![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Pento Sqad
Data rejestracji: 28.12.2005
![]() |
program do podkecania Radeona
siema:
Mam pytanie, jaki jest najlepszy program do podkręcenia RADEONA.Bo mam Radeona X 550 i chciałbym sobie go pokręcić.... pozdro
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
radeon tweaker lub radtool(s)
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
lub klasycznie w ustawieniach karty advanced, podkręcić skale.
ja mam stery Omegi ![]() Wczoraj właśnie z pomocą baku_pl podjechałem troszke suwaczkiem
|
|
|
#4 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ati tray tool
oczywiscie zeby podkrecic musisz miec zmodowane sterowniki
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
|
|
|
#5 |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
tak ja CIAPEK polecam Omegi i tam masz radlinkera
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
ClassicGOD
Data rejestracji: 24.02.2004
![]() |
Omeki kozystaja Z ATi tray tool juz od okolo pol roku od kad to Radlinker przestal byc rozwijany.
|
|
|
#7 |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ale ATT mi nie odpowiadal wiec pozostalem przy radlinkerze, bo mozna w nim poustawiac taktowanie karty dla poszczegolnych programow
P.S. REi wszystkiego naj... poraz kolejny z okazji urodzin
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Pento Sqad
![]() |
To chyba spróbuje podkręcić karte tymi sterownikami,widziałem u kumpla jak podkręcał jakimś progamem geaforca 6600,ten program był dołączony do sterowników...
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Precz z internetem
Data rejestracji: 20.10.2005
![]() ![]() ![]() |
Sterowniki są najlepsze.Możesz robić sobie profile pod konkretne gry i w czasie kiedy nie grasz karta będzie chodzic na fabrycznym taktowaniu.
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
Wogóle wydaje mi się, że jak karta podczas zwykłego działa chodzi podkręcona to nic się nie dzieje. Przecież nie jest wykorzystywana jej moc, a rdzeń się wcale nie przegrzewa... tak na logike pozdr
|
|
|
|
#11 |
|
Pento Sqad
![]() |
Zainstalowałem te sterowniki omegi i jest tam coś takiego (Hardware>Overclocking Settings..)czy to tu się podkręca karte,są tu takie suwaczki i ten wyżej mam ustawiony na 400 a ten niżej na 250.Jak się tu podkreca to powiedzcie na ile mogę powiększyć te suwaczki,tak aby nic się nie palneło w karcie...
PS:Mam karte Radeona x550 |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 04.10.2001
![]() |
Czy te wymienione softy podrecaja Radka jednorazowo, czy za kazdym razem nalezy czynic to od nowa
Polecilbym jeszcze VTuner, ale za kazdym razem po zalaczeniu systemu trzeba na nowo podawac ustawienia. Wraz z karta Abita vGuru pojawil sie soft Abit vGuru dzieki ktoremu raz zadane ustawienia funkcjonuja caly czas.
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Guru
Data rejestracji: 04.01.2003
![]() |
moim zdaniem najlepiej jest zrobic tak (w ATT):
hardware -> overclocking settings, najpierw zapisujecie ustawienia domyslne karty [na dole okna jest Profiles dajecie obok na save as i wpisujecie nazwe np normal potem krecicie suwakami zapisujecie ustawienie np jako overclocked] krok 2: hardware -> auto overclocking i tam zaznaczacie enable auto 2d/3d overclocking; i dla trybu 2d wybieracie wczesniej zapisany profil normal a dla 3d overclocked i teraz przy kazdej grze karta bedzie sie podkrecec a przy wyjsciu obnizac taktowanie
|
|
|
#15 |
|
Guru
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
przeciez w att jest tryb wykrywania trybu pracy karty 2d/3d. w 2d mozna zrobic underclocking, a dla 3d overclocking. dodatkowo zestroic to z praca chlodzenia
|
|
|
|
![]() |
|
|