chcą, żeby im wlano prosto do buzi przeżutą już papkę, z zerowym wysiłkiem, a czasem jeszcze mają pretensje, wymagają, grzmią i błyskają, gdy ktoś im delikatnie proponuje, żeby zadali sobie minimum wysiłku. I tacy denerwują ponad wszelką miarę.
Stary 21.04.2003, 22:42   #8
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
ThanatoS napisa***322;(a)
Komus tu sie nudzi. Co do niektorych tematow, to fakt co chwila sie pytaja. Pomysle nad jakims artykulikiem.
artykuł już taki jest ...:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...threadid=14488
a oto wycinek z niego:
"@ Pytaj gdy masz wątpliwości. Ale zanim zaczniesz zadawać pytania, sprawdź na grupach dyskusyjnych, stronach WWW lub w plikach FAQ, czy ktoś wcześniej nie zadawał podobnych pytań. Może odpowiedź już tam jest, a Ty niepotrzebnie będziesz komuś zabierać czas."

................
Stary 21.04.2003, 22:47   #9
puch
Forumator

I kto się do tego stosuje?

Serio mówiąc, wydaje mi się, że przy próbie zamieszczenia nowego tematu powninien powinien pojawiać się jakiś wyraźny przypominacz, sugerujący użycie wyszukiwarki forum zanim zada się pytanie, albo duży link do FAQ?
Stary 21.04.2003, 22:51   #10
ThanatoS
Silent Hunter ;)

Cytat:
Maciej napisa***322;(a)
artykuł już taki jest ...:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...threadid=14488
a oto wycinek z niego:
"@ Pytaj gdy masz wątpliwości. Ale zanim zaczniesz zadawać pytania, sprawdź na grupach dyskusyjnych, stronach WWW lub w plikach FAQ, czy ktoś wcześniej nie zadawał podobnych pytań. Może odpowiedź już tam jest, a Ty niepotrzebnie będziesz komuś zabierać czas."

................
Ja nie mowie o NET ETYKIECIE, tylko o opisach szczegolowych programow. Co jak skonfigurowac itp.
Stary 21.04.2003, 22:54   #11
ThanatoS
Silent Hunter ;)

Cytat:
puch napisa***322;(a)
I kto się do tego stosuje?

Serio mówiąc, wydaje mi się, że przy próbie zamieszczenia nowego tematu powninien powinien pojawiać się jakiś wyraźny przypominacz, sugerujący użycie wyszukiwarki forum zanim zada się pytanie, albo duży link do FAQ?
Moze to zniechecac do zadawania pytan. Zreszta niektorych rzeczy nie da sie ominac. Niektorym niechce sie przeszukiwac forum.
Stary 21.04.2003, 23:00   #12
puch
Forumator

A no właśnie - nie chce się! Wszystko ma być na tacy, i jeszcze całkowicie za darmo (w szerokim tego słowa znaczeniu - tzn. zarówno bez własnego wysiłku, jak i kosztów)!
Stary 21.04.2003, 23:09   #13
ThanatoS
Silent Hunter ;)

Cytat:
puch napisa***322;(a)
A no właśnie - nie chce się! Wszystko ma być na tacy, i jeszcze całkowicie za darmo (w szerokim tego słowa znaczeniu - tzn. zarówno bez własnego wysiłku, jak i kosztów)!
No coz komuna tak ludzi nauczyla. Potrzeba jeszcze ze 4 pokolenia zeby sie to zmienilo.
Stary 21.04.2003, 23:26   #14
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Nie będę się zbytnio mądrzył, bo od niedawna tu jestem, ale trzy sprawy:

1. Wydaje mi się, że przypięty "leksykon" rzeczy podstawowych nie wyjdzie - bo to nie jest natura żywego forum. Może niech więc "wyjadacze" z premedytacją nie odpowiadają na banalne i stokroć omawiane zapytania - zrozumiałe, że to jest nudne a i jak "wyjadacz" żargonem odpowie, skrótowo, to i tak podejrzewam, że niejeden pytający nie zrozumie odpowiedzi. Odpowiedzi na proste pytania niech udzielają Ci , którzy zechcą - może początkujący, dla których podzielenie się świeżo nabytą wiedzą nie jest nudne. I jakość będzie inna (screeny, obszerne wyjaśnienia, itd). "Leksykon" powstanie sam.

2. Wyszukiwarka... Niekiedy trudno coś znaleźć poprzez słowa kluczowe. Zwracajmy uwagę na tematy postów tworzących wątek - jak wyszukiwarka wyrzuci 10 pozycji, to powinno byc widać od razu, o co chodzi.

3. Jeśli coś zmieniać - to może podzielić forum na jeszcze więcej działów (np. overburning, firmware, itd, coś na na podobieństwo forum cdrinfo.com ). Łatwiej szukać...
Oczywiście głównym problemem byłoby co zrobić z archiwum - nie wyobrażam sobie człowieka, który z własnej woli to posegreguje.

Ostatnio zmieniany przez pali : 22.04.2003 o godz. 05:16
pali jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.04.2003, 23:28   #15
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
ThanatoS napisa***322;(a)
No coz komuna tak ludzi nauczyla. Potrzeba jeszcze ze 4 pokolenia zeby sie to zmienilo.
komuna... przecież większość ludzi na tym forum to młodzi ludzie którzy nie zaznało tych czasów ,,, Ja myślę ,że to wygodne lenistwo ...:chytry:

...................

Twoje uprawnienia: